لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۷:۰۷

«ايران يک هواپيمای خارجی را مجبور به فرود کرد»


به گزارش یک خبرگزاری ایرانی، جنگنده های این کشور يک فروند هواپيمای غربی را مجبور به فرود در يکی از فرودگاه های ایران کرده اند.
به گزارش یک خبرگزاری ایرانی، جنگنده های این کشور يک فروند هواپيمای غربی را مجبور به فرود در يکی از فرودگاه های ایران کرده اند.

رسانه های ايران می گويند: جنگنده های اين کشور يک فروند هواپيمای خارجی که به طور اتفاقی وارد قلمرو هوايی ايران شده بود را مجبور به فرود در يکی از فرودگاه های اين کشور کرده اند.


در حالی که خبرگزاری «فارس» اعلام کرده بود که جنگنده های نيروی هوايی ايران يک فروند «جت فالکون آمريکايی» را مجبور به فرود در يکی از فرودگاه های اين کشور کرده اند، يک مقام آگاه نيروهای مسلح ايران، خبر فرود يک فروند جت آمريکايی را تکذيب کرد.


اين مقام آگاه به خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، ایرنا، گفت :«يک فروند هواپيمای جت فالکون با يک اسم پرواز نظامی در تاريخ ‪ ۱۹‬مهر ‪ ۸۷‬قصد عبور از آسمان کشور جمهوری اسلامی ايران را داشت که به علت نظامی بودن با ورود هواپيما به حريم هوايی کشور مخالفت شد و هواپيما با تغيير مسير و در ساعتی بعد با اسم پروازی غيرنظامی درخواست عبور از مسير کشور را کرد».


اين مقام آگاه نيروهای مسلح ايران افزود:« با احراز اين که هواپيمای مورد اشاره، همان هواپيمای قبلی است، هواپيما به وسيله جنگنده‌های جمهوری اسلامی ايران به زمين نشانده شد».


اين مقام آگاه تصريح کرده است که سرنشينان اين هواپيما « نظامی و متعلق به کشور ثالث (غيرآمريکايی) بودند».


اين مقام آگاه مشخص نکرده است منظور وی از کشور ثالث کدام کشور است.


اين در حالی است که پيشتر شبکه خبری عربی زبان العالم، وابسته به دولت ايران، می گويد: هواپيما مورد نظر متعلق به يک کشور اروپايی بوده است.


در همين زمينه، گوردون جاندرو، سخنگوی کاخ سفيد، روز سه شنبه گفت که خبر رسانه های ايران درباره فرود اجباری يک هواپيمای آمريکايی را ديده است و دليلی وجود ندارد که خبر را باور کند.


اين در حالی است که تلويزيون دولتی ايران گزارش داده است که اين هواپيما متعلق به مجارستان بوده است.


خبرگزاری فارس گزارش داده بود: اين هواپيمای آمريکايی از قلمرو هوايی ترکيه وارد حريم هوايی ايران شده بود.


خبرگزاری فارس گزارش داده بود: «کادر پرواز و سرنشينان اين هواپيمای آمريکايی شامل پنج ژنرال ارشد نظامی ارتش آمريکا و سه غيرنظامی در فرودگاه مورد بازجويی قرار گرفتند و يک روز بعد از بازجويی ، پس از آنکه مشخص شد به صورت غير عمدی وارد فضای ايران شده و مقصد آنها افغانستان بوده است، آزاد شده و به آنها اجازه خروج از ايران به سمت افغانستان داده شد.»


حسن قشقاوی، سخنگوی وزارت امورخارجه ايران، روز سه شنبه، نسبت به اين رويداد اظهار بی اطلاعی کرد.دولت آمريکا نيز هنوز به اين خبر واکنش نشان نداده است.


تکذيب پنتاگون


در همين حال، وزارت دفاع آمريکا، پنتاگون، روز سه شنبه خبر رسانه های ايران مبنی بر فرود اجباری يک هواپيمای آمريکا در ايران را تکذيب کرد.


سرهنگ پاتريک ريدار به خبرنگاران گفت:«همه هواپيماهای در منطقه موجودند و هيچ گزارشی مبنی بر فرود در ايران را نداشته ايم».


در همين زمينه، برايان ويتمن، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا، نيز گفت: تاکنون چنين چيزی را نشنيده ام


XS
SM
MD
LG