لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۳:۵۸

دفاع آلمان از قرارداد گازی با ايران


سخنگوی وزارت اقتصاد آلمان می گويد: مجوزهای لازم برای مشارکت با ایران از طريق اداره فدرال کنترل صادراتی پس از تحقيق صادر شده است.(عکس: AFP)
سخنگوی وزارت اقتصاد آلمان می گويد: مجوزهای لازم برای مشارکت با ایران از طريق اداره فدرال کنترل صادراتی پس از تحقيق صادر شده است.(عکس: AFP)

وزارت اقتصاد آلمان به انتقاد اسرائيل از قرارداد گازی اين کشور با ايران واکنش نشان داده و اعلام کرد: کار راه اندازی سه مرکز تبديل گازبه مايع در ايران را اجرا خواهد کرد.


مقامات برلين می گويند: شرکت اشتانير پرماتکينک گازتک در ماه فوريه مناقصه ساخت سه کارخانه تبديل گاز به مايع به ايران را به ارزش ۱۶۰ ميليون دلار ، معادل ۱۰۰ ميليون يورو، برده است.


اين سه سيستم قادر خواهند بود گاز طبيعی را سرد و فشرده کرده و آن را به صورت مايع در آورده و امکان صدور آن را به وسيله کشتی فراهم کنند.


يک سخنگوی وزارت اقتصاد آلمان روز پنجشنبه اعلام کرد که تجهیزات پتروشیمی شامل تحريم های سازمان ملل متحد عليه ايران نمی شوند و شرکت اشتاينز طبق موازين قانونی مجوز لازم را به دست آورده است.


وزير امور خارجه اسرائيل روز پنجشنبه از قرارد گازی با ايران انتقاد کرده و گفته بود چنين قراردادی در مغايرت با «روح » تحريم های سازمان ملل متحد عليه ايران است.


مرکز «سيمون وينستهال»، يک سازمان يهوديان آمريکا، در هفته جاری از مقامات برلين خواسته بود که از قرارداد با ايران چشم پوشی کنند. گروههای يهودی از اين قرارداد انتقاد کرده و می گويند به رغم بحران هسته ای ايران و تهديد جمهوری اسلامی عليه اسرائيل، برلين در صدد است تا روابط اقتصادی خود با تهران را گسترش دهد.


  • شرکت اشتانير پرماتکينک گازتک سه کارخانه تبديل گاز به مايع را به ارزش ۱۶۰ ميليون دلار ، معادل ۱۰۰ ميليون يورو، در جنوب ایران راه اندازی می کند.

اين سخنگوی وزارت اقتصاد آلمان می گويد: مجوزهای لازم از طريق اداره فدرال کنترل صادراتی پس از تحقيق صادر شده است.


وی همچنين با اشاره به اين که پس از بررسی ها لازم مشخص شده است اين تاسيسات هيچ گونه کاربرد نظامی ندارند، گفت:« هيچ منع قانونی برای جلوگيری از ارسال آنها وجود ندارد.»


طبق اين قرارداد شرکت اشتاينر سه کارخانه تبديل گاز مايع در سواحل جنوبی ايران خواهد ساخت.


مايعات گازی، «ال. ان. جی»، به وسيله کشتی به راحتی قابل انتقال به بازار های جهانی است و اتحاديه اروپا برای گريز از وابستگی به روسيه، از قراردادها برای صدور مايعات گازی به اروپا حمايت می کند.


این شرکت آلمانی در حالی مشارکت خود را در بازار گاز ایران آغاز خواهد کرد که شرکت فرانسوی توتال، به دنبال فشار های سياسی و آنچه که « خطر سياسی» خوانده شده از ابتدای ماه ژوئيه به همکاری خود با ايران پايان داد.


کريستوف مارژری، مدير عامل شرکت توتال در مصاحبه ای با روزنامه انگليسی زبان فايننشال تايمز، چاپ لندن گفته بود: «امروزه سرمايه گذاری در ايران برای ما خطر سياسی دارد، چون مردم خواهند گفت که توتال برای پول حاضر است به هر کاری دست بزند.»


شرکت توتال در کار توسعه ميدان گازی پارس جنوبی با ايران همکاری می کرد.


قرارداد شرکت اشتاينر با ايران به نوعی تلاش برای پر کردن «جای خالی» توتال در بخش انرژی ايران توصيف شده است.


صنعت نفت و گاز ايران به دليل تحريم های بين المللی به ويژه از سوی ايالات متحده آمريکا از کمبود سرمايه گذاری رنج می برد و بر اساس گزارش های منتشره، سالانه بيش از ۳۰۰ هزار بشکه از ظرفيت توليد اين کشور کاسته می شود.


کارشناسان می گويند که شرکت های اروپايی از سوی دولت های خود و همچنين ايالات متحده تحت فشار قرار دارند تا به سرمايه گذاری خود در ايران به دليل اصرار اين کشور بر ادامه برنامه اتمی اش پايان دهند. در حال حاضر بسياری از اين شرکت ها فعاليت های خود را در ايران متوقف کرده اند.


شرکت شل ماه گذشته اعلام کرد که قرارداد ده ميليارد دلاری مشارکت در پروژه توسعه ميدان های گاز پارس جنوبی را امضا نخواهد کرد.


يوئروئن ون در وير، مدير عامل شل گفت: «به دليل تحريم های آمريکا ما نمی توانيم از تکنولوژی و تجهيزات آمريکايی استفاده کنيم و برای اين پروژه به زمان بيشتری برای آمادگی نياز داريم.»


XS
SM
MD
LG