رجب طیب اردوغان رئیسجمهور ترکیه، گفته است که کشورش «هرگز اتهام نسلکشی ارمنیان را نمیپذیرد» و آلمان هم به دلیل هولوکاست «آخرین کشوری» است که میتواند ترکیه را به نسلکشی متهم کند.
آقای اردوغان، شنبه ۱۵ خرداد و در یک نطق تلویزیونی، گفته است که «موضوع در اینجا ارمنیان نیست» و افزوده که «موضوع ارامنه در همه جهان به دستاویزی برای اخاذی از ترکیه و چماقی علیه ما تبدیل شده است».
پارلمان آلمان، پنجشنبه ۱۳ خرداد، طرحی را تصویب کرد که بر اساس آن از این پس در کشور آلمان، کشتار ارامنه در جریان جنگ جهانی اول توسط امپراتوری عثمانی «نسلکشی» نامیده میشود.
کشور ترکیه پس از فروپاشی امپراتوری عثمانی به وجود آمد.
دولت ترکیه شدیداً به تصمیم آلمان اعتراض کرده و سفیر خود را از برلین فراخوانده است.
اکنون نیز آقای اردوغان گفته است: «خطاب به همه جهان میگویم؛ ممکن است خوشتان بیاید یا نه! موضع ما درباره موضوع ارمنیان از ابتدا روشن بود. ما هرگز اتهام نسلکشی را نخواهیم پذیرفت».
رئیسجمهور ترکیه علاوه یادآوری واقعه هولوکاست، از آلمان خواسته تا «کشتار بومیان نامیبیا در دوران امپراتوری آلمان حدود یک قرن پیش را مجدداً بررسی کند».
آقای اردوغان همچنین هشدار داده که اگر این مسئله حل نشود، اروپا را «با نگرانیهایش تنها خواهد گذاشت».
ترکیه سالهاست که متقاضی عضویت در اتحادیه اروپا به شمار میآید اما هنوز نتوانسته به این خواسته تاریخی خود دست یابد.
این کشور و اتحادیه اروپا در عین حال اخیراً به توافقی برای ممانعت از ورود موج پناهجویان به قاره اروپا دست یافتهاند.
صدها هزار ارمنی در جریان جنگ جهانی دوم در امپراتوری عثمانی کشته شدند.
رئیس جمهور ترکیه اما در سخنرانی روز شنبه خود گفت که امپراتوری عثمانی «در آن هنگام از همه طرف تحت محاصره قرار داشت» و «باید برای آرام کردن اوضاع کارهایی انجام میداد».