رزمایش پانزده هزار نفری گردانهای ویژه بسیج صبح سهشنبه با حضور محمود احمدینژاد، رییس جمهوری اسلامی، در شرق تهران آغاز شد.
پس از رزمایش ۳۰ هزار نفری نیروی انتظامی در تهران، که ده روز پیش برگزار شد، این دومین رزمایش بزرگ است که در پایتخت ایران برگزار میشود.
در رزمایش پانزده هزار نفری، که از روز سهشنبه آغاز شد، گردانهای ضدشورش شهری بسیج، موسوم به گردانهای «عاشورا» و «الزهرا»، نقش اصلی را بر عهده دارند.
بنابر گزارش خبرگزاری فارس، در این رزمایش علاوه بر دو گردان یادشده يگان ويژه هوابرد، يگان غواصی، يگانهای دانشآموزی و دانشجویی، چند گروهان رزمی و يگانهایی از نيروی زمينی سپاه پاسداران شرکت دارند.
محمود احمدینژاد، رییس جمهوری اسلامی، در آغاز این رزمایش گفت که بسیج «تنها راه نجات ملتها» ست و افزود: «ملتها فوجفوج به خط نورانی بسيج میپيوندند.»
همچنین ایرنا، خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی، نیز گزارش کرده است همزمان با اجرای این رزمایش در تهران، سه هزار گردان بسيج نيز در سراسر ایران «نمايش اقتدار» برگزار میکنند.
ابراهيم جباری، جانشين فرمانده سپاه تهران بزرگ که در ساختار جديد سپاه پاسداران مسئوليت کنترل تهران بزرگ در مواقع بحرانی را بر عهده دارد، گفته است که «سال جاری برای اولين بار يگانهای ويژه امام حسين نيز در مانور بسیج در تهران حضور دارند.»
«گردان های امام حسين»، يگان های جديدی در بسيج هستند که به گفته احمد ذوالقدر، فرمانده عمليات بسيج، نيروهايش از ميان « نيروهای آماده بسيج به لحاظ جسمی انتخاب شده و تحت آموزشهای مختلف تخصصی قرار میگيرند.»
شمار گردان های عاشورا و الزهرا به گفته فرمانده سپاه پاسداران ۲۵۰۰ گردان است.
يگانهای رزمی «کربلا» و «ذوالفقار» نيز که در رزمایش روز سهشنبه بسيج حضور دارند به گفته محمدعلی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران، شامل «۳۰ هزار هسته رزمی» هستند که طی دو سال اخير تشکيل شدهاند.
مجلس شورای اسلامی در مهر ۱۳۸۴ طرحی را تصوب کرد که بر پایه آن ۳۵۰ ميليون دلار از حساب ذخيره ارزی ایران به تجهيز گردانهای بسيج اختصاص يافت.
محمد حاجآقامير، فرمانده وقت مقاومت بسيج تهران بزرگ، در آن زمان با اشاره به اينکه «طبق پيشبينی بايد ۳۰ درصد از گردانهای عاشورا را به سلاحهای سنگين و نيمهسنگين مجهز کنيم» گفته بود «با اعتباری که مجلس برای تجهيز گردانهای عاشورا پيشبينی کرده تا پايان سال ۸۴ امکان تحقق اين هدف فراهم خواهد شد.»