محمد شریعتمداری، معاون اجرایی رییس جمهوری ایران میگوید که ۷۵ هزار طرح و پروژه نیمه تمام در کشور وجود دارد.
خبرگزاری ایرنا روز سهشنبه چهارم شهریور از قول شریعتمداری گزارش داد: «با توجه به حجم منابع محدود مالی کشور حدود ۲۴ سال طول میکشد که این طرحها و پروژهها به اتمام برسد».
قبلا برخی نمایندگان مجلس و بعدها مقامات دولت یازدهم نسبت به «تصمیمهای خلق الساعه، احساسی و تبلیغاتی» دولت محمود احمدینژاد در جریان سفرهای استانی انتقادهای زیادی مطرح کرده بودند.
آقای احمدینژاد در دو دور ریاست جمهوریاش ۱۰۷ سفر استانی داشت که به گزارش خبرگزاری مجلس در ۲۵ دی پارسال، «تعهداتی که دولت با تعریف پروژههای جدید در استانها بر عهده گرفت، تعهداتی ۲۱۱ هزار میلیارد تومانی بود که از این تعهد فقط ۳۲ درصد انجام شد و ۶۸ درصد برای دولت بعدی باقی ماند».
عملی شدن تنها ۳۲ درصد از طرحها در حالی است که دولت احمدینژاد در هشت سال ریاست جمهوری خود، تنها از محل صادرات نفت بیش از ۷۰۰ میلیارد دلار درآمد داشت که با کل درآمدهای نفتی ایران طی ۱۰۰ سال قبل از وی برابر بود.
اکنون آقای شریعتمداری میگوید که طی سالیان گذشته فضای بیاعتمادی در سایه وعدههای داده شده و انجام نگرفته در سطح کشور شکل گرفته است.
به گفته وی، سفرهای دولت که تحت عنوان «کاروان تدبیر و امید» صورت میگیرد بر پایه نظامات جدیدی پیش میرود و این کاروان جز به حسب ضرورت، وعده مجددی نمیدهد که قابلیت عمل نداشته باشد.
معاون ریاست جمهوری ایران در ادامه گفت که کاروان تدبیر و امید تلاش میکند مجموع پروژههای عمرانی و در حال اجرا را که از پیشرفت فیزیکی بالای ۷۰ تا ۸۰ درصد برخوردار است با کمک دولت و تخصیص منابع از سایر ردیفها و امکاناتی که در اختیار رییس جمهوری و در ردیفهای متمرکز هست را در دوره زمانی کوتاه به سرانجام برساند.
وی افزود البته این طرحها نیز باید به گونهای باشد که در زندگی مردم، تامین معیشت آنها و ایجاد اشتغال نیز تاثیر گذار باشند.
به گفته آقای شریعتمداری، در بودجه تقدیمی به مجلس شورای اسلامی در حوزه اعتبارات تملک دارایی سرمایهای نیز این سیاست مورد توجه قرار گرفت با این تفاوت که در سفرها معمولا رییس جمهوری با تخصیص ۱۰۰ درصد منابع موافقت میکنند و در سال بعد هم تعهد میکنند تخصیص ۱۰۰ درصد صورت گیرد، یعنی در سال ۱۳۹۴ پروژههای اولویتدار به نتیجه و اتمام برسد.