رئیس سازمان امور اراضی ایران روز سهشنبه با ذکر نام اختصاری کامران دانشجو، وزیر سابق علوم، خبر داد که پرونده صدور «مجوزهای غیرقانونی» تغییر کاربری زمین توسط این مقام دولت احمدینژاد در دوره تصدی او بر استانداری تهران به قوه قضائیه ارسال شده است.
به گزارش خبرگزاری کار ایران، ایلنا، قباد افشار، رئیس سازمان امور اراضی، روز سهشنبه، دوم تیر، از شکایت این سازمان از «ک-د»، یکی از وزیران دولت دهم، خبر داد که به گفته او در دوره مسئولیتش در استانداری تهران «مجوزهای غیرقانونی» را صادر کرده است.
وی اضافه کرد: «پرونده وی را به همراه اعلام جرمهای متعدد از برخی شهرداران دولت گذشته به دستگاه قضایی ارسال کردیم.»
کامران دانشجو در دولت اول محمود احمدینژاد، رئیس جمهوری سابق ایران، مدتی استاندار تهران بود و در دولت دوم آقای احمدینژاد به سمت وزارت علوم منصوب شد.
پیش از این نیز در سال ۹۱ و در کیفرخواست دادگاه پرونده فساد مالی بیمه ایران، موضوع الحاق «غیرقانونی» بیش از صد هکتار زمین کشاورزی به شهر لواسان با مصوبه «کميسيون ماده پنج» که درباره تغییر کاربری اراضی تصمیمگیری میکند مطرح شده بود.
یوسفعلی درونپرور، معاون استاندار تهران و از متهمان این پرونده، گفته بود که «ریاست کمیسیون مربوطه با استاندار (آقای کامران دانشجو) بوده، نه من که در اینجا محاکمه میشوم».
در همین حال وبسایت الف روز دوشنبه، ۲۰ بهمن ۹۳، در گزارشی با اشاره به سخنان آقای درونپرور در جلسه دادگاه نوشته بود که در نتیجه این مصوبه «۲۰۰ قطعه ویلای ۲۰۰۰ متری» به محدوده شهر لواسان، در نزدیکی تهران، اضافه شده است.
به گفته وبسایت الف، قیمت زمینهای این ۲۰۰ ویلا هم اکنون «حداقل دو هزار میلیارد تومان» است. این در حالی است که با کاربری کشاورزی قیمت این اراضی «حدود دویست میلیارد تومان» بوده است.
شکایت سازمان اراضی کشور از کامران دانشجو در حالی است که محمدرضا رحیمی، معاون اول محمود احمدینژاد و از متهمان پرونده فساد بیمه ایران، به پنج سال زندان محکوم شده است.
در همین حال حمید بقایی، معاون اجرایی آقای احمدینژاد، نیز روز دوشنبه، ۱۸ خرداد، بازداشت شده و علیاصغر حسينی، يکی از وکلای مدافع آقای بقایی، اتهام موکلش را «اختلاس» عنوان کرده است.
رئیس سازمان امور اراضی ایران در سخنان روز سهشنبه خود همچنین خبر داد که ۱۷۷ تخلف دستگاههای دولتی در زمينه تغيير غيرمجاز کاربری اراضی کشاورزی به مراجع قضايی ارسال شده است.
آقای افشار در همین زمینه گفت: «صداوسيما در گذشته برای ساخت مرکز رفاهی در عباسآباد مازندران مجوز ۲۰ درصدی را دريافت کرد که به صورت غيرمجاز محدوده ساخت اين مرکز رفاهی به هشتاد درصد مساحت کل زمين رسيد و هماکنون سازمان امور اراضی مخالفت خود را با اين تخلف اعلام و به دستگاه قضايی ارجاع داده است.»
مسئولان دولت و قوه قضائیه ایران بارها بر مبارزه با «زمینخواری» تاکید کردهاند و آيتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، نیز در اسفندماه ۹۳ از «زمينخواری و کوهخواری» در ايران به شدت انتقاد کرده بود.
این در حالی است که بخشی از نهادهای زير نظر او از متهمان اين پديده هستند.
در شهريور ۹۳ محمدعلی پورمختار، رئيس کميسيون اصل ۹۰ مجلس، گفته بود که «سازمان اوقاف و امور خيريه به يک زمينخوار بزرگ تبديل شده» است.
عزتالله خانمحمدی، فرماندار شمیرانات، نیز دهم خردادماه گفته بود که ٨١٤ هکتار زمین نیز از سوی نیروهای مسلح تصرف شده و به دور آن سیم خاردار کشیده شده است.