لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۴:۰۸

سنای آمریکا طرح تحریم‌های بیشتر علیه تهران را به رأی می‌گذارد


ساختمان سنای آمریکا
ساختمان سنای آمریکا
کمیته امور بانکی سنای آمریکا پنج‌شنبه آینده درباره اعمال تحریم‌های اقتصادی بیشتر علیه برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی، از جمله تعیین جریمه‌های مالی برای برخی شرکت‌های نفتی ایران تصمیم‌گیری می‌کند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، جزئیات کامل این تحریم‌ها هفته‌ آینده منتشر می‌شود، اما این خبرگزاری تأکید کرده است که این کمیته روز پنج‌شنبه، ۱۳ بهمن‌ماه، از جمله در خصوص تعیین جریمه‌های مالی برای شرکت ملی نفتکش ایران و شرکت ملی نفت تصمیم‌گیری می‌کند.

رویترز همچنین افزوده است که بر اساس این طرح، شرکت‌ها و موسسات خارجی نیز در صورت خرید نفت از شرکت‌های وابسته به سپاه پاسداران مشمول تحریم می‌شوند.

تیم جانسون و ریچارد شلبی، روسای کمیته امور بانکی سنا، روز جمعه در بیانیه‌ای ضمن اعلام خبر تصمیم‌گیری قریب‌الوقوع در خصوص این تحریم‌ها، تأکید کردند که این طرح از جانب هر دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه آمریکا حمایت می‌شود.

به گزارش خبرگزاری‌ها، هدف از این طرح کاهش درآمدهای نفتی ایران و مایوس کردن تهران از ادامه برنامه هسته‌ایش عنوان شده است.

آمریکا تاکنون به منظور مقابله با برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی، تهران را هدف تحریم‌های سیاسی و اقتصادی مختلفی قرار داده است.

آقای جانسون، سناتور دموکرات، به همراه آقای شلبی، از مقام‌های عالی‌رتبه حزب جمهوری‌خواه، نیز در بیانیه روز پنج‌شنبه خود آورده‌اند: «ما باید تمامی ابزارهای دیپلماتیک، سیاسی و اقتصادی خود را برای مواجهه با تهدید رو به افزایش برنامه نامشروع هسته‌ای ایران به کار بگیریم.»

در این بیانیه تأکید شده است که طرح جدید در راستای همراهی با تلاش‌های بین‌المللی برای اعمال فشار بر جمهوری اسلامی و به منزله «اخطار» دیگری به دولت ایران است تا جمهوری اسلامی «بداند اگر همچنان می‌خواهد با جامعه جهانی مخالفت کند، چه چیزی در انتظار اوست».

آمریکا و تعدادی از کشورهای غربی در کنار تحریم‌های شورای امنیت، تهران را هدف تحریم‌های یک‌جانبه قرار داده‌اند.

غرب معتقد است فعالیت هسته‌ای جمهوری اسلامی دارای ابعاد نظامی‌ است و در صدد است با اعمال تحریم‌ها حکومت ایران را به پاسخ‌گویی در این زمینه وادارد.

از دیگر سو اما جمهوری اسلامی که دستیابی به فناوری هسته‌ای را حق خود می‌داند، همواره تأکید کرده است که برنامه هسته‌ایش دارای ماهیت صلح‌آمیز است و به فعالیت خود در این زمینه ادامه می‌دهد.
XS
SM
MD
LG