لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۲:۰۰

حداد عادل: استیضاح وزیر کار احتمالا انجام می‌شود


Former Iranian parliament speaker, Gholamali Hadad Adel during an interview with Fars Newsagensy on January 27, 2009.
Former Iranian parliament speaker, Gholamali Hadad Adel during an interview with Fars Newsagensy on January 27, 2009.
غلامعلی حداد عادل، نماینده مجلس، می‌گوید برخی نمایندگان قصد داشتند گره استیضاح وزیر کار را «به جای دندان با دست باز کنند» که به نتیجه نرسیدند و لذا ممکن است این استیضاح انجام شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، آقای حداد عادل، نماینده تهران، شامگاه پنجشنبه، ۲۴ فروردین‌ماه در یک گفت‌وگوی تلویزیونی در خصوص امکان استیضاح وزیر کار جمهوری اسلامی به دلیل انتصاب سعید مرتضوی به سمت ریاست سازمان تأمین اجتماعی گفت: «تعاملات و پیگیری‌های پشت صحنه در چند روز گذشته وجود داشته و حتی شنیدم جلسه ۱۳ ساعته برای بررسی امور مربوط به این استیضاح تشکیل شده.»

وی در ادامه در توضیح نتایج این جلسات گفت: «بعضی نمایندگان سعی کردند گره را به جای دندان با دست باز کنند اما به نتیجه مطلوب نرسیدند، لذا اگر تا چند روز آینده به نتیجه نرسند ممکن است استیضاح در هفته آینده انجام شود.»

سعيد مرتضوی، قاضی متهم پرونده کهريزک و نماينده ويژه رييس جمهور و رييس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، در آخرين هفته اسفندماه سال ۱۳۹۰ به عنوان مديرعامل جديد صندوق تأمين اجتماعی کشور انتخاب شد. اين انتصاب با واکنش‌های منفی نمایندگان مجلس رو به رو شد و انتقادها را متوجه عبدالرضا شیخ‌الاسلامی، وزیر کار دولت محمود احمدی‌نژاد کرد.

در نهایت طرح استیضاح وزیر کار جمهوری اسلامی به دلیل انتصاب سعید مرتضوی به ریاست سازمان تأمین اجتماعی، با ۲۰ امضا به مجلس ارائه و ۱۶ فروردین ماه توسط هیئت رئیسه مجلس اعلام وصول شد. مجلس اعلام کرده است که این استیضاح روز یکشنبه، ۲۷ فروردین ماه اجرا می‌شود.

به دنبال مطرح شدن استیضاح وزیر کار در مجلس، خبرگزاری‌های ایران گزارش کردند که سعید مرتضوی در خصوص استیضاح وزیر کار با سه تن از نمایندگان وارد مذاکراتی شده است.

در همین راستا همچنین خبرگزاری‌ها از درخواست محمود احمدی‌نژاد از رئیس هیئت عالی حل اختلاف و تنظیم روابط قوای سه گانه برای حل مسئله استیضاح وزیر کار خبر دادند که به دنبال آن علی لاریجانی، رئیس مجلس اعلام کرد که استیضاح یک وزیر، جزء اختلافات قوا محسوب نمی‌شود.

غلامعلی حداد عادلی روز پنجشنبه در گفت‌و‌گوی تلویزیونی خود گفت: «اگر دولت می‌خواهد در این یک سال فردی را انتخاب کند و دید حرف و سخنی در مورد او وجود دارد باید کمی بیشتر دقت کند.»

وی افزود: «بنده نمی‌خواهم به آقای مرتضوی اهانت کنم. ایشان داشت کار خود را انجام می‌داد و دولت می‌توانست برای تأمین اجتماعی نیرویی را انتخاب کند که حرف و سخنی را نداشته باشد و حرف و حدیثی پشت‌ آن نباشد. این توصیه من به دکتر احمدی‌نژاد است.»

از سعيد مرتضوی به عنوان متهم در پرونده وقايع بازداشتگاه کهريزک در سال ۱۳۸۸ نام برده می‌شود. در جريان اعتراضات به انتخابات رياست جمهوری در سال ۱۳۸۸ شماری زيادی از دستگيرشدگان به بازداشتگاه کهريزک منتقل شدند که دست ‌کم چهار معترض زندانی در اين بازداشتگاه کشته شدند.

آن طور که در گزارش کمیته ویژه مجلس در این باره آمده است، بازداشت‌شدگان ۱۸ تیرماه ۱۳۸۸ «با دستور و اصرار» سعید مرتضوی به بازداشتگاه کهریزک انتقال یافته‌اند، اگرچه آقای مرتضوی می‌گوید کهریزک در حوزه قضایی شهر ری قرار دارد و او که دادستان تهران بوده نقشی در آن ماجرا نداشته است.
XS
SM
MD
LG