رئیس سابق سازمان بازرسی کل کشور میگوید که اسفندیار رحیم مشایی، رئیس دفتر محمود احمدینژاد، رئیسجمهوری پیشین ایران، در پرونده اختلاس سه هزار میلیارد تومانی «نقش قابل توجهی» داشتهاست.
مصطفی پورمحمدی، وزیر دادگستری ایران، این مطلب را در مصاحبهای با روزنامه ایران که روز چهارشنبه ۱۴ مرداد، در خبرگزاری ایسنا بازنشر شده اعلام کرد.
وی اضافه کرد: «در واگذاری فولاد و پروژه تهاتر دو طبقه کردن جاده چالوس به نور، جلسهای در هتل استقلال به دستور مستقیم آقای مشایی بود. آقای مشایی نامه داده بودند و نقش قابل توجهی داشتند.»
آقای پورمحمدی تأکید کرد: «البته ایشان گفته بود من فقط توصیه کردم و مسئولان باید طبق وظیفه خود عمل میکردند ولی همگان میدانند که توصیه مقامات عالی اثربخش است؛ به ویژه اگر مکتوب هم باشد.»
پیش از این نام اسفندیار رحیم مشایی در دادگاه اختلاس سه هزار میلیارد تومانی و همچنین پدیده شاندیز مطرح شده و نامه آقای مشایی برای واگذاری سهام شرکت فولاد خوزستان بدون برگزاری تشریفات قانونی مزایده به گروه امیر منصور آریا نیز در وبسایتهای خبری منتشر شده بود.
رسانههای ایران از عنایتالله ریاحی، یکی از متهمان این اختلاس، به عنوان خواهرزاده آقای مشایی نام بردهاند. غلامحسین محسنی اژهای، سخنگوی قوه قضائیه، نیز در آبانماه سال ۹۰ تأیید کرده بود که وی از بستگان آقای مشایی است.
رئیس سابق سازمان بازرسی در سخنان خود همچنین تأکید کرد که «بیشتر پروندههای کلان و تخلفهای میلیاردی طی دو سال آخر دولت دهم» اتفاق افتادهاست.
مقامات دولت حسن روحانی از جمله اسحاق جهانگیری، معاون اول، و محمد باقر نوبخت، سخنگوی دولت، تاکنون اتهامات زیادی دربارهٔ تخلفهای مالی دولت محمود احمدینژاد مطرح کردهاند.
در همین حال عادل حیدری، وکیل آقای احمدینژاد، از طرح شکایت علیه اسحاق جهانگیری خبر داده و دفتر آقای جهانگیری نیز اعلام کرده که از این شکایت «استقبال» میکند.
پورمحمدی: علیه احمدینژاد اعلام جرم کرده بودیم
مصطفی پورمحمدی، وزیر دادگستری ایران، در بخش دیگری از سخنان خود خبر داد که سازمان بازرسی کل کشور در زمان ریاست او، علیه محمود احمدینژاد، رئیس جمهور وقت ایران، وزیر کشور و «سایر مقامات»، به دلیل پروژه مونوریل قم «اعلام جرم» کردهاست.
آقای پورمحمدی، در مصاحبه خود با روزنامه ایران گفت که آقای احمدینژاد «صریحاً در این پرونده دستور داده» و این دستور «فراتر از یک توصیه اداری» بودهاست.
به گفته آقای پورمحمدی این پروژه «از اصل خلاف قانون» بوده و اجرای آن قوانین «بسیار زیادی» را «نقض» کردهاست.
وی با تأکید بر اینکه این پرونده به «فرجام» نرسید، افزود: «در آن زمان قوه قضائیه مایل نبود هر روز با دولت درگیر باشد و پرونده پیگیری جدی نشد. اینقدر پروندهها زیاد شده بود که مصلحت نبود هر روز این درگیریها ادامه پیدا کند.»
آقای احمدینژاد در زمان تصدی شهرداری تهران نیز، با روی آوردن به پروژه احداث مونوریل در تهران، قطار شهری پایتخت را برای حل معضل ترافیکی این کلانشهر ناکافی میدانست.
با این حال در زمان تصدی محمدباقر قالیباف، پروژه منوریل که موضوع پایاننامه دانشگاهی محمود احمدینژاد بود، مسکوت ماند و شهرداری بار دیگر بر توسعه قطار شهری متمرکز شد.
در همین حال سازمان بازرسی کل کشور و برخی از اعضای شورای شهر قم به پروژه مونوریل در این شهر اعتراض کرده بودند اما در نهایت اجرای این پروژه با اصرار دولت محمود احمدینژاد آغاز شد و براساس گزارشها تاکنون ۵۰ درصد پیشرفت داشتهاست.
تصمیم وکیل احمدینژاد برای شکایت از اشرفی اصفهانی
وکیل آقای احمدینژاد، روز چهارشنبه نیز گفت که از محمد اشرفی اصفهانی، رئیس هیئت بدوی رسیدگی به تخلفات اداری نهاد ریاست جمهوری، نیز به دلیل گفتههای او دربارهٔ حمید بقایی، معاون اجرایی محمود احمدینژاد، شکایت خواهد کرد.
آقای اشرفی اصفهانی پیش از این به استناد «سخنان یکی از مسئولان امنیتی کشور» گفته بود که حمید بقایی اموالی را از کشور «خارج کرده» و در «ده کشور خارجی سرمایهگذاری کردهاست.»
حمید بقایی روز دوشنبه ۱۸ خرداد، بازداشت شد و علیاصغر حسینی، یکی از وکلای مدافع آقای بقایی، اتهام موکلش را «اختلاس» عنوان کرد.