لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۳:۳۱

مصباح یزدی ائتلاف با سایر گروه‌های سیاسی در انتخابات ریاست‌جمهوری را رد کرد


محمد تقی مصباح یزدی، که از او به عنوان «پدر معنوی جبهه پایداری» نام برده می‌شود.
محمد تقی مصباح یزدی، که از او به عنوان «پدر معنوی جبهه پایداری» نام برده می‌شود.

محمد تقی مصباح یزدی که از او به عنوان «پدر معنوی جبهه پایداری» نام برده می‌شود، اعلام کرد که در انتخابات ریاست‌جمهوری ۹۶ «هیچ ائتلافی» را نمی‌پذیرد و قول حمایت از هیچ نامزدی را نمی‌دهد.

پیش از این نیز دبیرکل جبهه پایداری اعلام کرده بود که این گروه با «جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی» از تشکل‌های نوپای اصولگرایان همکاری نخواهد کرد.

محمد تقی مصباح یزدی در دیدار با اعضای حزب موتلفه اسلامی که گزارش آن روز یکشنبه ۲۲ تیر منتشر شد، گفت که در انتخابات ریاست‌جمهوری ۹۶ از نامزد «اصلح» حمایت خواهد کرد.

وی اضافه کرد: «اگر کار به جایی رسید که قرار است کسی رأی بیاورد که ضررش بیشتر است و رأی به رقیب او سبب دفع ضرر بیشتر می‌شود، دفع افسد به فاسد می‌کنم؛ اما قرار نیست از اول فاسد را ترویج کنم».

آقای مصباح یزدی تاکید کرد: «در صورتی می‌توانم رأی بدهم که بینی و بین‌الله بدانم بین افراد، فردی اصلح است؛ به قول کسی هم نمی‌توانم اعتماد کنم و هیچ ائتلافی هم نمی‌پذیرم».

وی اعلام کرد که «بحث و گفت‌وگو» با گروه‌های اصولگرا را می‌پذیرد اما قول نمی‌دهد که از نامزدهای مورد نظر این گروه‌ها حمایت کند.

آقای مصباح یزدی در عین حال خطاب به اعضای حزب موتلفه اسلامی گفت: «با تمام وجود سعی می‌کنيم اگر کسی را معرفی کردید که در شاخص‌های گفته شده، برتر و اصلح باشد و برای ما هم ثابت شد، از وی حمایت کنیم».

موضعگیری این روحانی می‌تواند اختلافات را در جبهه اصولگرایان تشدید کند. جبهه پایداری که از تشکل‌های تندرو اصولگراست و از آن به عنوان مجموعه سیاسی نزدیک به محمد تقی مصباح یزدی یاد می‌شود، به تازگی راه خود را از دیگر گروه‌های این جبهه جدا کرده است.

چندی پیش مرضیه وحید دستجردی سخنگوی «جبهه مردمی نیروهای انقلاب» با ابراز امیدواری به دستیابی به تعامل با جبهه پایداری گفته بود که هیات امنای این گروه دو بار با محمدتقی مصباح یزدی دیدار کرده‌‌اند.

اگر کار به جایی رسید که قرار است کسی رأی بیاورد که ضررش بیشتر است و رأی به رقیب او سبب دفع ضرر بیشتر می‌شود، دفع افسد به فاسد می‌کنم؛ اما قرار نیست از اول فاسد را ترویج کنم
محمدتقی مصباح یزدی

این ابراز تمایل در حالی بیان شد که مرتضی آقا تهرانی دبیرکل جبهه پایداری همزمان با تشکیل «جبهه نیروهای انقلاب اسلامی» در توئیتر خود نوشته بود که «ما کار خودمان را خواهیم کرد و جمنا [جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی] هم تلاش‌شان را می‌کنند».

دبیرکل جبهه پایداری روز ۱۹ اسفند نیز به کنایه از «مردمی نبودن» تشکل «جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی» سخن گفته و اعلام کرده بود که این گروه برای انتخابات ریاست جمهوری ۹۶، خود به دنبال «نامزد اصلح» خواهد بود.

تشکل اصولگرای موسوم به «جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی» اوایل دی‌ماه امسال اعلام موجودیت کرد و چهره‌هایی چون محمدحسین رحیمیان، مهدی چمران، یحیی آل‌اسحاق، علیرضا مرندی، حمیدرضا حاجی بابایی، و مرضیه وحید دستجردی از جمله اعضای مؤسس آن هستند.

بر اساس گزارش رسانه‌های اصولگرا، ابراهیم رییسی، مهرداد بذرپاش، سعید جلیلی، حمیدرضا حاجی‌بابایی، محمد خوش‌چهره، محسن رضایی، علیرضا زاکانی، محمدمهدی زاهدی، عزت‌الله ضرغامی، پرویز فتاح، رستم قاسمی، محمدباقر قالیباف، مصطفی میرسلیم و علی نیکزاد، ۱۴ نامزد اولیه این گروه برای انتخابات ریاست‌جمهوری هستند.

پیش از تشکیل این گروه، حزب مؤتلفه اسلامی مصطفی میرسلیم وزیر ارشاد در دولت اکبر هاشمی رفسنجانی را به عنوان نامزد خود در انتخابات پیش رو معرفی کرد.

لاریجانی: به نشست جبهه مردمی نیروهای انقلاب دعوت نشدم

به جز اعضای جبهه پایداری، برخی از چهره‌های اصولگرا از جمله علی لاریجانی و علی اکبر ناطق نوری نیز در گروه «جبهه مردمی نیروهای انقلاب» حضور ندارند.

در همین حال، علی لاریجانی روز دوشنبه ۲۳ اسفند در یک مصاحبه مطبوعاتی اعلام کرد که به عنوان رییس مجلس «مصلحت» نمی‌داند، در مسائل انتخاباتی ورود پیدا کند.

آقای لاریجانی در عین حال گفت که اعضای «جبهه مردمی نیروهای انقلاب» او را به نشست خود دعوت نکرده‌اند و به او در این باره اطلاعی نداده‌اند اما اگر هم دعوت می‌کردند، او «فرصت نداشت» در این نشست شرکت کند.

وی همچنین در پاسخ به سئوالی اعلام کرد که درباره نامزد شدن ابراهیم رییسی تولیت آستان قدس رضوی، «تحلیل خاصی» ندارد.

با این حال آقای لاریجانی گفت: «خوب است که افراد در انتخابات شرکت کنند و فعال باشند که باعث نشاط اجتماعی شوند».

در هفته‌های گذشته گمانه‌زنی‌هایی در مورد معرفی ابراهیم رییسی به عنوان نامزد اصلی اصولگرایان مطرح شد و همزمان انتقادهایی هم درباره «برنامه‌های تبلیغی صداوسیما» برای او در شبکه‌های اجتماعی بازتاب یافت.

روز چهارشنبه هفته گذشته خبرگزاری صدا و سیما مصاحبه‌ای را از آقای رییسی منتشر کرد که در آن اعلام کرده بود، در انتخابات نامزد نخواهد شد، اما ساعاتی بعد این خبرگزاری اعلام کرد که مصاحبه‌ای با آقای رییسی نداشته است.

XS
SM
MD
LG