(rm) صدا | [ 4:37 mins ]
مهران براتی، عضو هیات اجرائی تشکل سیاسی «اتحاد جمهوریخواهان ایران» و پدر مینو براتی، دوست دختر ایرانی تبار یوشکا فیشر، وزیر امورخارجه آلمان، در مصاحبه با رادیوفردا می گوید مطالب بعضی از جراید آلمان در باره ارتباط دختر او با مخالفان جمهوری اسلامی و اعمال نفوذ بر سیاست آلمان در قبال ایران صحت ندارد. وی می گوید روزنامه «بونته» یکی از ناشران این اخبار را به شکایت و تعقیب قانونی تهدید کرده است. وی می افزاید دختر او که در آلمان بزرگ شده است، فارسی بلد نیست. شيرين فاميلي (راديو فردا): در روزهاي اخير يکي از موضوعاتي که در چند نشريه آلماني بازتاب يافته موضوع دوستي يوشکا فيشر وزير خارجه آلمان و دختري ايراني الاصل به نام مينو براتي است که فراتر از مسائل شخصي، جنبه سياسي در چارچوب مناسبات ايران و آلمان يافته است.
اين نشريات نوشته اند مينو براتي، دوست آقاي فيشر، در گروههاي سياسي مخالف جمهوري اسلامي فعاليت دارد و از دوستي با وزير امور خارجه در جهت مقاصد سياسي خود استفاده ميکند.
روزنامه پر تيراژ «بيلد» و نيز هفته نامه «بونته» اخيرا مطالبي را از قول مهران براتي تحليلگر و فعال سياسي و پدر مينو براتي نقل کردند که او ناچار به تکذيب و شکايت از اين نشريات شد. در ايران نيز برخي روزنامه ها از جمله روزنامه «کيهان» وابسته به جناح محافظه کاران از اين هم پا را فراتر نهاده و به نقل از نشريات آلماني و با القابي توهين آميز، از يوشکا فيشر وزير خارجه آلمان و دوست او مينو براتي و پدر او مهران براتي ياد کرده است.
در آغاز مصاحبه با مهران براتي عضو هيات اجرائي اتحاد جمهوريخواهان ايران در برلين از چند و چون آنچه که نشريات آلماني نوشته اند، پرسيدم.
مهران براتي (عضو هیات اجرائی اتحاد جمهوریخواهان، برلین) : آنجا ادعا شده که دختر من مينو، در همايش اتحاد جمهوريخواهان که براي سياستيابي اپوزيسيون درباره رژيم جمهوري اسلامي در ژانويه 2004 برگزار شده بود، شرکت داشته. يعني اين طور گفته شده که گويا مينو يکي از اين 500 نفر بوده و مينو، آقاي فيشر را در رابطه با فرهنگ و سياست ايران راهنمايي ميکند. دوم اين که باز ادعا شده که من گفته ام، من خودم گفته ام با آقاي فيشر در مورد ايران حرفي نميزنم، ولي اگر حرفي داشته باشم آن حرف را از طريق حزب اپوزيسيون که اتحاد جمهوريخواهان باشد، منتقل ميکنم، که باز به زعم آنها من رهبر اين اتحاد جمهوريخواهان هستم. سوم اين که من نمي دانم چه استدلالاتي ميتواند منجر به سياست سختگيرانهاي از طرف آلمان در مورد ايران شود و از اندازه نفوذ دخترم مينو هم در آقاي فيشر خبري ندارم.
ش.ف.: آقاي براتي شما درباره اين سه نکته و يا به گفته خودتان اين ادعاهاي نشريات آلماني که به نظر ميرسد ابعاد سياسي هم پيدا کرده، چه توضيحي داريد؟
مهران براتي: من هيچگاه با آقاي فيشر در مسائلي که مربوط به شغل ايشان ميشود صحبت نميکنم و اجازه نميدهم به خودم که در اين مورد با ايشان صحبت کنم، چون ايشان وزير خارجه دولت آلمان است و بايد منافع کشورش خودش و منافع اروپايي را دنبال کند و اين منافع هميشه با منافع ما ايرانيها يا منافع سياسي اتحاد جمهوريخواهان و شخص من يکي نيست. بنابراين هيچ دليل و زمينهاي وجود ندارد که بنده در مورد مسائلي که به من مربوط نميشود، با ايشان صحبت کنم. آشنايي من با ايشان در همين حد ديدار اتفاقي است. دختر من مينو کمتر از چهار سال داشت که ما ايران را ترک کرديم و هيچ وقت هم بعد از آن ديگر به ايران برنگشتيم. مادر مينو يک بانوي آلمانيزبان است و بچههاي من پيش مادرشان بزرگ شدند. مينو دختر من زبان فارسي را نميداند که بتواند اصلا با اپوزيسيون فارسيزبان کاري انجام دهد يا رابطهاي داشته باشد. دختر من با هيچيک از گروهها و افراد اپوزيسيون رابطه سياسي ندارد و ايشان فارسي را در حد سلام و عليک و احوالپرسي ميداند و نه بيشتر. پس سه نکتهاي که خدمتتان عرض کردم جعل است و من هيچ کجا همچين صحبتهايي نکردم.
ش.ف.: اقدامي رسمي و قانوني براي تکذيب اين حرفها که از قول شما نوشته شده کردهايد؟
مهران براتي: من از طريق وکيلم همين ديروز به روزنامه چند ميليوني «بيلد» در آلمان و به مجله «بونته» نامهاي نوشتيم و شکايتنامه اي داديم که اينها حق ندارند همچين حرفهايي را تکرار بکند و بايد به اصطلاح در مقابل حرفهايي که نوشتهاند تصحيح خبر را از جانب من در اولين فرصت درج بکنند و اگر اين مسائل را دوباره تکرار بکنند، آنها را تهديد به دادگاه کرديم با جريمهاي که آنوقت بايد بپردازند.