لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۶:۰۲

اعزام ناو هواپيمابر آمريکا به خليج فارس


با اعزام سومین ناو هواپیمابر آمریکا به خلیج فارس حضور نظامی این کشور در منطقه بی سابقه خواهد بود
با اعزام سومین ناو هواپیمابر آمریکا به خلیج فارس حضور نظامی این کشور در منطقه بی سابقه خواهد بود

نيروی دريايی آمريکا روز سه شنبه، ۱۰ ژوئيه، اعلام کرد که ناو هواپيمابر اينترپرايز عازم خليج فارس شده و به ناوگان دریایی ايالات متحده در منطقه خواهد پيوست.


در حالی که نیروی دریایی آمریکا خبر از پیوستن ناو هواپیمابر اینترپرایز به دو ناو هواپیمابر آمریکا در خلیج فارس داده بود، وزارت دفاع آمریکا می گوید اعزام این ناو هواپیمابر فقط یک جایگزینی معمولی است.


براين ويتمن، سنخنگوی وزارت دفاع آمريکا اعلام کرد ناو هواپيمابر اينترپرايز برای جايگزينی يکی از دو ناو هواپيما بر در منطقه، عازم خليج فارس خواهد شد.


آقای ويتمن تصريح کرد که رابرت گيتس هيچ گونه فرمانی برای افزايش تعداد ناو های هواپيما بر آمريکا در خليج فارس صادر نکرده است.


به گفته برايان ويتمن حضور نظامی آمريکا در خليج فارس در همين سطح باقی خواهد ماند.


در بيانيه نيروی دريايی آمريکا در باره اعزام ناو هواپیمابر اینتر پرایز اعلام شده است که اعزام اين ناو هواپيمابر برای «رويارويی با رفتار گستاخانه، مختل کننده نظم و خشن برخی کشورها» و همچنين برای حمايت از نيروهای نظامی آمريکا در افغانستان و عراق انجام می شود.


اعزام سومين ناو هواپيما بر آمريکا به منطقه خليج فارس زمانی صورت می گيرد که تنش بر سر برنامه هسته ای جمهوری اسلامی افزايش يافته است و برخی کشورهای منطقه نگران رويارويی نظامی هستند.


ارتش آمريکا در خرداد ماه سال جاری بزرگ ترين مانور نظامی خود در خليج فارس از زمان اشغال عراق در سال ۲۰۰۳ را برگزار کرد. در اين مانور نظامی دو ناو هواپيمابر، نه ناو جنگی و بيش از يکصد و چهل جنگنده آمريکا، با ۱۷ هزار سرنشين، حضور داشتند.


ارتش آمريکا در خرداد ماه سال جاری بزرگ ترين مانور نظامی خود در خليج فارس از زمان اشغال عراق در سال ۲۰۰۳ برگزار کرد. در اين مانور نظامی دو ناو هواپيمابر، نه ناو جنگی و بيش از يکصد و چهل جنگنده آمريکا، با ۱۷ هزار سرنشين، حضور داشتند.

آمريکا اهداف اين مانور را، نشان دادن اهميت هماهنگی نيروهای نظامی و برنامه ريزی و انجام عمليات مشترک در راستای تعهدات دراز مدت آمريکا در برقراری امنيت دريايی و ثبات در منطقه اعلام کرده بود.


به گفته مقام های نيروی دريايی آمريکا، ايران از برنامه اضافه کردن ناوهای آمريکايی در آب های خليج فارس، که در ميان آنها ناوهای «يواس اس جان سی استينز» و «نیمیتز» (دو ناو هواپيمابر ناوگان پنجم آمريکا) هم ديده می شد، خبر نداشته است.


مانور نظامی آمريکا دو هفته بعد از سفر منطقه ای ديک چينی، معاون رييس جمهوری آمريکا به برخی کشورهای حاشيه خليج فارس، انجام گرفته بود.


آقای چينی در اين سفر گفته بود که آمريکا به همراه ساير کشورها، به ايران اجازه نمی دهد که به «سلاح اتمی» دست يافته و«قدرتی منطقه ای» شود.


چند روز پس از سفر آقای چينی، محمود احمدی نژاد، رييس جمهوری ايران در ابوظبی، ايالات متحده را تهديد کرده بود که اگر به خاک ايران حمله کند، تمام منافع آمريکا در سراسر جهان مورد حمله ايران قرار خواهند گرفت.


ناو هواپيمابر جان استنيس که سال گذشته وارد منطقه خليج فارس شده ۶۵۰۰ نيروی نظامی را در خود جای داده است.


ناوگان پنجم نيروی دريايی آمريکا در بحرين، در سواحل جنوب خليج فارس و ايران مستقر است.


XS
SM
MD
LG