لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۱:۰۸

ایران خبر «تماس مستقیم» با آمریکا را تکذیب کرد


شبکه خبری سی‌ان‌ان اظهار کرده است که در خصوص «توطئه ترور» سوزان رایس با مهدی خزاعی دیدار داشته است، اما ایران این دیدار را تکذیب کرده است.
شبکه خبری سی‌ان‌ان اظهار کرده است که در خصوص «توطئه ترور» سوزان رایس با مهدی خزاعی دیدار داشته است، اما ایران این دیدار را تکذیب کرده است.
در حالی که ایالات متحده می‌گوید بر سر ماجرای «توطئه ترور» سفیر عربستان سعودی در آمریکا با تهران در تماس مستقیم بوده، ایران تماس با آمریکا در این زمینه را تکذیب کرده است.

مسئول روابط عمومی نمایندگی ایران در سازمان ملل روز جمعه در گفت‌و‌گو با خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایرنا، ضمن رد هرگونه تماس نماینده ایران در این سازمان با آمریکا اظهار کرد: «هیچ‌گونه ملاقات یا مذاکره‌ای بین دو کشور وجود نداشته و ما از چنین تماسی اطلاع نداریم.»

ویکتوریا نولند، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، روز پنج‌شنبه بدون ذکر جزئیاتی در این‌باره اشاره کرده بود که در مورد ماجرای توطئه ترور سفیر عربستان سعودی تماسی مستقیم با مقام‌های جمهوری اسلامی صورت گرفته است.

پس از آن شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان گزارش کرد که این دیدار بین محمد خزاعی، نماینده دائم ایران در سازمان ملل، و سوزان رایس، سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد، بوده است، مسئله‌ای که روابط عمومی نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل آن را تکذیب کرده است.

ایالات متحده ایران را متهم کرده است که دو شهروندش به نام‌های منصور ارباب سیار و غلام شکوری قصد داشته‌اند از طریق به خدمت گرفتن قاچاقچیان مکزیکی، عادل الجبير سفیر عربستان در واشینگتن را ترور کنند.

تهران این اتهام را به شدت رد کرده و آن را ساخته و پرداخته آمریکا دانسته‌ است.

با این‌حال آن‌گونه که خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش کرده است، سوزان رایس روز چهارشنبه توضیحاتی را در مورد این «توطئه» در اختیار نمایندگان کشورهای عضو شورای امنیت قرار داده که، به گفته این خبرگزاری، این اعضا «شواهد» ارائه شده از سوی آمریکا را قانع‌کننده خوانده‌اند.

ژرار آرو، سفیر فرانسه در سازمان ملل متحد، این شواهد را «معتبر» و «بسیار قانع‌ کننده» خوانده است.

وی گفته است که «به وضوح برخی مقامات ایران پشت پرده این توطئه قرار داشتند»، اما تأکید کرده که نمی‌داند کدامین رده‌های حکومتی در این «توطئه» دست داشته‌اند.

نستور اوسوریو، سفیر کلمبیا در سازمان ملل، نیز تأکید کرده است که «شواهد» نشان‌دهنده آن است که «توطئه‌ای» برای «ترور» سفیر عربستان سعودی در آمریکا وجود داشته است و این اقدامات را محکوم کرده است.

پیتر ویتیگ، سفیر آلمان در سازمان ملل، نیز این موضوع را «بسیار بسیار جدی» دانسته و از دولت ایران خواسته است تا در مورد اظهارات مطرح شده از سوی آمریکا توضیحاتی ارائه کند.

در این میان به گزارش آسوشیتدپرس روسیه و چین اما، «محتاطانه» در مورد «شواهد» ارائه شده از سوی آمریکا اظهار نظر کرده‌اند.

ویتالی چورکین، سفیر روسیه در سازمان ملل، در این خصوص گفته است: «من کارشناس نیستم، اما ما این (مدارک) را با جدیت مورد بررسی قرار می‌دهیم... ما تمامی اطلاعات دریافتی را به مسکو ارسال کرده‌ایم.»

وَنگ مین، سفیر چین در سازمان ملل، نیز از اظهار نظر در این مورد خودداری کرده و تنها تأکید کرده است که تحقیقات در این زمینه همچنان در جریان است.

به گزارش این خبرگزاری، سوزان رایس در خصوص این «توطئه» نامه‌ای را تقدیم بان گی‌مون، دبیر کل سازمان ملل متحد، کرده و این اقدامات را «تهدید جدی علیه صلح و امنیت جهانی» دانسته و آورده است: «ما اطلاعات تأیید شده‌ای داریم که نشان می‌دهد این توطئه ساخته و پرداخته عناصری در دولت جمهوری اسلامی است و از سوی آن‌ها مورد حمایت قرار گرفته و رهبری شده است.»

این در حالی است که محمد خزاعی نیز در نامه‌ای به بان گی‌مون این اظهارات را به شدت رد کرده و آنها را «بی‌اساس و ساختگی» خوانده است.

آقای خزاعی بر محکومیت اقدامات تروریستی از سوی ایران تأکید کرده و این «توطئه» را ناشی از «سیاست‌های ضد ایرانی» آمریکا دانسته است.

به گفته سخنگوی سازمان ملل، بان گی‌مون در حال حاضر هر دوی این نامه‌ها را در اختیار شورای امنیت و ۱۹۳ عضو مجمع عمومی سازمان ملل قرار داده است.
XS
SM
MD
LG