لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۶:۳۰

«شواهد دخالت ايران در عراق را ارايه کرديم»


رایان کروکر سرپرستی هیئت مذاکره کننده آمریکایی را به عهده داشت
رایان کروکر سرپرستی هیئت مذاکره کننده آمریکایی را به عهده داشت

سفير آمريکا در عراق، روز سه شنبه دوم مرداد ماه پس از پايان دور دوم مذاکرات ميان هيئت های ايرانی و آمريکايی گفت هيئت تحت سرپرستی او، اسناد و شواهد حمايت تهران از برخی از فعاليت های شبه نظاميان در عراق را به هيئت ايرانی ارايه کرده است.


ديويد کروکر رييس هيئت نمايندگی آمريکا در مذاکرات با ايران، پس از پايان ديدار ميان هيئت های دو کشور، با خبرنگاران گفت و گو می کرد.


آقای کروکر، گفت: «ما مانند گذشته، نگرانی خود را نسبت به فعاليت ايرانی ها در راستای حمايت از عناصر خشن شبه نظامی، چه از طريق آموزش و چه از طريق مسلح کردن این عناصر ابراز کرديم.» او افزود ما افرادی را در بازداشت خود داريم که که از دخالت جمهوری اسلامی سخن گفته اند.


سفير آمريکا در عراق همچنين گفت تا آنجا که می شد برای ايرانی ها روشن کرديم که اين مذاکرات، بايد به نتيجه قابل لمس برسد و نه فقط به قول و قرار، و نتايج موجود تا کنون دلگرم کننده نبوده است.


سفير آمريکا در عراق گفت تا آنجا که می شد برای ايرانی ها روشن کرديم که اين مذاکرات، بايد به نتيجه قابل لمس برسد و نه فقط به قول و قرار، و نتايج موجود تا کنون دلگرم کننده نبوده است

او همچنين گفت: برای ما جای ترديدی درباره حمايت (ايران از فعاليت های شبه نظامی) وجود ندارد. در اين مورد جای بحثی وجود ندارد و ما به خوبی می دانيم آنها چه می کنند. اين ديگر با آنهاست که تصميم خود را در اين باره بگيرند.»

هم سفير ايران و هم سفير آمريکا پس از پايان مذاکرات، از تشکيل کميسيون فرعی امنيتی که در سطح کارشناسی يا فنی، مسايل مربوط به امنيت، از جمله مساله شبه نظاميان، القاعده يا امنيت مرزی را بررسی کند، سخن گفتند.


به گزارش ايسنا خبرگزاری دانشجويان ايرانی، حسن‌ کاظمی‌ قمی‌ رييس هيئت مذاکره کننده ايرانی پس از اين مذاکرات گفته است: «در اين‌ جلسه‌ برخی‌ از اشتباهات‌ نيروهای‌ خارجی‌ مستقر در عراق‌ و مشکلات‌ ناشی‌ از اشغال‌ عراق‌ به‌ آن‌ها گوشزد شد که‌ مورد پذيرش‌ طرف‌ آمريکايی‌ قرار گرفت.»


آقای کاظمی قمی همچنين گفت: «اگر آمريکايی‌ها درصدد جبران‌ اين‌ خطاها نباشند بدون‌ شک‌ بر مشکلاتشان‌ در عراق‌ افزوده‌ خواهد شد و به‌ طور طبيعی‌ اين‌ مساله‌ بر ملت‌ و دولت‌ عراق‌ هم‌ فشار وارد خواهد کرد.»


او افزود جمهوری اسلامی «از هر اقدامی که‌ به‌ برقراری‌ امنيت‌ بازسازی‌ و در اختيار گرفتن‌ کامل‌ مسووليت‌ها از طرف‌ دولت‌ عراق‌ کمک‌ می‌کند‌ کوتاهی‌ نخواهد کرد.»


واکنش ايران به اظهارات وزارت امور خارجه آمريکا


محمد علی حسينی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی روز سه شنبه دوم مرداد ماه، در واکنش به اظهارات سخنگويان وزارت امور خارجه آمريکا و کاخ سفيد پيرامون ارسال تسليحات و آموزش شبه نظاميان در عراق از سوی ايران ، اين اظهارات را «فرافکنی و اظهارات کذب» خواند.


او گفت: «پر واضح است انگيزه اصلی طرح ادعاهای واهی و تکراری نسبت به جمهوری اسلامی صرفا با هدف تحقق نيازهای روانی و تبليغاتی آمريکا انجام گرفته و طرح اينگونه اظهارات به منظور فريب افکارعمومی مردم نگران وخسته از سياست های جنگ افروزانه دولتمردان آمريکا صورت می گيرد.»

ایران رفتار خود را تغییر دهد


سخنگوی وزارت امورخارجه آمريکا روز دوشنبه ابراز اميدواری کرد که مذاکرات ميان آمريکا و ايران به تغيير رفتار جمهوری اسلامی در رابطه با عراق منجر شود.


شان مک کورمک با اشاره به دور اول مذاکرات ميان ايران و آمريکا در بغداد گفت: «در رفتار ايران در رابطه با عراق تاکنون تغيير چشمگيری را مشاهده نکرده ايم.»


وی از تناقض رفتار و گفتار ايران در رابطه با برقراری ثبات و امنيت در عراق انتقاد کرد.


سخنگوی وزارت امورخارجه امريکا گفت: «اگر آنها (ايرانی ها) واقعا می خواهند تغييری در عراق را مشاهده کنند، بايد رفتار و حرف های خود را منطبق کنند.»


در همين زمينه تونی اسنو، سخنگوی کاخ سفيد، از «اسناد و مدارک بی شماری» که نشان از قاچاق سلاح و مهمات از ايران به داخل عراق دارند سخن به ميان آورد و گفت اين سلاح ها و مهمات باعث مرگ سربازان آمريکا و مردم عراق می شوند.


آقای اسنو همچنين تاکيد کرد که مذاکرات بغداد فرصتی است، که «تعهد و پايبندی ايران به گفته هايش درباره برقراری ثبات در عراق» مورد ارزيابی مجدد قرار گيرد.


XS
SM
MD
LG