لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۹ بهمن ۱۴۰۳ تهران ۰۶:۱۷

عفو بین‌الملل حماس را به کشتن و شکنجه فلسطینی‌ها متهم کرد


شبه‌نظامی حماس در برابر یکی از ساختمان‌های این گروه که هدف موشک اسرائیل قرار گرفته است.
شبه‌نظامی حماس در برابر یکی از ساختمان‌های این گروه که هدف موشک اسرائیل قرار گرفته است.
سازمان عفو بین‌الملل می‌گوید گروه فلسطینی حماس از پایان ماه دسامبر تاکنون بیش از ۲۰ نفر را کشته و چندین نفر دیگر را شکنجه یا مجروح کرده است.

به گفته این سازمان،‌ شبه‌نظامیان حماس علیه «افرادی که به همکاری با اسرائیل متهم می‌کند و همین طور مخالفان و منتقدان خود» جریانی از «آدم‌ربایی، اعدام غیرقانونی، شکنجه و تهدید به مرگ» به راه انداخته است.

سازمان عفو بین‌الملل ضمن اشاره به جزییات برخی از موارد شکنجه و شلیک گلوله به پا و زانوی افراد و کتک زدن آنها خبر از «شواهدی غیرقابل‌انکار» می‌دهد که حکایت از این دارند که نیروهای امنیتی و شبه‌نظامیان حماس «حقوق بشر را سخت زیر پا گذاشته‌اند».

مقامات حماس ضمن آن که اذعان می‌کنند به دنبال افراد مظنون به همکاری با اسرائیل بوده و هستند، این موج ترور و حملات را انکار می‌کنند.
روزنامه بریتانیایی گاردین می‌نویسد گروه فلسطینی حماس از ترس این که بخشی از کنترل خود بر نوار غزه را در جریان جنگ اخیر با اسرائیل از دست داده دست به «این عملیات خشونت‌بار» زده تا جایگاه خود را در این منطقه مستحکم سازد.

«آزادی بیان و سفر و حتی برخوردار شدن از خدمات درمانی وجود ندارد. حماس سیاست جرج بوش را در پیش گرفته: آنها که با ما نیستند علیه مایند.»
موفق علمی، فعال مدنی فلسطینی اهل غزه
اسرائیل در اوایل دی‌ماه سال جاری به حمله‌ای همه‌جانبه به نوار غزه دست زد که ۲۲ روز به طول انجامید و در جریان آن بیش از ۱۲۰۰ فلسطینی از جمله چندین مقام بلندپایه گروه حماس کشته شدند.

به گزارش روزنامه گاردین،‌ شواهد و مدارک مورد اشاره سازمان عفو بین‌الملل با گزارش‌های شاهدان عینی به این روزنامه و همین طور تحقیقات مرکز حقوق بشر فلسطین که مقر آن در شهر غزه است همخوانی دارد.

مرکز حقوق بشر فلسطین در گزارشی اشاره می‌کند که از آغاز جنگ اخیر «۳۲ نفر به دست نیروهای امنیتی فلسطینی کشته‌ شده‌اند».

موفق علمی، ۳۶ ساله، که برای یک سازمان مدنی کار می‌کند و به دلیل افزایش تهدیدها علیه خود مجبور به ترک غزه شده است در مصاحبه با گاردین از «ترس مردم از زندگی عادی و ابراز عقیده در غزه» خبر می‌دهد.

او می‌گوید: «آزادی بیان و سفر و حتی برخوردار شدن از خدمات درمانی وجود ندارد. حماس سیاست جرج بوش را در پیش گرفته: آنها که با ما نیستند علیه مایند.»

در همین حال مرکز حقوق بشر فلسطین نیز ضمن اشاره به افزایش محدودیت‌ها برای فعالیت گروه‌های مدنی در نوار غزه اعلام می‌کند که حماس در حکمی از تمام این گروه‌ها خواسته است پیش از دریافت هر کمک بشردوستانه‌ای مقامات این گروه فلسطینی را در جریان بگذارند و از آنها اجازه بگیرند.

گروه فلسطینی حماس در اوایل تابستان سال ۲۰۰۷ پس از پیروزی در انتخابات کنترل امنیتی نوار غزه را به دست گرفت.
XS
SM
MD
LG