چند رسانهای
ایرانیان درباره انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا چه میگویند؟
انتخابات ریاستجمهوری آمریکا نه تنها در این کشور که در کل دنیا دنبال میشود و تعیین جانشین جو بایدن میتواند بر سرنوشت میلیونها انسان در سراسر دنیا اثر بگذارد. ایرانیان هم از این قاعده مستثنی نیستند و مایلند بدانند در پایان این رقابت چه کسی وارد کاخ سفید خواهد شد؟ در بین ایرانیان، هر یک از این دو کاندیدا هم طرفداران خاص خود را دارند. در حالی که گروهی امیدوارند با آمدن کامالا هریس و حضور مسعود پزشکیان در تهران، درهای گفتوگو میان ایران و غرب باز شود، دستهای دیگر به بازگشت ترامپ به قدرت دل بستهاند و بر این باورند استمرار راهبرد «فشار حداکثری» که بین سالهای ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰ پی گرفته شده بود میتواند زمینههای لازم را برای فروپاشی جمهوری اسلامی فراهم کند.
مداخله حکومت ایران در انتخابات آمریکا بهروش روسی
حکومت ایران در تلاش برای مداخله در انتخابات آتی ریاستجمهوری آمریکا، از هکرها کمک گرفته و از طریق فیشینگ و با ایجاد پایگاههای اینترنتی حاوی مطالب جعلی به دو طرف ضربه میزند. بهگفتهٔ مقامات اطلاعاتی آمریکا و کارشناسان امنیت سایبری، هدف از کمپین گسترده جمهوری اسلامی ایران، تشدید بیاعتمادی به سیستم دموکراتیک ایالات متحده و سوءاستفاده از تعمیق شکافهای اجتماعی در این کشور است.
ژاپن نخستین ماهوارۀ چوبی را به فضا میفرستد
اولین ماهوارۀ چوبی جهان توسط محققان ژاپنی ساخته شده و قرار است به فضا پرتاب شود؛ آزمایشی اولیه برای استفاده از چوب در کاوشهای ماه و مریخ.
چگونه دانشمندان یک «خونآشام» ۴۰۰ ساله را به زندگی بازگرداندند
«زوسیا» که با قفلی روی پایش و داسی آهنی بر گردنش دفن شده بود، هرگز قرار نبود از مرگ بازگردد. این زن جوان که در گورستانی نامشخص در پین، شمال لهستان دفن شده بود، یکی از دهها نفری بود که همسایگانش از آن بیم داشتند که «خون آشام» باشند. اکنون، با استفاده از دیانای، پرینت سه بعدی و خمیر مجسمهسازی، تیمی از دانشمندان چهره ۴۰۰ ساله او را بازسازی کردهاند و از داستانی انسانی پرده برداشتهاند که با باورهای ماوراءالطبیعه درهم تنیده بود.
واکنش زنی در ایران به «تعرض» یک مرد به او در خیابان
یک زن جوان در ایران ویدئویی را از واکنش خود به «تعرض» یک مرد با این عنوان منتشر کرده است: «یک سکانس از زن بودن در ایران»
ویرانیهای سیل مرگبار در اسپانیا
بر اثر بارندگی شدید، سرریز کردن آب رودخانهها و جاری شدن سیل ناگهانی در مناطق شرقی، جنوب شرقی و جنوب اسپانیا دستکم ۹۵ نفر جان خود را از دست دادهاند.
خبرنگار ایرانی در برابر سخنگوی وزارت خارجه، پوتین را «بیشرف» خواند
انتقاد تند خبرنگار روزنامه کار و کارگر به ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در نشست خبری سخنگوی وزارت خارجه در روز دوشنبه هفتم آبان واکنش اسماعیل بقایی را به همراه داشت. این خبرنگار با «بیشرف» خواندن ولادیمیر پوتین از روسیه به دلیل تنها گذاشتن ایران در شب حمله اسرائیل انتقاد کرد و از سخنگوی وزارت خارجه پرسید: «موضع دولت پزشکیان در قبال این بیشرفی ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور متجاوز روسیه چیست؟» بقایی در پاسخ به این پرسش از خبرنگاران درخواست کرد که صدور بیانیههای سیاسی را به وزارت خارجه واگذار کنند و «نزاکت» را رعایت کنند. اسرائیل بامداد شنبه پنجم آبان، ۲۶ روز پس از حمله جمهوری اسلامی #ایران به آن با ۱۸۱ فروند موشک بالستیک، اقدام به پاسخ نظامی کرد.
مسابقه «کدوتنبلرانی» در بلژیک
بیش از ۳۰۰ دوستدار #کدو_تنبل در شمال #بلژیک جمع شدند که به سنت سالهای قبل مسابقه هیجانانگیز «کدوتنبلرانی» را برگزار کنند.
خسرو آذربیگ: به دلیل ممنوعالفعالیتی عنقریب است از گرسنگی بمیرم، زندانیام کنید
خسرو آذربیگ، هنرمند معترض، با انتشار ویدئویی در حساب کاربری خود در اینستاگرام از علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، خواسته است تا دستور دهد او را زندانی کنند.
رئیسجمهور گرجستان: نتایج انتخابات پارلمانی را به رسمیت نمیشناسم
رئیسجمهور گرجستان در واکنش به نتایج اعلامشده انتخابات پارلمانی این کشور میگوید این نتایج را به رسمیت نمیشناسد و همچنین خواستار اعتراض مردمی شده است. سالومه زورابیشویلی روز یکشنبه ششم آبان در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت که کشورش «قربانی عملیات ویژه روسیه» شده است، اما در این زمینه مدارکی ارائه نداد. او که از جناح سیاسی طرفدار غرب است، خواستار اعتراضهای خیابانی به نتایج انتخابات شد.
عملیات نظامی اسرائیل در ایران؛ بامداد شنبه پنجم آبان چه گذشت؟
اسرائیل بامداد شنبه پنجم آبان، ۲۶ روز پس از حمله جمهوری اسلامی ایران به اسرائیل با ۱۸۱ فروند موشک بالستیک، اقدام به پاسخ نظامی کرد؛ عملیاتی هدفمند که «روزهای پاسخ» نام گرفت.
انتخابات آمریکا چگونه برگزار میشود؟
وقتی که آمریکاییها در ماه نوامبر به پای صندوقهای رأی میروند، این آرای مردمی نیست که تعیینکنندهی نامزد برنده است. در عوض، از سیستمی پیچیده به نام «آرای الکترال» برای انتخاب رئیسجمهور بعدی استفاده میشود. این سیستم چگونه کار میکند؟
بارش نادر باران پای سیل را به صحرای آفریقا باز کرد
همزمان با گزارشها از وقوع سیل در مناطق مختلف جهان، خبرگزاری رویترز روز جمعه چهارم آبان تصاویر هوایی از وقوع سیل در صحرای آفریقا را منتشر کرده است.