در ادامه کمک جمهوری اسلامی به حکومت بشار اسد، رئیس بانک مرکزی سوریه میگوید که توافق اولیه با مقامات ایران برای باز کردن یک خط اعتباری یک میلیارد دلاری برای دمشق حاصل شده است.
ادیب میاله، رئیس بانک مرکزی سوریه، روز سهشنبه، ۱۵ اردیبهشتماه، در گفتوگوی تلفنی با خبرگزاری بلومبرگ گفت که این دومین خط اعتباری یک میلیارد دلاری ایران برای کمک به اقتصاد سوریه از سال ۲۰۱۳ خواهد بود.
بلومبرگ مینویسد که هنوز دولت بشار اسد از وام قبلی یک میلیارد دلاری ایران، اندوختهای برای استفاده در واردات کالا به کشور دارد.
در بهمنماه ۱۳۹۱، بانک توسعه صادرات ایران در وبسایت خود از اختصاص خط اعتباری یک میلیارد دلاری این بانک به سوریه خبر داد.
ایران به همراه روسیه از مهمترین حامیان دولت بشار اسد است، کشوری که که از چهار سال پیش تاکنون درگیر نبردهای خونین داخلی بوده است.
آقای میاله گفته است که اخیرا هیئتهایی از ایران راهی سوریه شده و بانک مرکزی ایران نیز توافق اولیه برای باز کردن این خط اعتباری جدید را اعلام کرده است.
بلومبرگ مینویسد که بشار اسد با کمکهای مالی و نظامی ایران توانسته است تاکنون دوام بیاورد و نیروهای حزبالله لبنان نیز که طرفدار ایران هستند، نیروهای خود را برای جنگ با مخالفان اسد به سوریه گسیل کردهاند.
این گزارش همچنین می نویسد که مخالفان توافق هسته ای ایران معتقدند که این توافق دست ایران را برای ارسال کمک به سوریه و گسترش حمایتهای این کشور از متفقین خود بازتر خواهد کرد.
توافق جامع هستهای قرار است تا ضربالاجل ۳۰ ژوئن، ۱۱ تیرماه آینده، حاصل شود و هم اکنون ایران و شش قدرت جهانی در حال مذاکره پیرامون این توافق هستند.
گفته میشود که صد میلیارد دلار از اموال ایران در خارج بلوک شده است. از طرفی تحریمهای بانکی، نفتی و اقتصادی علیه ایران وجود دارد که انتظار می رود با توافق هسته ای برچیده شوند.
بلومبرگ مینویسد که جنگ اقتصاد سوریه را به شدت دچار مشکل کرده است و واحد پول ملی این کشور سقوط کرده است.
پوند سوریه از چهار سال پیش تاکنون دستکم ۵۰ درصد ارزش خود را در مقابل دلار آمریکا از دست داده است.
بلومبرگ مینویسد که در ماههای گذشته، افت ارزش پوند سوریه شتاب گرفته است.
هفته گذشته پوند سوریه در بازار سیاه به ۳۳۰ پوند در مقابل یک دلار معامله میشد، اما روز سهشنبه مقداری بهبود یافت و هر دلار به ۲۸۰ پوند سوریه معامله شد.
رئیس بانک مرکزی سوریه می گوید که هنوز ذخایر این بانک ته نکشیده است تا در بازار ارز مداخله کند؛ اما روزانه ده میلیون دلار توسط اشخاص یا برای واردات کالا از کشور خارج میشود.
در خردادماه ۹۲ روزنامه دولتی «تشرین» چاپ دمشق از قول آقای میاله نوشته بود که «تهران دو خط اعتباری به میزان چهار میلیارد دلار برای دمشق گشوده و انتظار دارد خط اعتباری دیگری را نیز جهت مقابله با تأثیرات تحریمهای بینالمللی باز کند».
به گفته وی، ایران «با گشایش یک خط اعتباری به ارزش یک میلیارد دلار برای تأمین هزینه واردات اقلام مختلف و خط اعتباری دیگری به ارزش سه میلیارد دلار برای تأمین هزینه خرید بنزین و کالاهای مربوطه به حمایت از سوریه ادامه میدهد».