لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۹:۴۱

هند پیشتاز کاهش واردات نفت ایران «برای گرفتن معافیت آمریکا»


خبرگزاری رویترز با اشاره به نزدیک شدن زمان بررسی دور جدید معافیت‌های شش ماهه نفتی آمریکا برای خریداران نفت ایران گزارش داد که هند در میان دیگر کشورها پیشتاز کاهش حجم واردات نفت خام ایران است.

بر اساس این گزارش که روز سه‌شنبه، ۳۱ اردیبهشت‌ماه، منتشر شد، از آخرین دور معافیت شش ماهه آمریکا که دسامبر سال گذشته به کشورهای مشتری نفت ایران داده شد، هند واردات نفت خام خود از ایران را تا ۲۰ درصد کاهش داده است.

تحریم‌های آمریکا و اتحادیه اروپا بر صادرات نفت ایران باعث افت ۵۰ درصدی فروش نفت خام این کشور در سال گذشته شده است، موضوعی که گفته می‌شود ماهانه زیانی پنج میلیارد دلاری را بر ایران تحمیل کرده است.

ایالات متحده آمریکا در ماه ژوئن، ماه آینده، دوباره موضوع معافیت شش ماهه برای مشتریان نفتی ایران را بررسی خواهد کرد.

این کشور روز ۲۸ ژوئیه سال گذشته به خاطر «کاهش چشمگیر» خرید نفت ایران، مشتریان نفتی این کشور را شش ماه از تحریم‌ها معاف کرد و دسامبر سال گذشته نیز این معافیت‌ها را به خاطر «ادامه کاهش خرید نفت ایران» تمدید کرد.

در همین زمینه یک منبع دولتی هند که نخواسته نامش فاش شود به خبرگزاری رویترز گفته است که این کشور می‌خواهد که واردات نفت از ایران را ادامه دهد، چرا که برخی پالایشگاه‌های این کشور بر اساس نوع نفت ایرانی تنظیم و ساخته شده‌اند، اما با توجه به کاهش میزان خرید نفت ایران توسط این کشور، هند امیدوار است که دوباره معافیت تحریمی آمریکا شامل این کشور شود.

چین که بزرگ‌ترین مشتری نفتی ایران است در سال گذشته حدود ۲۱ درصد واردات نفت از ایران را در مقایسه با سال ۲۰۱۱ کاهش داد و در سال جاری نیز نسبت به دسامبر سال گذشته دوباره واردات نفت از ایران را ۳ درصد کاهش داده است.

رویترز در این باره می‌نویسد که مقامات چین نیز چشم به معافیت دوباره این کشور از خرید نفت ایران دوخته‌اند.

چین در فاصله ماه‌های دسامبر تا آوریل به طور متوسط روزانه ۴۴۰ هزار و ۸۰۰ بشکه نفت از ایران خریده است، در حالی که در طول شش ماه پیش از آن این رقم ۴۵۵ هزار بشکه بود. اما این رقم نسبت به سال گذشته که چین مجبور به قطع چند ماهه واردات از ایران شده بود شش درصد افزایش را نشان می‌دهد.

یک مقام رسمی پالایشگاه دولتی چین، «سینوپک»، به رویترز گفته است که برای سال جاری میلادی انتظار می‌رود که واردات نفت چین از ایران مجموعا ۵ تا ۱۰ درصد نسبت به سال۲۰۱۲ کاهش یابد که «برای گرفتن معافیت از تحریم‌های آمریکا کافی به نظر می‌رسد».

این کشور در ماه آوریل، تنها ۳۷۱ هزار بشکه نفت از ایران خریده است.

هند، دومین مشتری نفت ایران نیز به طور متوسط طی شش ماه گذشته روزانه ۲۲۴هزار و ۵۳۲ بشکه نفت ایران را خریداری کرده است. این کشور در طول شش ماهه منتهی به دسامبر، مشتری روزانه افزون بر ۲۷۰ هزار بشکه نفت ایران بود. این کشور هم اکنون نسبت به سال ۲۰۱۱ واردات نفت از ایران را تا ۴۰ درصد کاهش داده است. انتظار می‌رود که هند در ماه آوریل تنها روزانه ۱۲۳ هزار بشکه نفت از ایران خریداری کرده باشد.

کره جنوبی چهارمین مشتری بزرگ نفت ایران نیز طی شش ماه گذشته روزانه به طور متوسط ۱۶۷ هزار و ۶۴۹ بشکه نفت از ایران خریداری کرده که نسبت به دوره شش ماهه قبل از آن تا ۴۵ درصد افزایش را نشان می‌دهد، اما در مجموع واردات این کشور در سال ۲۰۱۲ نسبت به ۲۰۱۱ تا چهل درصد کاهش یافته و در سال جاری نیز نسبت به مجموع واردات نفت از ایران در سال گذشته میلادی تا ۹ درصد کاهش یافته است.

این کشور در نیمه دوم سال گذشته میلادی به مدت دو ماه مجبور به قطع واردات نفت از ایران شد.

رویترز می‌نویسد که کره جنوبی احتمالا مجبور شود خرید نفت از ایران را برای شش ماه آینده تا ۲۰ درصد دیگر کاهش دهد.
XS
SM
MD
LG