لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۱:۵۱

مشاور هنری مهدی کروبی و فرماندار رزن به زندان محکوم شدند


محمد نوری (راست) مشاور هنری مهدی کروبی و فتحعلی حسینی، فرماندار رزن.
محمد نوری (راست) مشاور هنری مهدی کروبی و فتحعلی حسینی، فرماندار رزن.

وب‌سایت «کلمه» از محکومیت مشاور هنری مهدی کروبی به سه ماه زندان در پی انتقاد از سپاه پاسداران خبر داد و خبرگزاری فارس نیز گزارش داد که فرماندار شهر «رزن» در استان همدان به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به ۹۱ روز حبس محکوم شده است.

این وب‌سایت نزدیک به میرحسین موسوی روز پنجشنبه ۱۲ اسفند گزارش داد حکم محکومیت محمد نوری، مشاور هنری کروبی، قرار است روز ۱۴ اسفند به اجرا گذاشته شود.

آن‌طور که این سایت نوشته است: آقای نوری٬ فردی روحانی و «برادر دو شهید» است و پیشتر به اتهام ارتباط با «دراویش گنابادی» خلع لباس شده بود.

این روحانی چندی پیش در یک سخنرانی در فرمانداری «سوادکوه» استان مازندران از سپاه به علت «دخالت در حوزه‌هایی که با وظایف قانونی‌اش ارتباطی ندارد»٬ انتقاد کرده بود.

محمد نوری در گفت‌و‌گو با «کلمه» گزارش‌ها درباره محکومیتش به سه ماه زندان را تایید کرده و گفته که «این سومین محاکمه‌ من است».

نوری افزوده که «اولین بار پس از انتخابات سال ۸۸ بازداشت شدم و مرا به سلولی با ده‌ها موش فرستادند و با دستبند و پابند به دادگاه بردند، مدتی بعد فرزندم را ربودند».

وی اضافه کرده که از عاملان ربایش فرزندش شکایت کرده که «ثابت شد لباس‌شخصی‌ها بدون داشتن حکم و با ضرب و شتم» دست به این اقدام زده و در دادگاه به ۱۵ سال زندان محکوم شدند.

آن‌طور که مشاور مهدی کروبی گفته حکم ۱۵ سال زندان این افراد که به اتهام «آدم‌ربایی» صادر شده بود در دادگاه تجدید‌نظر «به صفر» رسید.

وی از محاکمه خود در سال ۱۳۹۲ نیز سخن به میان آورده و گفته است، «اطلاعات سپاه با گزارش‌های دروغ٬ مرا از امامت مسجد امام جعفر صادق قائم‌شهر و منبر و فعالیت‌های مذهبی محروم کرد».

نوری در بخش دیگری از این گفت‌و‌گو دادگاه ویژه روحانیت را «مجری خواسته‌های اطلاعات سپاه» معرفی کرده است.

محمد نوری که مسئولیت‌هایی در وزارت ارشاد دولت محمد خاتمی را در کارنامه‌ خود دارد٬ در سال ۱۳۸۷ با حکم مهدی کروبی به سمت مشاور هنری او در حزب اعتماد ملی منصوب شد.

پیش از این نیز اسماعيل گرامی‌مقدم، سخنگوی حزب اعتماد ملی و از مشاوران مهدی کروبی که در سال‌های اخير خارج از ايران زندگی می‌کرد، روز ۲۶ تير ۱۳۹۴ هنگام بازگشت به ايران دستگير شده بود.

اسماعيل گرامی‌مقدم پس از انتخابات سال ۱۳۸۸ و بسته شدن دفتر حزب اعتماد ملی از ايران خارج شد و بر اساس گزارش «کلمه» مدتی در هند و مالزی مشغول به تحصیل بود.

سرکوب‌ها و بازداشت‌های گسترده پس از انتخابات رياست جمهوری در سال ۱۳۸۸ خروج تعداد زيادی از فعالان سياسی – اجتماعی و روزنامه‌نگاران از ايران را به دنبال داشت.

برخی از آنها مانند سراج‌الدین میردامادی و سعید رضوی‌فقیه در سال‌های اخير به ايران بازگشتند که بازداشت و زندانی شدند.

گروه دیگری از فعالان سیاسی٬ مدنی و رسانه‌ای نیز در ارتباط با اعتراض‌‌ها به نتیجه انتخابات سال ۱۳۸۸ و وقایع پس از آن همچنان در زندان به‌سر می‌برند و برای بسیاری از آنها محدودیت‌های فراوانی در نظر گرفته شده است.

فتحعلی حسینی٬ فرماندار شهر «رزن» در استان همدان از جمله افرادی است که در ارتباط با وقایع مرتبط با سال ۱۳۸۸ به تازگی به ۹۱ روز حبس محکوم شده است.

خبرگزاری فارس روز ۱۱ اسفند در این رابطه گزارش داد که برای آقای حسینی به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران به نفع گروه‌های معاند و مخالف با نظام» چنین حکمی صادر شده است.

این خبرگزاری نوشته است، حسینی با شکایت مدعی‌العموم به یک سال حبس و دو سال انفصال از خدمت محکوم شده بود٬ اما به خاطر «ابراز تبری از سران فتنه و اعلام ندامت» حکم وی در شعبه اول تجدید نظر با تخفیف مواجه و به ۹۱ روز حبس کاهش یافت.

فتحعلی حسینی از ابتدای سال ۱۳۹۳ به عنوان فرماندار رزن منصوب شده و حضورش در این شهرستان با حاشیه‌هایی همراه بود.

به گزارش خبرگزاری فارس از جمله این حواشی٬ دستور فرماندار «اصلاح‌طلب» به جمع‌آوری بنرهای علیه «سران فتنه» در راهپیمایی روز قدس سال گذشته بود که انعکاس زیادی داشت.

XS
SM
MD
LG