لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۲:۵۷

توليد در پتروشيمی اصفهان متوقف شد


برای دومين بار در طول يکسال گذشته تاکنون توليد در پتروشيمی اصفهان با ظرفيت ۳۰۰ هزار تن در سال متوقف شده است.

خبرگزاری مهر شنبه ۱۲ مرداد ماه گزارش داده است که «عدم تسويه به موقع بدهي های معوق توسط پتروشيمی به پالايشگاه اصفهان» علت اصلی توقف در اين پتروشيمی خصوصي سازی شده، اعلام مي شود.

بر اساس اين گزارش، با گذشت يکسال از به پايان رسيدن اختلافات نفتی بين مجتمع پتروشيمی و پالايشگاه نفت اصفهان درباره تعيين نرخ و نحوه تسويه بدهي های معوق، توليد در يکی از قديمی ترين مجتمع های پتروشيمی کشور بار ديگر متوقف شده است.

بر اين اساس مسئولان شرکت ملی صنايع پتروشيمی، پالايشگاه نفت اصفهان تامين خوراک پلاتفرميت و هيدروژن اين مجتمع پتروشيميايی را متوقف کرده است.

در حال حاضر به طور متوسط سالانه بايد ۳۶۳ هزار تن پلاتفرميت و سه هزار تن هيدروژن به عنوان خوراک توسط پالايشگاه نفت اصفهان به پتروشيمی تحويل داده شود.

سال گذشته محمدابراهيم ياوری مديرعامل پتروشيمی اصفهان در گفتگو با مهر با بيان اينکه اختلاف طلب و بدهی پالايشگاه و پتروشيمی اصفهان به ۴.۵ سال قبل باز مي گردد، يادآور شده بود: بر اساس توافقی که از سالهای قبل برقرار بود، پتروشيمی اصفهان ۷۰ درصدی خوراک دريافتی پالايشگاه را در قالب محموله های «رافينيت» بازگشت مي داد.

رافينات به طور کلی به باقيمانده فرايند استخراج با حلال از محلول اوليه گفته مي شود و در صنايع پتروشيمی رافينيت ها معمولاً محصول جانبی واحدهای الفين و آروماتيک هستند.

مديرعامل پتروشيمی اصفهان گفته بود که پالايشگاه اصفهان قيمت خوراک را از فوب منهای ۳۵ درصد به «فوب به اضافه ۲۳۰ دلار» در هر تن افزايش داده است.

وی از فرمول خريد خوراک با قيمت فوب به اضافه ۲۳۰ دلار در هر تن به عنوان گرانترين قيمت خوراک در صنايع پتروشيمی جهان ياد کرده است.

با اينحال اين گزارش در ادامه می نويسد که سال گذشته جليل سالاری رئيس هيات مديره شرکت پالايش نفت اصفهان در گفتگو با مهر با رد ادعای پتروشيمی اصفهان مبنی بر افزايش غيرقانونی قيمت فروش خوراک، گفته بود: پتروشيمی اصفهان اصلا قراردادی با پالايشگاه اصفهان برای خريد خوراک امضا نکرده است.

توقف توليد در پتروشيمی اصفهان در حالی است که دولت احمدی نژاد می گويد که افزايش دو برابری «ظرفيت» توليد پتروشيمی يکی از بزرگترين موفقيت های اقتصادی دولت وی است. بر اساس آمارهای دولتی، ظرفيت پتروشيمی ايران از ۲۵ ميليون تن در سال ۸۴ هم اکنون به ۵۴ ميليون تن رسيده است. اما آنچه که آمارهای گمرکی نشان می دهد، صادرات پتروشيمی ايران در سال ۹۱ نسبت به ۹۰ حدود ۳۳ درصد کاهش يافته و صادرات محصولات پتروشيمی در چهارماه اول سال جاری نسبت به دور مشابه در سال گذشته نيز تا ۱۲.۵ درصد کاهش يافته است و عملا صادرات پتروشيمی ايران از سال ۸۸ تاکنون افزايش نيافته است.

خبرگزاری مهر می نويسد که عبدالحسين بيات مديرعامل شرکت ملی صنايع پتروشيمی تاکيد کرده است: ارسال خوراک به پتروشيمی اصفهان به زودی از سر گرفته شده و اين مجتمع پتروشيمی فعاليت مجدد خود را آغاز خواهد کرد. وی اشاره ای به چگونگی حل مناقشه بدهی طرفين نکرده است.
XS
SM
MD
LG