لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۲۰:۰۷

تعطیلی تمام مدارس تهران و آماده‌باش اورژانس به دلیل آلودگی هوا


آلودگی هوا در تهران از بامداد شنبه تعطیلی مدارس، آماده‌باش اورژانس، و تشکیل جلسه کمیته کارگروه اضطرار آلودگی هوای استان تهران را در پی داشته است.

مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران روز شنبه ۲۸ آذر، اعلام کرد که تمام مدارس تهران روزهای یکشنبه و دوشنبه تعطیل خواهند بود، و دلیل این تعطیلی را آلودگی هوا اعلام کرد.

این خبر البته کمی بعد تصحیح شد و سخنگوی آموزش و پرورش تهران، و معاون عمرانی استانداری تهران در اعلام نظرهای جداگانه‌ای تأکید کردند و مدارس تهران تنها روز یکشنبه تعطیل خواهند بود.

تصمیم به تعطیلی مداری تهران پس از آن اعلام شد که به گزارش خبرگزاری ایسنا، به دلیل آلودگی هوای تهران، کمیته کارگروه اضطرار آلودگی هوای استان تهران صبح روز شنبه تشکیل جلسه داد.

محمد رستگاری، معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران، به ایسنا گفت که در این جلسه مقرر شد آرم‌های طرح ترافیک روزانه تا پایان هفته صادر نشوند.

وی همچنین اشاره کرد که اورژانس تا پایان هفته برای شهروندان تهرانی به حالت آماده‌باش خواهد بود.

یکی دیگر از تصمیم‌های کمیته کارگروه اضطرار آلودگی هوای استان تهران، تعطیلی فعالیت معادن شن و ماسه اطراف استان و فعالیت‌های عمرانی در محدوده تهران، ری و شمیرانات تا پایان هفته بود.

علاوه بر این، علیرضا مهدوی شاهرودی، مدیرکل روابط عمومی استانداری تهران، در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه انجام ورزش‌های همگانی در فضاهای سبز و پارک‌های تهران فعلاً متوقف می‌شود، افزود: محدودیت‌های ترافیکی در سطح شهر تهران اعمال خواهد شد که پلیس راهور این محدودیت‌ها را به اطلاع شهروندان می‌رساند.

آقای مهدوی شاهرودی همچنین گفت که به مردم توصیه شده‌است که در روزهای یکشنبه و دوشنبه حداقل عبور و مرور در سطح شهر تهران را داشته باشند و تنها در موارد ضروری در سطح شهر تردد کنند.

در این حال، علی‌اکبر سیاری، معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، به ایسنا گفت که جلسه کمیته کارگروه اضطرار آلودگی هوای استان تهران به درخواست این وزارتخانه تشکیل شد.

وی اشاره کرد که هر زمان حجم منوکسیدکربن، دی‌اکسید گوگرد، دی‌اکسید نیتروژن و ذرات معلق کوچک با قطر کمتر از ۱۰ میکرون و دو و نیم میکرون به ۲۰۰ و بیشتر برسد، کمیته بحران تشکیل و شرایط اضطراری اعلام می‌شود و در آنجا تصمیم‌گیری می‌کنند که چه اقداماتی برای کنترل ترافیک، تعطیلی مدارس و موارد دیگر اتخاذ شود.

خسرو صادق‌نیت، رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت ایران، دوشنبه گذشته گفته‌بود که به علت افزایش غبار صبحگاهی و بروز پدیده وارونگی و ادامه آن در تهران «نه فقط گروه‌های پرخطر بلکه دیگر افراد نیز از حضور در فضای آزاد و بیرون تا حد ممکن پرهیز کنند.»

«جزیره‌ای عمل کردن دستگاه‌های مسئول»

تهران و دیگر شهرهای بزرگ ایران در روزهای زیادی از سال با آلودگی هوا مواجه هستند. این موضوع به گفته برخی از مقام‌های مسئول در زمینه بهداشت و محیط زیست، نتایج منفی بر سلامت ساکنان این شهرها داشته‌است.

در این ارتباط، مهرداد بائوج لاهوتی، نایب رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس، در شهریور سال جاری گفت که «سالانه سه هزار تن در تهران، بر اثر آلودگی هوا جان خود را از دست می‌دهند.»

در همین حال، به نوشته ایسنا، ابوالفضل قناعتی، عضو هیئت رئیسه شورای شهر تهران، از آنچه «تصمیمات غلط دولت» نامید، انتقاد کرد و گفت: «این تصمیمات به آلودگی هوا دامن می‌زند.»

وی با انتقاد از آنچه «جزیره‌ای عمل کردن دستگاه‌های مسئول» در این زمینه نامید، افزود: «عدم مدیریت متمرکز در حل مشکل آلودگی هوا سبب شده‌است که آلودگی هوا هر از چندگاه عرض اندام کند و مشکلات جدی برای مردم پایتخت ایران ایجاد کند.»

این عضو هیئت رئیسه شورای شهر تهران در مورد انتقادهای خود از دولت به تحقق نیافتن وعده وزیر نفت برای حل مشکل تأمین اعتبار متروی تهران اشاره کرد.

ابوالفضل قناعتی در ادامه از اینکه دولت و سایر سازمان‌ها درصدی از اعتبارات خود را به سلامتی مردم در زمینه آلودگی هوا اختصاص نداده‌اند، انتقاد کرد و افزود که اگر این کار صورت می‌گرفت، الان در وضعیت هشدار قرار نداشتیم.

او در عین حال، تصمیم پرداخت وام ۲۵ میلیون تومانی برای خرید خودرو را غلط توصیف کرد و گفت که دولت می‌توانست این وام را به نوسازی تاکسی‌های فرسوده و یا برای خرید واگن در اختیار شهرداری قرار دهد تا مشکلات مترو حل شود.

وی پیشتر در شهریور سال جاری نیز تردد خودروهای فرسوده را یکی از عوامل آلودگی هوای تهران دانسته و گفته بود که تاکنون هیچ راهکار مناسبی برای حل آن ارائه نشده‌است.

این در حالی است که معصومه ابتکار، رئیس سازمان محیط زیست، شامگاه یکشنبه ۲۲ آذر در گفت‌وگوی ویژه خبری تلویزیون دولتی ایران گفت که در دولت اراده جدی برای کاهش آلودگی هوا وجود دارد.

وی «بهبود کیفیت سوخت، حذف بنزین‌های آلوده و پتروشیمی و ارتقاء سطح کیفیت بنزین به استاندارد یورو چهار» را از مهمترین اقدامات دولت برای کاهش آلودگی هوا ذکر کرد.

XS
SM
MD
LG