لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۳:۵۴

مایک مولن: آمریکا برای مقابله با «تهدید ایران» کاملا آمادگی دارد


دریاسالار مایک مولن، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا
دریاسالار مایک مولن، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا
دریاسالار مایک مولن، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا، روز شنبه در بحرین گفت که جمهوری اسلامی می‌کوشد بمب اتم بسازد و این تهدیدی است برای همسایگان ایران. وی در ادامه افزود که در صورت هر حرکت تهدیدآمیز، ایالات متحده برای مقابله با ایران کاملا «آمادگی» دارد.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا پس از دیدار با پادشاه بحرین اظهار داشت که در منطقه خلیج فارس «تهدیدهایی واقعی برای صلح و ثبات وجود دارد» و به کشورهای عرب خلیج فارس اطمینان داد که در مقابله با «تهدید ایران»، همه گزینه‌ها در دستور کار بوده و هم‌چنان در دستور کار قرار دارد.

مایک مولن توضیح بیشتری در مورد جزئیات طرح احتیاطی ایالات متحده در مقابله با «حرکت‌های تهدیدآمیز» نداد.

پایگاه نیروی دریایی آمریکا در بحرین مرکز فرماندهی ناوها و هواپیماهایی است که نظارت نظامی بر ایران را بر عهده دارند و می‌توانند در صورت وقوع یک حمله ناگهانی، نقشی بازدارنده یا دفاعی داشته‌باشند.

ایالات متحده، حرکت‌های نیروهای نظامی ایران در منطقه خلیج فارس را با یک شبکه نظارتی گسترده و گشت‌های دریایی زیر نظر دارد و از ژانویه سال جاری نیز سپری موشکی از موشک‌های پاتریوت را در بحرین، قطر، کویت و امارات متحده عربی مستقر کرده‌است.

بنا بر اسناد تازه افشا شده وزارت خارجه آمریکا توسط وب‌سایت ویکی‌لیکس، پادشاه بحرین در سال ۲۰۰۹ به ژنرال دیوید پتریوس، فرمانده وقت ارتش آمریکا در عراق و منطقه، گفته‌بود که آمریکا باید برنامه هسته‌ای ایران را «از هر راهی که لازم است» متوقف کند. بنا بر این سند، حمد بن عیسی آل خلیفه هم‌چنین گفته‌است که «خطر رها کردن مسئله هسته‌ای ایران بیشتر از خطرات متوقف کردن آن است.»

وزیر خارجه بحرین روز ۱۳ آذرماه در واکنش به آشکار شدن این اسناد اظهار داشت که میان مواضع علنی بحرین و آنچه پادشاه بحرین به طور خصوصی گفته و در این اسناد بازتاب یافته «تضادی وجود ندارد».

دریاسالار مایک مولن روز شنبه در بحرین دیدگاه خود در مورد یک حمله پیش‌دستانه به تأسیسات هسته‌ای ایران را تکرار کرد و آن را گزینه بدی نامید که می‌تواند «پیامدهای ناخواسته‌ای» را به دنبال داشته‌باشد، اما افزود که ایالات متحده هم‌چنان «حق استفاده از این گزینه» را برای خود محفوظ می‌داند.

رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در مورد مقام‌های ایرانی افزود: «دوست دارم روزی فکر کنم که آنها برعکس امروز، نقشی مسئولانه در منطقه و صحنه بین‌المللی ایفا می‌کنند اما تا اینجا گامی که در این سمت‌وسو برداشته شده‌باشد ندیده‌ام.»

مایک مولن، اوایل آذرماه نیز درباره گفته‌های تهران مبنی بر صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی به سی‌ان‌ان گفت که این حرف را «حتی یک لحظه هم باور نمی‌کند و در مصاحبه خود با این شبکه خبری افزود که ارتش آمریکا «مدت‌ها است» که در مورد گزینه نظامی علیه ایران فکر کرده‌است ولی تمرکز تلاش‌های ایالات متحده در قبال ایران هم‌چنان بر گزینه دیپلماسی قرار دارد.

وی افزوده‌بود که ایالات متحده باید در مورد ازسرگیری گفت‌وگوهای هسته‌ای با ایران «واقع‌نگر» باشد و اضافه کرده‌بود که «باید دید که آیا ایران به‌راستی قرار است حقیقت را بگوید، آیا به‌راستی تعامل می‌کند و آیا به‌راستی کاری صورت می‌دهد یا نه.»

نخستین جلسه گفت‌وگوهای هسته‌ای ایران با نمایندگان قدرت‌های غربی موسوم به گروه ۱+۵ به تازگی پس از ۱۴ ماه وقفه در ژنو آغاز شد ولی این گفت‌وگوها تا این لحظه ثمربخش نبوده‌است به طوری‌که روزنامه «وال‌استریت ژورنال» روز شنبه از قول «منابع آگاه» خبر داد که نمایندگان ایالات متحده و اتحادیه اروپا در فکر این هستند که گفت‌وگوهای هسته‌ای با ایران را متوقف کنند.
XS
SM
MD
LG