لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۸:۲۳

صف‌بندی‌های مجلس و ترکیب هیات رئیسه


ترکیب هیئت رئیسه‌ مجلس نهم در سومین سال فعالیتش تغییر می‌کند. تغییرات در هیئت رئیسه‌ مجلس معمولا به‌ندرت اتفاق می‌افتد. این بار هم تنها یکی از دبیران و یکی از ناظران هیئت رئیسه جای خود را با نمایندگان دیگری عوض کرده‌‌اند. مهرداد بذرپاش در بین دبیران، جایگزین شاهین محمدصادقی شده و بهروز نعمتی، در بین ناظران،‌ جایگزین عبدالرضا مصری. رادیو فردا از احسان مهرابی، خبرنگار پیشین پارلمانی که در آلمان به سر می‌برد درباره‌ ترکیب جدیدِ هیئت‌رئیسه‌ مجلس پرسیده است.


احسان مهرابی: تغییراتی که در هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی داده شده تغییرات چندان زیادی نیست. به سبک معمول هم اعضای هیئت رئیسه‌ها پس از سال اول چندان تغییر نمی‌کنند. اما از جمله نقاط قابل توجه، کاندیداتوری آقای الیاس نادران بود که عملا‌ً با آقای باهنر هم حدود تنها ۱۰ رای فاصله داشتند و این نشان می‌دهد که طیف آقای توکلی و نادران که اصولگرایان منتقد مجلس محسوب می‌شوند و بعدا‌ً با هیئت رئیسه مجلس هم اصطکاک‌هایی دارند به دنبال این هستند که جایگاه جدیدی در مجلس داشته باشند و این روند ممکن است که در انتخابات آینده مجلس هم تاثیرگذار باشد. از سوی دیگر به هر حال حضور آقای بذرپاش در این هیئت رئیسه هم به نوعی می‌شود گفت به لحاظ سیاسی قابل توجه است.
مهرداد بذرپاش
مهرداد بذرپاش
آقای مهرابی اشاره کردید به حضور آقای بذرپاش که دبیر هیئت رئیسه شدند. به نظرتان ایشان چطور توانستند این ۱۶۷ رای را به دست بیاورند و فکر می‌کنید که حضور آقای بذرپاش الان نشان خاصی است؟

ـ حضور آقای بذرپاش با توجه به اینکه عملا‌ً عضو جبهه پایداری محسوب می‌شوند هرچند که بحث‌هایی که مطرح شده بود که ایشان به فراکسیون رهروان ولایت و حامیان آقای لاریجانی هم تمایل داشتند... ولی عملا‌ً رای آقای بذرپاش به نوعی نشان می‌دهد که ممکن است توافق‌هایی بین فراکسیون حامیان آقای حداد عادل،‌ فراکسیون اصولگرایان و یا جبهه پایداری و همینطور فراکسیون رهروان ولایت صورت گرفته باشد تا فراکسیون جبهه پایداری هم سهم بیشتری در اداره مجلس داشته باشند و طبیعتا‌ً‌ با توجه به پیروزی دولت آقای روحانی و صف‌ بندی اصولگرایانعلیه دولت ممکن است که نزدیکی‌های بیشتری بین اصولگرایان در مجلس صورت گرفته باشد.

حامیان دولت و اصلاح‌طلبان چطور؟ به وضعیت آنها هم نگاهی بکنیم؟ در مجلس تلاش‌هایی کرده بودند، مذاکراتی داشتند برای اینکه بتوانند جایگاهی در هیئت رئیسه داشته باشند ولی این تلاش‌ها ناکام ماند. حالا وضعیت اصلاح‌طلبان را با این ترکیب جدید شما چگونه می‌بینید؟

ـ اصلاح‌طلبان و به نوعی حتی می‌شود گفت حامیان دولت عملا‌ً با وجود اینکه حاضر شده بودند در فراکسیون رهروان ولایت،‌ فراکسیون حامیان آقای لاریجانی حضور پیدا کنند اما با اختلاف آرای کمی آقای تاج گردون نتوانستند در این فراکسیون رای بیاورند و عملا‌ً اعضای این فراکسیون در هیئت رئیسه مجلس حضور ندارند. به هر حال این باید باعث شود که فراکسیون اعتدال که بنا بود شکل بگیرد، نمایندگان حامی دولت بیشتر در این باره مصمم شوند که یک صف‌بندی جدید و یک آرایش جدیدی را در مجلس داشته باشند چون به هرحال آنها پیش از این سعی می‌کردند برای اینکه اصولگرایان را تحریک نکنند برنامه‌های خودشان را با فراکسیون رهروان ولایت هماهنگ کنند. ولی عملا‌ً با این ناکامی در هیئت رئیسه ممکن است آنها به دنبال ابتکار تازه و جدایی از فراکسیون رهروان ولایت باشند.
XS
SM
MD
LG