وزارت امور خارجه آمریکا روز دوشنبه بار دیگر سازمان مجاهدین خلق را که اکنون در عراق مستقر است به عنوان سازمان تروریستی معرفی کرد.
سازمان مجاهدین در دادخواستی خواستار خارج شدن نام خود از فهرست سازمانهای تروریستی شده بود، اما کاندولیزا رایس، وزیر خارجه ایالات متحده، میگوید پس از بازخوانی و بررسی پرونده این سازمان به این نتیجه رسیده است که تروریستی خواندن این سازمان «همچنان معتبر و بجا» است.
حضور نیروهای سازمان مجاهدین خلق ایران در عراق مدتهاست که میان واشینگتن و بغداد باعث اختلاف نظر بوده است. بغداد از سوی تهران در فشار است که این گروه را از کشورش اخراج کند.
صدام حسین در سال ۱۹۸۶ به سازمان مجاهدین اجازه داد پایگاهی در شمال بغداد بسازند و حملات خود به خاک ایران را از آنجا سازماندهی کنند.
پس از سقوط صدام در سال ۲۰۰۳ نیروهای آمریکایی افراد این سازمان را خلع سلاح و آنها را به اردوگاه اشرف محدود کردند.
حکم تروریستی بودن سازمان مجاهدین در حالی از سوی آمریکا دوباره تایید میشود که دولت عراق نیز اوایل ماه جاری از اعضاى این سازمان که در اردوگاه اشرف به سر میبرند خواست تا اين كشور را ترک كنند و اعلام كرد كه پايگاه هاى اين گروه مخالف جمهورى اسلامى را تعطيل مى كند.
عراق خواستار آن شده است كه مجاهدين خلق يا به كشور خود بازگردند يا به كشور سومى عزيمت كنند و گزينه ماندن در عراق براى آنها وجود ندارد.
وزارت امور خارجه آمریکا در آن زمان از هر گونه اظهار نظر در مورد این تصمیم دولت عراق خودداری کرد.
به گزارش آسوشیتدپرس، تحلیلگران و مخالفان دولت عراق میگویند تصمیم این دولت به اخراج اعضای سازمان مجاهدین خلق تلاشی است برای خشنود ساختن ایران که با توافقنامه امنیتی ایالات متحده و عراق کاملا مخالف بود.
جمهورى اسلامى ايران كه با دولت شيعه عراق روابط نزديكى دارد همواره خواستار تحويل اعضاى سازمان مجاهدين خلق براى محاكمه آنها شده است.