وکیل شهريار سيروس، هنرمند و نقاش بهايی، خبر داد که موکلش به اتهام «تشکیل دسته و گروه با هدف بر هم زدن امنیت کشور» از سوی دادگاه انقلاب به پنج سال زندان محکوم شده است.
به گزارش کمپین بینالمللی حقوق بشر در ایران، محمدهادی عرفانیان کاسب، وکیل مدافع شهریار سیروس، گفت که موکلش با استناد موضوع ماده ۴۹۸ قانون مجازات اسلامی، این حکم را دریافت کرده است.
او اعلام کرد که به این حکم اعتراض کرده و قرار است پرونده در شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر رسیدگی شود.
بر اساس ماده ۴۹۸ قانون مجازات اسلامی «هر کس با هر مرامی، دسته، جمعیت یا شعبه جمعیتی بیش از دو نفر در داخل یا خارج از کشور تحت هر اسم یا عنوانی تشکیل دهد یا اداره نماید که هدف آن بر هم زدن امنیت کشور باشد و محارب شناخته نشود به حبس از دو تا ۱۰ سال محکوم میشود».
این در حالی است که وکیل شهریار سیروس میگوید اتهام وارد شده به موکلش «صحت ندارد».
کمپین بینالمللی حقوق بشر همچنین به نقل از یک مشاور حقوقی که نام او ذکر نشده، یادآوری کرده که اتهامات آقای سیروس مبنی بر تشکیل «کلاسهای هنری در خانهاش»، تشکیل گروه و دسته محسوب نمیشود و «هدف بر هم زدن امنیت در این باره صدق نمیکند».
به گفته این مشاور حقوقی، این ماده «درباره گروههایی است که برای عملیات خرابکارانه و عمدتاً نظامی تشکیل شده باشد، نه برای برگزاری یک کلاس ولو بدون مجوز لازم».
شهريار سيروس، هنرمند و نقاش بهايی، عصر روز سهشنبه، ۹ تیر ۹۴، توسط مأموران «وزارت اطلاعات» در تهران دستگیر و پس از حدود ۵۰ روز آزاد شده بود.
او تا قبل از سال ۸۷ و دستگیری رهبران جامعه بهایی، مدرس فلسفه و تاریخ هنر در دانشگاه آنلاین بهاییان بود.
آقای سیروس که از حدود ۱۰ سال پیش در رشتههای طراحی و نقاشی مشغول به تدریس است، نقاشی را به صورت حرفهای از سال ٧٠ و نزد استادانی چون «آیدین آغداشلو»، «روئین پاکباز» و «احمد وکیلی» آموخته است.
او همزمان با فعالیت هنری، مطالعات و تحقیقاتی در زمینه فلسفه و تاریخ هنر انجام داده که حاصل آن در چند مقاله تحت عناوین «هنرهای برگرفته و فرهنگ جهانی» و «هنر در آستانه هزاره سوم» منتشر شده است.
در کارنامه هنری شهریار سیروس برگزاری نمایشگاههای متعدد انفرادی و گروهی و همچنین حضور در «سومین بیهنال نقاشان ایران» به چشم میخورد.
در سالهای اخير گزارشگران ويژه حقوق بشر سازمان ملل متحد، اتحاديه اروپا، آمريکا و شماری از نهادهای بینالمللی حقوق بشری از تداوم تبعيض و نقض حقوق شهروندان بهايی در ايران انتقاد کردهاند.
وزارت امور خارجه آمریکا روز چهارشنبه ۲۰ مرداد در گزارش سالانه خود درباره آزادیهای دینی در جهان به نقل از مرکز اسناد حقوق بشر ایران اعلام کرده بود که ۸۲ بهایی در ایران زندانی هستند.
به گفته جامعه بهاییان اروپا، حدود ۳۰۰ هزار بهایی در ایران زندگی میکنند. با این حال قوانین جمهوری اسلامی ایران آیین بهایی را به عنوان دین به رسمیت نمیشناسد.
ممنوعیت از تحصیل در دانشگاه، محرومیت از طیف گستردهای از مشاغل، اخراج از بخش دولتی و ایجاد محدودیتهای متعدد در بخش خصوصی، از جمله محدودیتها علیه شهروندان بهایی در جمهوری اسلامی است.
به تازگی نیز جامعه جهانی بهایی مستقر در در ژنو روز سهشنبه، ۱۶ شهریورماه، در نامهای سرگشاده به رئیسجمهور ایران، با اشاره پلمب واحدهای صنفی متعلق به بهاییان در چندین شهر ایران از حکومت جمهوری اسلامی خواسته بود که به «سرکوب اقتصادی بهاییان» در ایران پایان دهد.