لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۹ بهمن ۱۴۰۳ تهران ۰۸:۲۷

پيش‌بينی آژانس انرژی از کاهش جهانی تقاضای نفت در سال ۲۰۱۶


آژانس بین‌المللی انرژی در تازه‌ترین گزارش ماهانه خود پیش بینی کرده که رشد تقاضای جهانی نفت در سال ۲۰۱۶، کمتر از سال جاری خواهد بود.

بر اساس این گزارش که روز جمعه ۱۹ تیرماه در سایت رسمی این نهاد بین‌المللی که به ۲۹ کشور صنعتی جهان مشاوره انرژی می‌دهد منتشر شده است، طی سال ۲۰۱۶ تقاضا برای نفت به میزان یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه در روز افزایش خواهد یافت، در حالی که این رقم برای سال جاری یک میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه است.

این گزارش می‌افزاید که رشد تقاضای جهانی نفت در سه ماهه اول سال جاری‌ (‌میلادی) بسیار بالا و به میزان ۱.۸ میلیون بشکه در روز بود، اما به نظر می‌رسد که در ادامه ماه‌های سال این رقم کاهش یابد.

بر اساس این گزارش، در ماه گذشته رشد روزانه تولید نفت حدود ۵۵۰ هزار بشکه نسبت به ژوئن سال گذشته بود.

این گزارش می‌افزاید تولید جهانی نفت به ۹۶ میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه در روز رسیده است که نسبت به سال گذشته سه میلیون و ۱۰۰ هزار بشکه افزایش یافته و میعانات گازی به همراه مایعات گازی سهمی ۶۰ درصدی در این افزایش داشته است.

به عبارتی، هم اکنون شکاف بزرگی میان رشد عرضه و تقاضای جهانی نفت وجود دارد که باعث ایجاد نفت مازاد در بازار و کاهش قیمت آن شده است.

قیمت نفت در ژوئن سال گذشته حدود ۱۱۴ دلار بود، اما اکنون به زیر ۶۰ دلار سقوط کرده است.

این گزارش می‌گوید که ایران و شش قدرت جهانی در آستانه رسیدن به توافق جامع هسته‌ای هستند که راه را برای از سرگیری صادرات نفت ایران به اروپا و افزایش صادرات به آسیا هموار خواهد کرد.

آژانس بین‌المللی انرژی با اشاره به وجود ۴۰ میلیون بشکه نفت روی آب ایران (نفتی که در نفتکش‌های لنگر انداخته در خلیج فارس ذخیره شده است) پیش‌بینی کرده که ایران قادر به افزایش صادرات روزانه یک میلیون بشکه نفت است و این امر قیمت‌های جهانی نفت را دوباره کاهش خواهد داد.

این گزارش همچنین به تولید سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) اشاره کرده و می‌نویسد که ۱۲ عضو این سازمان در ماه ژوئن ۳۱ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه در روز تولید نفت داشتند که بالاترین رقم طی سه سال گذشته است.

این در حالی است که دو ماه پیش وزرای نفت کشورهای عضو اوپک تصمیم گرفتند که سقف تولید این سازمان در ۳۰ میلیون بشکه در روز ثابت باقی بماند.

ایران از همقطاران خود در اوپک خواسته است که تولید خود را کاهش دهند تا جا برای بازگشت نفت ایران به بازارها باز شود، اما عربستان، عراق و امارات بیشترین سهم را در افزایش تولید نفت اوپک داشته‌اند، به طوری که تولید روزانه این سازمان در ماه ژوئن حدود ۱.۵ میلیون بشکه بیشتر از ژوئن ۲۰۱۴ بوده است.

XS
SM
MD
LG