لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۱:۴۳

در ایران، افزایش دو برابری اعتیاد زیر ۱۸ ساله‌ها در ده سال


مدیرکل تحقیقات و آموزش در ستاد مبارزه با مواد مخدر ایران با اشاره به مقایسه نتایج بررسی شیوع مواد مخدر در سال‌های ۸۱ و ۹۰ خبر داد که اعتیاد بین کودکان ایرانی زیر ۱۸ سال در فاصله این سال‌ها دو برابر شده است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، حمید صرامی، از مدیران ستاد مبارزه با مواد مخدر، روز جمعه، دوم آبان، با اشاره به این که انجام مطالعات شیوع‌شناسی مواد مخدر در سال ۹۳ از هفته گذشته آغاز شده، وعده داد که نتایج این مطالعات نیز اعلام خواهد شد.

آقای صرامی همچنین با اشاره به نتایج مطالعات شیوع‌شناسی اعتیاد در سال‌های ۸۱ تا ۹۰ تصریح کرد: «طبق نتایج این شیوع‌شناسی رشد ۱۰۰ درصدی شیوع اعتیاد بین کودکان زیر ۱۸ سال را داشتیم.»

به گفته این مقام مسئول، سه درصد از معتادان ایران بین ۱۵ تا ۱۹ سال دارند.

در همین زمینه روزنامه جمهوری اسلامی چاپ تهران روز ۱۴ مهرماه، بر اساس آمار ستاد مبارزه با مواد مخدر، از «کاهش سن اعتیاد به ۱۵ سال» در ایران خبر داده بود.

عليرضا جزينی، قائم مقام دبيرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر، نیز روز ۱۸ شهريور با اشاره به نتايج حاصل از «مطالعات شيوع‌شناسی اعتياد در سال ۹۲» خبر داده بود که «۰.۴ درصد» از دانش‌آموزان کشور ماده مخدر شيشه مصرف می‌کنند.

عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور جمهوری اسلامی، نیز روز سه‌شنبه، ۲۸ مرداد، گفته بود که یک درصد دانش‌آموزان یا معتاد هستند یا موادمخدر را تجربه کرده‌اند.

وی همچنین گفته بود که ۱.۶ درصد دانشجویان دانشگاه‌های وزارت بهداشت و ۲.۶ دانشجویان دانشگاه‌های وزارت علوم «درگیر» اعتیادند.

مدیرکل تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر ایران در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: «در دهه ۸۰ جمهوری اسلامی ایران چند الگوی مصرف داشته است که از تریاک به هرویین، از هرویین به شیشه و از شیشه به مصرف چند ماده‌ای رسیدیم.»

آقای صرامی همچنین با اشاره به آن چه اقدامات «سخت‌افرازی» برای مبارزه با مواد مخدر در کشور خواند از دستگیری چهار میلیون نفر در دهه ۸۰ در این رابطه خبر داد.

وی گفت که با وجود این اقدامات، در این دهه نرخ شیوع مصرف مواد مخدر در جمعیت عمومی کشور ۲.۶۵ درصد، در دانش‌آموزان یک درصد، در دانشجویان ۲.۶ دهم درصد و در جمعیت کارگری در محیط‌های مختلف ۷ تا ۲۵ درصد بوده است.

مدیرکل تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر الزام تمامی دستگاه‌ها برای طرح‌های کلان اقتصادی و اجرایی و ایجاد پیوست اجتماعی، تقویت دغدغه ملی، تمرکززدایی نسبت به مسائل اجتماعی و بومی‌سازی را از جمله مواردی دانست که برای مبارزه با اعتیاد باید در نظر گرفته شود.

عبدالرضا رحمانی فضلی، وزير کشور ایران، روز ۲۸ مرداد با اشاره به وجود يک ميليون و ۳۰۰ هزار معتاد در ايران گفته بود که با احتساب خانوارهای آنها ۵.۵ ميليون نفر در کشور مستقيما با مواد مخدر درگيرند.

XS
SM
MD
LG