لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۳:۴۵

دانشمند روس همکاری در برنامه اتمی ایران را تکذیب کرد


تاسیسات اتمی اصفهان
تاسیسات اتمی اصفهان
ویاچسلاو دانیلنکو، دانشمند ۷۶ ساله روس، در گفت‌وگو با یک روزنامه چاپ مسکو که روز پنج‌شنبه منتشر شد تکذیب کرد که در راه‌اندازی برنامه هسته‌ای جنجالی جمهوری اسلامی دست داشته است. در گزارش تازه دیدبان اتمی سازمان ملل به یک دانشمند خارجی اشاره شده، اما نامی از او برده نشده است.

پس از انتشار مفاد تازه‌ترین گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از پرونده هسته‌ای ایران در شامگاه سه‌شنبه گذشته، روزنامه واشینگتن پست بر اساس چند «گزارش اطلاعاتی» اعلام کرد که دانشمند خارجی مورد اشاره در گزارش ویاچسلاو دانیلنکو نام دارد.

در گزارش روزنامه آمریکایی آمده بود که این کارشناس روس «دست‌کم پنج سال» به جمهوری اسلامی در فعالیت‌های اتمی‌اش کمک کرده است.

این در حالی است که آقای دانیلنکو که در حال حاضر ۷۶ سال دارد در گفت‌وگو با روزنامه کومرسانت، چاپ مسکو، گفته است که نه فیزیکدان اتمی است و «نه بنیان‌گذار برنامه اتمی ایران».

از سوی دیگر مدیر یک کمپانی اوکرایینی در گفت‌وگو با کومرسانت تایید کرده است که دانیلنکو در نیمه دوم دهه ۱۹۹۰ در ایران کار کرده است، «هم در پروژه‌های تولید الماس‌های ریز و هم برای تدریس».

به گفته ولادیمیر پادالکو، مدیر کمپانی آلیت، در چند سال گذشته مقامات آمریکایی و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بارها در مورد ویاچسلاو دانیلنکو و «کار او [دانیلنکو] در ایران» با او تماس گرفته‌اند.

به گزارش خبرگزاری رویترز به نقل از روزنامه کومرسانت، ویاچسلاو دانیلنکو چند دهه در یکی از مراکز فوق سری پژوهش‌های هسته‌ای روسیه به کار اشتغال داشته است.

به گفته روزنامه روسی‌زبان کومرسانت، آقای دانیلنکو هم‌اکنون یکی از کارشناسان زبده جهان در کار تولید الماس‌های ریزی به شمار می‌رود که در تولید دارو و ابزارآلات پزشکی کاربرد دارند.

چین: تحریم «چاره اساسی» بحران هسته‌ای نیست

آژانس بين‌المللی انرژی اتمی روز سه‌شنبه، هشتم آبان‌ماه، در گزارشی از ابعاد «نظامی» احتمالی برنامه هسته‌ای ايران به طور جدی ابراز نگرانی کرده و گفته بود که اطلاعات معتبری در اختيار دارد،‌ بیانگر این که ايران احتمالا در ارتباط با توسعه سلاح هسته‌ای آزمايش‌هايی انجام داده است.

این گزارش بی‌سابقه به همراه ضمیمه ۱۲ صفحه‌ای آن به واکنش سریع جمهوری اسلامی و متحدان آن از یک سو و قدرت‌های غربی از سوی دیگر منجر شد.

در حالی که آمریکا، بریتانیا و فرانسه از تحریم‌های بیشتر علیه ایران سخن می‌گویند، روسیه و چین، دو حامی بزرگ تهران، به طرح تازه تحریم روی خوشی نشان نداده‌اند.

از جمله سخنگوی وزارت خارجه چین روز پنج‌شنبه با تاکیدی دوباره بر «همکاری و دیالوگ» چنین اظهار نظر کرد که تحریم بیشتر نمی‌تواند چاره «اساسی» بحران هسته‌ای ایران باشد.

روسیه نیز چهارشنبه شب اعلام کرد که از تحریم بیشتر ایران حمایت نمی‌کند و آن را غیر قابل قبول می‌داند.

روسیه و چین پیشتر با چهار دور قطعنامه تحریمی شورای امنیت سازمان ملل علیه جمهوری اسلامی ایران موافقت کرده‌، اما بارها از تحریم‌های یک‌جانبه غربی‌ها علیه ایران ابراز نارضایتی کرده‌اند.
XS
SM
MD
LG