لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۵ دی ۱۴۰۳ تهران ۲۰:۴۹

محمد سعید مهدوی کنی رئیس دانشگاه «امام صادق» شد


محمد سعید مهدوی کنی، فرزند محمدرضا مهدوی کنی، رئیس پیشین مجلس خبرگان، با حکم آیت الله صادق لاریجانی، رئیس هیئت امنای این دانشگاه و رئیس قوه قضائیه ایران، به ریاست دانشگاه امام صادق منصوب شد.

به گزارش خبرگزاری‌های ایران، محمد سعید مهدوی کنی که جایگزین پدرش شده متولد سال ۱۳۴۵ و دارای دکترا در رشته فرهنگ و ارتباطات از همین دانشگاه است. او همچنین عضو هیئت علمی، هیئت امنای این دانشگاه و مدیر مسئول فصلنامه پژوهشی آن بوده و داماد محمد علی شهیدی محلاتی، رئیس بنیاد شهید و معاون رئیس‌جمهوری ایران نیز است.

سرپرستی دانشگاه امام صادق از زمان درگذشت آیت‌الله مهدوی کنی در مهر ماه سال ۹۳ به برادر او، محمد باقر باقری کنی سپرده شده بود، که خود سال‌ها قائم‌مقام برادرش در همین دانشگاه بود.

در پی درگذشت آیت الله مهدوی کنی که از موسسان و اعضای هیئت امنای این دانشگاه بود و از زمان تاسیس آن در سال ۱۳۶۱ ریاست آن را به عهده داشت، آیت‌الله خامنه‌ای در سال جاری اعضای هیئت امنای جدید را تعیین کرد.

محمدباقر باقری کنی، صادق آملی لاریجانی، احمد علم الهدی، محمد سعید مهدوی کنی، علیرضا امینی، احمد واعظی، عباس موسویان، مصطفی میرلوحی، سید علا میرمحمد صادقی، علی رضائیان و محمد هادی همایون اعضای هیئت امنای جدید اعلام شدند.

آیت‌الله خامنه‌ای در حکم تعیین هیئت امنای جديد دانشگاه امام صادق، بر «اهميت» اين دانشگاه در نظام جمهوری اسلامی به عنوان «يکی از مهمترين کانون‌های اعتلای معارف اسلامی و تحول علوم انسانی» تاکيد کرد.

دانشگاه امام صادق در سال ۶۱، در دوره «انقلاب فرهنگی» و تعطیلی دانشگاه‌ها، به عنوان اولین «دانشگاه اسلامی» ایران شروع به کار کرد. هدف این دانشگاه راه‌اندازی نظام آموزشی و برنامه درسی که تلفیقی از علوم انسانی جدید و علوم اسلامی باشد و شکاف میان «حوزه و دانشگاه» را پر کند، همچنین تربیت مدیران آینده جمهوری اسلامی اعلام شده است.

این دانشگاه خود را موسسه‌ای «غیر انتفاعی» معرفی می‌کند که از وجوهات و کمک‌های خیریه و همچنین از سرمایه‌گذاری‌های شرکت «جامعه الصادق» بهره می‌برد.

دانشگاه امام صادق بر اساس تفکیک جنسیتی، از دو بخش تشکیل شده و در دو مکان جداگانه فعالیت می‌کند.

برپایه گزارش‌های مربوط به چگونگی تشکیل این دانشگاه، ایده آن را نخستین بار روحانیون نزدیک به آیت الله خمینی چون حسنیعلی منتظری، محمد طالقانی، محمد مطهری، محمد بهشتی، محمدرضا باهنر و محمدرضا مهدوی کنی مطرح کردند.

پس از تاسیس آن در سال ۶۱، علی خامنه‌ای، محمد امامی کاشانی، علی مشکينی، ابراهيم امينی و حسينعلی منتظری، از اعضای هيئت موسس و امنای اين دانشگاه بودند.

آقای منتظری از همان ابتدا از سوی آیت‌الله خمینی به ریاست عالیه این دانشگاه منصوب شد اما در پی برکناری‌اش از قائم مقامی رهبر جمهوری اسلامی، از ریاست این دانشگاه هم کنار گذاشته شد.

بسیاری از مدیران و مقام‌های عالی رتبه و شماری از نمایندگان مجلس شورای اسلامی از فارغ التحصیلان این دانشگاه هستند. از جمله این افراد می‌توان به سعید جلیلی٬ دبیر سابق شورای عالی امنیت، محمد سرافراز٬ رئیس سازمان صدا و سیما، کاظم جلالی، مصطفی کواکبیان و کمال‌الدین میرموذن، نمایندگان مجلس اشاره کرد.

XS
SM
MD
LG