لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۰:۵۸

سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفت تپه راه اندازی شد


کارگران شرکت نیشکر هفت تپه در اعتصاب های خود، خواستار راه اندازی سندیکای خود شده بودند.
کارگران شرکت نیشکر هفت تپه در اعتصاب های خود، خواستار راه اندازی سندیکای خود شده بودند.

با آرای بيش از يک هزار کارگر شرکت نيشکر هفت تپه، سنديکای کارگران اين شرکت با انتخاب اعضای هيئت مديره آن کار خود را از سر گرفت. این تشکل کارگری در سالیان پس از پیروزی انقلاب تعطیل شده بود.


راه اندازی سنديکای کارگران شرکت نيشکر هفت تپه به رغم مخالفت های دو سال اخير مقام های اداره کار خوزستان و وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ايران با اين خواست کارگران، انجام گرفت.


کوروش، يکی از کارگران شرکت نيشکر هفت تپه، در گفت و گو با « راديو فردا» اشاره کرد که کارگران هميشه با اين گفته مقام ها مواجه می شدند که امکان راه اندازی سنديکا نيست، اما آنها دليلی مخالفت خود را نمی گفتند. لذا کارگران تصميم گرفتند که سنديکای خود را راه اندازی کنند.


در همین ارتباط، می توان به سخنان چند روز پیش علی کردان اشاره کرد که تشکیل سندیکاهای کارگری در ایران را همراه با سایر جنبش های اجتماعی در ایران، تهدیدی برای جمهوری اسلامی دانسته بود.


به نوشته وبلاگ سنديکای کارگران شرکت نيشکر هفت تپه، مسئولين شرکت روز چهارشنبه با صدور بخشنامه ای، کارگران را از شرکت در انتخابات منع کرده و انتخابات را منوط به دستور و اجازه اداره کار دانسته بودند.


اما به گفته کوروش، کارگران اعتنايی به اين بخشنامه نکردند.


به نوشته وبلاگ سنديکای کارگران شرکت نيشکر هفت تپه، انتخابات هيئت مديره سنديکا در ساعت هشت صبح آغاز شد و مدت چهار ساعت ادامه داشت.


کوروش در مورد رای گيری اشاره کرد که در مدت رای گيری، نيروهای امنيتی حضور پر رنگی داشتند، اما برخورد خاصی با کارگران صورت نگرفت.



اين در حالی بود که به گفته وی، از سوی وزارت اطلاعات به کارگران هشدار داده شده بود که در انتخابات شرکت نکنند و يا از برگزاری آن خودداری کنند.


به گفته کوروش، اعضای هيئت مديره سنديکا که از سوی کارگران انتخاب شدند، فريدون نيکو فرد، نجات دهلی، علی نجاتی، رحيم بسحاق، جليل احمدی، علی شريفی، رضا رخشان، محمد حيدری مهر و قربان علی پور هستند.


در عين حال، پنج نفر ديگر نيز به عنوان اعضای علی البدل و بازرس انتخاب شده اند.


اين کارگر شرکت نيشکر هفت تپه همچنين گفت که نمايندگان کارگران موظفند از حقوق کارگران دفاع کنند و در عين حال، به بهبود وضعيت شرکت نيشکر هفتت په و بازگرداندن آن به روزهای طلايی نه چندان دور کمک نمايند.


انتخابات مجمع عمومی اين سنديکا از ‏سوی هيئت مسئول راه اندازی اين تشکل کارگری انجام شد.‏


اعضای اين هيئت در خرداد ماه سال جاری از سوی کارگران شرکت نيشکر هفت تپه انتخاب شده بودند.


در آن زمان، اين اقدام کارگران شرکت نيشکر هفت تپه از حمايت فدراسيون جهانی کارگران بخش های صنايع کشاورزی، مواد غذايی، هتلداری، رستوران، ‏توزيع مواد غذايی و تنباکو، آی يو اف، برخوردار شد.


اين تشکل بين المللی به نمايندگی از ۳۷۳ اتحاديه کارگری و سنديکا در ۱۲۱ کشور، حمايت ‏کامل خود را از مبارزه صنفی کارگران برای دريافت دستمزد و ارزش ها و حقوق مدنی شان اعلام کرد.


در همين ارتباط، رون اوزوالد، دبير کل «آی يو اف»، در نامه ای خطاب به کارگران شرکت نيشکر هفت تپه نوشته بود: « اين حق همه کارگران است که آزادانه به سازمان های کارگری بپيوندند و با کارفرمايان خود بطور دسته جمعی مذاکره کنند. اين حق به علت اينکه در اسناد بين المللی حقوق بشر به رسميت شناخته شده است، به عنوان قانون بين المللی ضمانت اجرايی دارد.»


  • « در مدت رای گيری، نيروهای امنيتی حضور پر رنگی داشتند، اما برخورد خاصی با کارگران صورت نگرفت.»
کوروش، یکی از کارگران شرکت نیشکر هفت تپه

وی تاکيد کرده بود که هيچ شرکت، مدير و دولتی نمی تواند کارگران را از اين حق محروم کند و افزوده بود: «شما کارکنان هفت تپه با ايجاد سازمان خود و مستقل از دولت، امکان دستيابی فعالانه به حقوق تان را فراهم کرده ايد.»


به گفته آقای اوزوالد، « اين فدراسيون نسبت به واکنش مقامات ايرانی نسبت به تشکيل سنديکای کارگری در شرکت نيشکر هفت تپه دچار توهم نيست، زيرا هر سازمان مستقلی، چالشی عليه خودکامگی است.»


در عين حال، اتحاديه آزاد کارگران ايران و سنديکای کارگران شرکت واحد اتوبوس رانی تهران از اين اقدام ‏کارگران هفت تپه حمايت کرده بودند.‏


در اين ميان، سنديکای کارگران شرکت واحد اتوبوس رانی تهران و حومه روز پنجشنبه با انتشار بيانيه ای از راه اندازی سنديکای کارگران شرکت نيشکر هفت تپه ابراز خوشحالی کرد.


به گفته اين تشکل کارگری، راه اندازی اين سنديکا، يکی از خواسته های اصلی کارگران برای به اجرا گذاشتن مقاوله نامه های بين المللی ۸۷ و ۹۸ است؛ مقاوله نامه هایی که ایران به دلیل امضای آنها، نباید با تشکیل سندیکاها در ایران مخالفت کند.


شرکت نیشکر هفت تپه که بیش از سه هزار کارگر دارد، در سالیان گذشته دچار مشکلات اقتصادی شده است.


این مشکلات باعث شده است که در دو سال اخیر، حقوق و مزایای کارگران با تاخیرهای چند ماه پرداخت شود.


این موضوع به نوبه خود اعتراض ها و اعتصاب های فراوانی را در این شرکت به دنبال داشته است.


  • 16x9 Image

    روزبه بوالهری

    روزبه بوالهری که فعالیت خود را به عنوان روزنامه‌نگار از سال ۱۳۶۸ آغاز کرده، از اسفند سال ۱۳۸۴ به تحریریه رادیو فردا پیوست.

    او که پیش از پیوستن به رادیوفردا، در شماری از روزنامه‌های ایران نیز به عنوان دبیر سرویس بین‌الملل فعالیت کرده، در کنار تهیه خبر و گزارش، برنامه هفتگی کارنامه را تهیه می‌کند که به مسائل کارگران، معلمان و فعالان صنفی در ایران می‌پردازد.

XS
SM
MD
LG