لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۹ بهمن ۱۴۰۳ تهران ۱۰:۳۸

برگزاری تجمع اعتراضی مقابل کنسولگری جمهوری آذربایجان در تبریز


گروهی از هیات‌های مذهبی، روحانیون و بسیجیان شهر تبریز در اعتراض به کشته شدن تعدادی از شیعیان در منطقه «نارداران» جمهوری آذربایجان، ظهر روز پنجشنبه ۱۹ آذر در مقابل کنسولگری این کشور در تبریز تجمع کردند.

به گزارش خبرگزاری فارس، گروهی از هیات‌های عزاداری و «طلاب و دانشجویان» ضمن برگزاری مراسم عزاداری ۲۸ صفر در مقابل کنسولگری جمهوری آذربایجان به کشته شدن تعدادی از شیعیان در منطقه «نارداران» این کشور اعتراض کردند.

بر اساس این گزارش، تجمع کنندگان با قرائت بیانیه‌ای از حکومت جمهوری آذربایجان خواستند که به اقدامات «ضد اسلامی» خود پایان دهد و زندانیان حوادث اخیر منطقه «نارداران» را آزاد کند.

در این بیانیه از دولت و مجلس ایران نیز خواسته شده که «با اقدامات قانونی و دیپلماتیک، فشار را از شیعیان آذربایجان کم کنند».

در روزهای گذشته نیز تعدادی از نمایندگان مجلس و ائمه جمعه ایران به دستگیری و کشته شدن تعدادی از شیعیان در «نارداران» اعتراض کرده بودند.

بر اساس گزارش‌ها روز پنجم آذر در زدوخورد میان پلیس و طرفداران گروه «جنبش اتحاد مسلمانان» در منطقه نارداران دستکم شش نفر کشته شدند که دو نفر از آنها نیروی پلیس بودند.

وزارت کشور جمهوری آذربایجان با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرده است که طرفداران این گروه قصد داشتند از بازداشت رهبرشان جلوگیری کنند و با پلیس درگیر شدند.

پلیس جمهوری آذربایجان «طالع باقر‌زاده» رهبر این گروه و ۱۳ نفر دیگر را بازداشت کرده است. به گفته مقامات جمهوری آذربایجان، این گروه قصد داشت با عملیات تحریک آمیز و خرابکاری ثبات کشور را بر هم بزند.

طالع باقر‌زاده که پیش از این نیز چندین بار بازداشت شده است، متولد سال ۱۹۸۴ است و در سال‌های ۲۰۱۰ و ۲۰۱۱ تحصیل علوم دینی را در حوزه علمیه قم و سپس در شهر نجف ادامه داده است.

مقام‌های آذربایجان به دفعات از «نفوذ» ایران در شهرستان «نارداران» واقع در ۴۵ کیلومتری باکو انتقاد کرده‌اند. این روستا از دیرباز محل آموزش طلبه‌های دینی شیعه بوده‌ است و اهالی آن چندین بار از جمله در سال ۲۰۰۲ میلادی علیه حکومت مرکزی شورش کرده‌اند.

در همین حال سفارت ایران در باکو روز سه‌شنبه ۱۰ آذر در بیانیه‌ای اعلام کرده بود که جمهوری اسلامی در حوادث اخیر این منطقه «هیچ نقشی نداشته است».

بر اساس گزارش خبرگزاری فارس، تجمع کنندگان در مقابل کنسولگری جمهوری آذربایجان در بیانیه خود همچنین از حکومت این کشور خواستند که به جای به گفته آنان «همکاری» با اسرائیل «به فکر آزادی قره ‌باغ باشد».

در سال ۱۹۹۲ بیست درصد از اراضی جمهوری آذربایجان از جمله قره باغ کوهستانی و هفت منطقه اطراف آن به اشغال نیروهای ارمنی درآمد.

این دو کشور در سال ۱۹۹۴ با یکدیگر توافق آتش بس امضاء کردند، اما درگیری‌های نظامی میان نیروهای طرفین هنوز هم سالانه ده‌ها کشته بر جای می‌گذارد.

XS
SM
MD
LG