لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۶:۲۸

تذکر کتبی ۱۰ نماینده مجلس: خاتمی را ممنوع‌البیان کنید


محمد خاتمی، رئیس جمهوری اسبق ایران
محمد خاتمی، رئیس جمهوری اسبق ایران

۱۰ نماینده در جلسه ۱۵ تیر ماه مجلس شورای اسلامی در تذکری کتبی خطاب به مصطفی پورمحمدی، وزیر دادگستری، خواستار «اجرای حکم ممنوع‌التصویر، ممنوع‌الخروج و ممنوع‌البیان بودن محمد خاتمی توسط قوه قضائیه شدند.»

به گزارش وب سایت «خانه ملت»، روح‌الله حسینیان، جواد کریمی قدوسی، محمداسماعیل کوثری، فاطمه آلیا، و مهرداد بذرپاش، از اعضای جبهه پایداری در مجلس، از جمله امضاکنندگان این تذکر هستند.

پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ بارها خبرهایی درباره ممنوع‌الخروج و ممنوع‌التصویر بودن محمد خاتمی، رئیس جمهور اسبق ایران، منتشر شده است.

پس از انتخاب حسن روحانی به ریاست جمهوری، برخی رسانه‌ها از لغو ممنوع الخروج شدن خاتمی خبر دادند اما غلامحسین محسنی اژه‌ای، سخنگوی قوه قضائیه، ۲۲ مهر ماه ۱۳۹۲، در پاسخ به پرسشی در این باره گفت: «کسانی که در جریان فتنه ۸۸ ظلم کردند تفاوتی در مورد آن‌ها رخ نداده است و مراحل قبل برای آن‌ها اجرا می‌شود. اتفاق جدیدی رخ نداده است.»

محمد موسوی‌نژاد، نماینده دشتستان در مجلس و یکی از امضاکنندگان تذکر به وزیر دادگستری، ممنوع التصویر شدن محمد خاتمی را «مصوبه شورای عالی امنیت ملی» خواند.

آقای موسوی‌نژاد به «خبرآن‌لاین» گفت: «اگر این دولت این مصوبه را لغو کرده است باید آن را اعلام کند، تا زمانی که حکم مصوبه لغو نشده است حکم مصوبه پابرجا است.»

جلال جلالی‌زاده، نماینده مجلس ششم، در واکنش به این تذکر، درخواست این ۱۰ نماینده مجلس را «توهین به ملت و تخریب سرمایه‌های اجتماعی و نمادین کشور» خواند.

وی در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا اضافه کرد: «بهتر است این نمایندگان لحظاتی از هوای خنک مجلس بیرون آیند و از مردم نظرخواهی کنند که مشکلات مردم چیست و چقدر در راستای حل مشکلات آنها گام برداشتند و بپرسند که چه کسی در قلب مردم حضور دارد.»

«به رفع فیلترینگ و پهنای باند نپردازید»

این ۱۰ نماینده مجلس در تذکر دیگری خطاب به محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، «پهنای باند و رفع فیلترینگ» را موضوعات فرعی خوانده و خواستار عدم پرداختن به این موضوعات شدند.

پیش از این مقام‌های مختلف دولتی خواستار رفع فیلتر شبکه‌های اجتماعی شده‌اند.

حسن روحانی، رئیس جمهور ایران ۲۷ اردیبهشت‌ماه از حضور مردم در شبکه‌های اجتماعی استقبال و تاکید کرده بود که «دوران استبداد و رساندن پیام از طریق بلندگو، منبر و تریبون‌های یک‌طرفه و سنتی» به سر آمده است.

این ۱۰ نماینده مجلس همچنین به علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، نیز تذکر دادند و خواستار ایستادگی بر «اصول حکومت اسلامی» شدند.

این نمایندگان از وزیر ارشاد خواسته‌اند از «فعالیت‌هایی در حوزه‌های کتاب و سینما» که آنها آن را «غیر فرهنگی» خوانده‌اند جلوگیری کند.

XS
SM
MD
LG