لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۱:۵۱

طلب دامداران ایران از کارخانه های شیر ۵۰۰ ميليارد تومان است


طلب دامداران از کارخانه های توليد مواد لبنی، از جمله شير، به بيش از ۵۰۰ ميليارد تومان افزايش يافته است و اين کارخانه ها به دليل پرداخت نشدن اعتبارهای پيش بينی شده از سوی دولت، قادر به پرداخت بدهی خود نيستند.

گزارش خبرگزاری های رسمی جمهوری اسلامی ايران حاکی است که توليد و توزيع شير يارانه ای کاهش یافته و حتی در برخی استان‌ها کمبود شیر یارانه ای محسوس است.

بر اساس اين گزارش ها، کسری بودجه و اتمام بودجه يارانه‌ شير دلايل کاهش توليد و توزيع شير يارانه ای اعلام شده است.

به گزارش خبرگزاری فارس، وزارت بازرگانی پيشتر در نامه‌ای به برخی واحدهای لبنی، از آنها خواسته بود تا توليد و عرضه شير يارانه‌‌ای را از روز ۲۶ بهمن امسال متوقف کنند.

کاهش توليد و توزيع شير يارانه ای در شرايطی صورت گرفته است که به گزارش خبرگزاری مهر، با کاهش يارانه شير در سال جاری، دولت ۱۰۰ تومان به قيمت شير يارانه ای اضافه کرده و قيمت شير را از ۲۵۰ تومان به ۳۵۰ تومان رسانده بود.

محمد فربد، عضو هيئت مديره انجمن صنايع لبنی، با اشاره به نامه وزارت بازرگانی به خبرگزاری فارس گفته است: توليد و عرضه شير يارانه‌ای در استان تهران به ميزان ۲۰ درصد کاهش يافته است.

به گفته او، قطع يارانه شير در حالی صورت ‌گرفته که دولت مقادير قابل توجهی از اين يارانه را طی سال جاری به توليدکنندگان بدهکار است.

همين موضوع به تاييد امير نعيمی، مدير عامل اتحاديه لبنيات پاستوريزه، رسيده که به خبرگزاری فارس گفته است: توليد کنندگان شير پنج ماه است که يارانه دريافت نکرده‌اند و واحدهای توليدی با کمبود نقدينگی و پرداخت حقوق کارگران و عيدی آنها مواجه هستند.

به گفته مدير عامل اتحاديه لبنيات پاستوريزه، پيش‌بينی توزيع شير يارانه‌ای برای سال جاری، دو ميليون و ۶۵۰ هزار تن بود، اما معاونت برنامه ريزی و نظارت راهبردی رياست جمهوری و مسئولان وزارت بازرگانی به دليل کسری بودجه، اين ميزان را به دو ميليون و ۳۰۰ هزار تن کاهش داده‌اند.

اين اقدام رياست جمهوری و وزارت بازرگانی همزمان با احتمال نقدی شدن يارانه شير صورت گرفته است.

با همه اينها، محمدعلی ضيغمی، معاون بازرگانی داخلی وزارت بازرگانی، گفته که اين وزارتخانه پيگير تامين اعتبار تکميلی شير يارانه‌ای در روزهای پايانی سال جاری است.

در اين ميان، سيامک مره صدق، عضو کميسيون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، از دولت خواست تا در مورد يارانه مواد پروتئينی مانند شير با احتياط عمل کند و گفت: يارانه شير از يارانه دارو هم مهمتر است و حذف آن موجب شيوع بيشتر پوکی استخوان می‌شود.

خبرگزاری فارس همچنين به نقل از مسعود کيمياگر، يک متخصص تغذيه، نوشت: کاهش يارانه شير موجب حذف اين ماده غذايی از سفره مردم می‌شود.

به گفته اين متخصص غذايی، در برخی از استان‌های ايران، سرانه شير مصرفی مردم از يک استکان در روز هم کمتر است.

اين موضوع نيز از سوی حسين مدرس خيابانی، از مقام های وزارت بازرگانی، مورد تاييد قرار گرفته که گفته است: مصرف سرانه شير در ايران در مقايسه با ساير کشورها پايين و فقر کلسيم در ايران جدی است و سلامت مردم در معرض تهديد قرار دارد.

در همین حال، در کنار پيامدهای کاهش مصرف شير بر روی سلامتی مردم، سعيد سلطانی، مدير عامل اتحاديه مرکزی تعاونيهای دامداری ايران، هشدار داده است که اگر مسئولان در چند روز آينده در سياست خود بازنگری نکنند، دام‌های شيرده به کشتارگاه‌ها روانه خواهند شد و در نتيجه، فرآورده‌های لبنی بايد از ديگر کشور‌ها تامين شوند.
XS
SM
MD
LG