لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۰:۳۷

محکومیت صادق زیباکلام به زندان به دلیل سوال درباره مسئله هسته‌ای


صادق زیباکلام، تحلیل‌گر سیاسی، از محکومیت خود در دادگاه انقلاب به ۱۸ ماه حبس تعزیری خبر داد، حکمی که یکی از دلایل آن نامه‌نگاری با حسین شریعتمداری، مدیرمسئول روزنامه محافظه‌کار کیهان و حمید رسایی، نماینده مجلس، در رابطه با مناقشه هسته‌ای ایران عنوان شده است.

آقای زیباکلام روز چهارشنبه، ۲۸ خرداد در صفحه فیسبوک خود نوشت که دادستان تهران او را به‌وسطه طرح این سئوال که «هسته‌ای چه حاصلی برای مملکت داشته؟» به یک سال حبس تعزیری محکوم کرده است.

حکم دیگر او نیز که شش ماه حبس تعزیری است به خاطر انتقاد از روند دادگاه اختلاس سه هزار میلیارد تومانی و احکام آن صادر شده است چنان که آقای زیباکلام گفته بود این دادگاه «بیش از آن که به دنبال کشف حقیقت و اجرای عدالت باشد به دنبال ارضاء و اقناع افکار عمومی بوده است».

آقای زیباکلام اواخر بهمن سال ۹۱ با انتشار یادداشتی در نقد احکام دادگاه اختلاس سه هزار میلیارد تومانی، مه‌آفرید خسروی، متهم ردیف اول پرونده را که به اعدام محکوم شده بود، «نابغه» خوانده و او را با چهره‌هایی جهانی مانند بیل گیتس، استیو جابز و هنری فورد مقایسه کرده بود.

به گفته او، اتهام «اخلال در اقتصاد کشور» به چهره‌ای مانند مه‌آفرید خسروی که «به دنبال تولید بوده» و «کارآفرین» محسوب می‌شود، پایه درستی ندارد و او «قربانی» شده است تا «افکار عمومی التیام پیدا کند».

اما یک سال پس از انتشار این یادداشت، این بار نامه‌نگاری صادق زیباکلام با حمید رسایی و حسین شریعتمداری بازتاب گسترده رسانه‌ای داشت، جایی که آقای زیباکلام اصرار حکومت ایران بر ادامه برنامه هسته‌ای خود را به چالش کشیده بود.

آقای زیباکلام در نامه به حسین شریعتمداری نوشت: «کشوری که سرانه دوا ودرمان و آموزش و پرورش آن هم‌ردیف کشورهای توسعه نیافته و آفریقایی است؛ محیط زیست آن بدل به زباله دانی بزرگی شده... با ۵.۶ میلیون بی‌کار روبه‌روست و هزار و یک مشکل دیگر دارد، آیا درست است این همه توانش صرف برنامه‌های هسته‌ایی‌اش بشود؟»

پاسخی که اما آقای شریعتمداری به او داد این بود که «اگر او واقعا غصه بی‌کاری و مشکلات موجود اقتصادی را دارد، چرا از متهم اول سوءاستفاده و فساد اقتصادی سه هزار میلیارد تومانی با این ادعای خلاف واقع که او کارآفرین است، دفاع کرد؟»

حال صادق زبیاکلام می‌نویسد که دادستان انقلاب به واسطه این نامه‌نگاری‌ها سه اتهام به او نسبت داده است: «فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی، نشر اکاذیب به‌قصد تشویش اذهان عمومی و توهین به قضات و مسئولین دستگاه قضایی».

وی در نهایت تاکید کرده که به این حکم اعتراض دارد و منتظر برگزاری دادگاه تجدیدنظر است.

صادق زیباکلام، استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران، از حامیان حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۲ بود.
XS
SM
MD
LG