لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۳:۲۹

«امیری برای همکاری با سیا پنج میلیون دلار دریافت کرده است»


روزنامه آمریکایی واشینگتن پست روز پنج‌شنبه به نقل از مقامات آمریکایی نوشت شهرام اميری، «دانشمند هسته‌ای» ایران، با دريافت بيش از پنج ميليون دلار «اطلاعات مفيدی» در اختيار سازمان اطلاعات مرکزی آمريکا، سیا، قرار داده است.

به نوشته روزنامه واشینگتن پست، شهرام امیری اجباری برای بازگرداندن این پول ندارد، ولی به دلیل تحريم‌های مالی‌ که عليه ايران اعمال شده است امکان دسترسی به اين پول را نخواهد داشت.

واشینگتن پست به نقل از مقامات آمريکایی در مورد بازگشت شهرام اميری به ايران نوشته است که «وی نگران خانواده‌اش بود و می‌ترسید دولت تهران به آنها آسیب برساند».

این روزنامه آمریکایی به نقل از مقامات آمریکایی افزوده است که «هم‌اکنون ما اطلاعات امیری را در اختیار داریم و ایرانی‌ها خود او را».

در همین زمینه فيليپ کرولی، سخنگوی وزارت خارجه آمريکا، بدون توضيح در مورد وضعيت اقامت شهرام اميری در آمریکا تنها به ذکر اين نکته بسنده کرده است که وی به خواست خود در اين کشور بوده و به خواست خود خاک آمريکا را ترک کرده است.

در همین حال شهرام اميری، «دانشمند هسته‌ای» ایران، صبح روز پنج‌شنبه وارد فرودگاه تهران شد و از سوی حسن قشقاوی، معاون کنسولی و مجلس وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی، مورد استقبال قرار گرفت.

آقای امیری در تهران بار دیگر ادعا کرد که ماموران سازمان سی‌آی‌ای وی را در عربستان سعودی ربوده‌اند.

به گزارش خبرگزاری نیمه‌رسمی فارس، آقای امیری افزود: «از روز اول در تلاش برای تطميع من بودند و حتی عنوان کردند که در ازای يک مصاحبه ۱۰ دقيقه‌ای با سی‌ان‌ان که در طی آن عنوان شود پناهنده شده‌ام و به خواست خود به آمريکا رفته‌ام، ۱۰ ميليون دلار در اختيارم قرار می‌دهند. يک تلفن نيز در اختيار من قرار داده بودند و اعلام کردند که اگر از رفتن به ايران منصرف شوم تا ۵۰ ميليون دلار نيز به من خواهند داد و گفتند نيازی نيست هيچ مصاحبه‌ای انجام دهی، ما شما را به هر کشور اروپايی که بخواهی منتقل می‌کنيم و تحت حمايت مالی و سازمانی خود قرار می‌دهيم.»

آقای امیری با ذکر این که اطلاعات چندانی در مورد برنامه هسته‌ای ایران ندارد افزود: «من پژوهشگر دانشگاهی بودم. شايد اطلاعاتی که يک فرد عادی درباره سايت نطنز دارد از من بيشتر بود.»

واشینگتن پست می‌افزاید درخواست شهرام امیری برای بازگشت به تهران موجب شگفتی مقامات آمریکایی شده است، چرا که وی بیش از یک سال با سیا همکاری کرده است.

«از عربستان تا آریزونا»

ماجرای آقای اميری که در خردادماه سال ۱۳۸۸ در کشور عربستان سعودی ناپديد شد زمانی وارد مرحله تازه‌ای شد که روز سه‌شنبه خبرگزاری‌ها از پناه بردن او به دفتر حافظ منافع ايران در سفارت پاکستان در واشينگتن خبر دادند.

در مدت بيش از يک سالی که از ناپديد شدن شهرام اميری و سر درآوردن او از آمريکا می‌گذرد، جمهوری اسلامی بارها اشاره کرده است که او توسط سرويس‌ اطلاعاتی آمريکا و با همکاری استخبارات عربستان ربوده و به آمريکا منتقل شده است.

اين در حالی است که عربستان سعودی ربودن شهرام اميری را رد کرده و ايالات متحده نيز گفته است که شهرام اميری به ميل خود به ايالات متحده پناهنده شده است، نکته‌ای که از سوی وزير خارجه آمريکا بار ديگر مورد تاکيد قرار گرفت.

هيلاری کلينتون روز سه‌شنبه با تأکيد بر اين که شهرام اميری آزادانه به آمريکا سفر کرده و آزاد است که از آمريکا خارج شود افزود که تصميم به سفر به آمريکا و بازگشت به ايران توسط خود آقای اميری و به تنهايی اتخاذ شده است.

در همين حال علاء‌الدين بروجردی، رئيس کميسيون امنيت ملی مجلس ايران، روز چهارشنبه تاکيد کرده است که شهرام اميری «از عربستان به يک پايگاه نظامی آمريکا و از آنجا به آمريکا منتقل شده است».

آقای بروجردی ربوده شدن اميری به دست سرويس جاسوسی آمريکا را «امری مسلم» خوانده و گفته است که «ابعاد ماجرا با بازگشت شهرام اميری به کشور مشخص خواهد شد».

خبر پناه بردن شهرام اميری به سفارت پاکستان در واشينگتن و بازگشت قريب‌الوقوع او به ايران در حالی منتشر شده است که او در چهارمين ويدئويی که در تاريخ دوم تيرماه منتشر کرد به خانواده‌اش اطلاع داد که حالش خوب است و «تا چند روز آينده» به ايران بازخواهد گشت.

اين در حالی است که هنوز مشخص نيست آقای اميری که گفته می‌شود توسط نيروهای آمريکايی ربوده شده چگونه توانسته است خود را از شهر توسان در ايالت آريزونا به واشينگتن برساند و چهار ويدئوی خود را بر شبکه اينترنتی يوتيوب قرار دهد.

در همين حال شبکه تلويزيونی ای‌بی‌سی آمريکا نيز در ۱۱ فروردين‌ماه سال جاری در گزارشی از قول ماموران اطلاعاتی آمريکا خبر داد که شهرام اميری به آمريکا پناه برده و اطلاعات مهمی درباره فعالیت‌های هسته‌ای ایران به سازمان اطلاعات مرکزی آمريکا، سی‌آی‌ای، داده است.
XS
SM
MD
LG