شبهنظامیان «بودو» در ایالت آسام، در شمال شرقی هند، با انجام حملاتی که رسانههای هندی آنها را برنامهریزی شده توصیف کردهاند، «بیش از ۵۵» نفر را کشتهاند که در این میان شماری از قربانیان زنان و کودکان هستند.
رسانههای هندی میگویند شبهنظامیان بخشی از گروه «سونگبیجیت» از «جبهه دمکراتیک ملی بودولند» بودند.
جبهه دمکراتیک ملی بودولند، یک گروه مسلح تجزیهطلب در ایالات آسام است که دولت هند آن را «گروهی تروریستی» میداند.
تازهترین شمار کشتهشدگان را سربازرس پلیس هند در گفتوگو با خبرگزاری فرانسه ۵۶ نفر و شمار زخمیشدگان را ۸۰ نفر عنوان کرده است.
حمله در عصر دوم دیماه انجام شده و گزارشها حاکیست که تا روز چهارشنبه سوم دی ماه، نیروهای امدادی همچنان در حال کشف اجساد کشتهشدگان بودند.
روزنامه «هندوستان تایمز» میگوید همه قربانیان از اقلیت آدیواسی هند هستند.
این تبار قدیمی ساکن در هند عمدتا هندو و مسیحی هستند.
«هندوستان تایمز» میگوید آدیواسیها همراه مهاجران مسلمان منطقه در آسام هدف حملات و خشونتهای فرقهای بودهاند.
حملات به روستاهایی در مناطق مختلف انجام شده است.
نارندرا مودی، نخستوزیر هند، حملات را «بزدلانه» توصیف کرده است.
خاگن سارما، پلیس ایالت هند، گفته است حملات روز سهشنبه ممکن است به عملیات علیه شورشیان در سی روز گذشته ارتباط داشته باشد.
روزنامه «هندو» میگوید در منطقه سونیتپور از شب گذشته مقررات منع رفتوآمد برقرار شده است.
خشونتهای شبهنظامیان «بودو» تازگی ندارد. آنها در ماه مه سال جاری میلادی دستکم ۴۵ نفر را در آسام کشتند. بخشی از قربانیان حملات ما مه بنگالیزبانان مسلمان بودند.
روزنامه «تایمز آف ایندیا» در آن زمان از قول یکی از رهبران «جبهه خلق بودولند» نقل کرده بود که آنها گمان میکردند ۸۰ درصد مسلمانان در رایگیری برای پارلمان هند به این حزب رای دهند، اما نتیجه رایگیری چیز دیگری را نشان میداد.
مسلمانان مانند اقوام غیر بودویی دیگر به حزبی که مخالف استقلال منطقه است رای داده بودند که این موضوع به گفته «تایمز آف ایندیا» به انتقامگیری شبهنظامیان بودویی انجامیده است.
در سال ۲۰۱۲ میلادی نزدیک به ۴.۵ میلیون نفر از بنگالیزبانان و بودوهای منطقه در پی خشونتهای فرقهای مجبور به ترک محل سکونت خود شدند.