لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۶:۱۶

رييس فناوری بسيج: ۱۷ ميليون ايرانی عضو فيس بوک هستند


رييس فناوری سازمان بسيج دانش آموزی اعلام کرده است که ۱۷ ميليون ايرانی در وب سايت فيس بوک عضويت دارند و اين در حالی است که اين سايت در ايران فيلتر است. وی گفته که فيلترينگ اينترنت کارايی ندارد.

بر اساس گزارشی که خبرگزاری فارس منتشر کرده است، مهدی جعفری روز دوشنبه در همايشی با عنوان «نهضت روشنگری»، فضای مجازی و اينترنت را در جامعه ايران تاثيرگذار خوانده و گفته است: «فضای مجازی به دليل جهانی و فرامرزی بودن دارای خصوصيات مشترک با جنگ نرم است و در اين نظام فيلترينگ نمی تواند کارايی داشته باشد.»

رييس سازمان بسيج دانشجويی با اشاره به آمار ۸۰۰ ميليونی کاربران وب سايت فيس بوک اظهار داشت: «در حال حاضر ۱۷ ميليون ايرانی در فيس بوک عضويت دارند و به نوعی در اين سايت زندگی می کنند. اين در حالی است که اين سايت در ايران فيلتر است.»

به گفته آقای جعفری، «آزادی ارتباطات و اطلاعات در فضای سايبری به گونه ای است که هيچ محدوديتی قادر نيست آن را کنترل کند.»

مقام های جمهوری اسلامی ايران در يک دهه گذشته و با فراگير شدن استفاده از اينترنت در کشور محدوديت های شديدی عليه سايت های فارسی زبان خارج از کشور و بسياری از پايگاه های اينترنتی خارجی وضع کرده اند.

بر اساس گزارش های منتشره، بيش از پنج ميليون وب سايت در ايران فيلتر شده اند و مسئولان جمهوری اسلامی در تلاش هستند تا با راه اندازی اينترنت ملی، راه های دسترسی به سايت های خارج از کشور را کاملا مسدود کنند.

مردادماه گذشته، وزير کشور جمهوری اسلامی ايران، «فيس‌ بوک و ماهواره و چت اينترنتی» را از «مصاديق جنگ نرم» توصيف کرد.

محمد مصطفی نجار به اعضای کميسيون امنيت اجتماعی مجلس گفت: « غرب با به ‌کارگيری صدها شبکه ماهواره ‌ای فارسی زبان و فضای مجازی اينترنت اعم از فيس‌ بوک و توييتر و رواج تفکر شيطان ‌پرستی، تمام توان خود را عليه جمهوری اسلامی ايران به کار می‌گيرد.»

ريس فناوری بسيج دانش آموزی در همايش «نهضت روشنگری» نيز با ادعای اينکه «بيش از ۳۰۰ هزار وب سايت به زبان فارسی عليه باورهای ملی و اعتقادی ما شبه ايجاد می کنند» اظهار عقيده کرد: «تضعيف اعتقادات و گسترش شبهات فکری در ميان نسل جديد از مهمترين فعاليت های اين وب سايت هاست.»

مهدی جعفری حضور جمهوری اسلامی ايران در فضای مجازی را در «حد صفر» دانسته و گفته است: «اين در حالی است که بيش از دو ميليون وب سايت منهای ۱۸ سال در دنيای مجازی فعاليت دارند.»

به نظر می رسد که اشاره اين فرمانده بسيج به سايت هايی است که مطالب، عکس ها و فيلم های «پورنو» منتشر می کنند.

در حال حاضر بسياری از سايت هايی که مطالب و اخبار سياسی يا نگرش های متفاوت در حوزه دين را بازتاب می دهند و همچنين پايگاه های اينترنتی دارای محتوای «پورنو» در ايران فيلتر شده اند.

ايران همچنين با فعالان عرصه اينترنت مقابله کرده و بر اساس ارزيابی سازمان گزارشگران بدون مرز، نام ايران در فهرست ۱۰ کشوری است که دشمن اينترنت به شمار می‌ روند و در حال حاضر ۱۱ نفر از فعالان فضای مجازی در ايران در زندان‌ به سر می ‌برند.
XS
SM
MD
LG