لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۵:۵۶

«خسارت دو میلیارد دلاری به شرکت انی ایتالیا در صورت تحریم نفت ایران»


پل سکارونی، مدیر اجرایی شرکت نفتی انی ایتالیا
پل سکارونی، مدیر اجرایی شرکت نفتی انی ایتالیا
شرکت نفتی «انی» ایتالیا روز پنجشنبه اعلام کرد در صورتی که اتحادیه اروپا تحریم نفتی ایران را به اجرا بگذارد، این شرکت نخواهد توانست طلب دو میلیارد دلاری خود از شرکت ملی نفت ایران بابت فروش فرآورده های نفتی را وصول کند و با این کار با ضرر سنگینی روبرو خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، «پائولو سکارونی»، مدير اجرايی شرکت نفتی انی در حاشيه کنگره نفتی در دوحه، پايتخت قطر گفت: «ما نگران بدهی های قبلی شرکت ملی نفت ايران هستيم چون هنوز طلب خود را وصول نکرده ايم.» وی افزود: «ما بابت همکاری ها و قراردادهای پرداخت در موعد مقرر که از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۹ و طی هشت سال داشته ايم، منتظر دريافت دو ميليارد دلار، حدود يک و نيم ميليارد يورو هستيم.»

نوع قراردادی که میان انی و شرکت ملی نفت ایران بوده، به شکلی است که میان دو طرف تضمین برای پرداخت وجود ندارد و دو طرف بر اساس نوع همکاری، یا بیع متقابل یا پرداخت مالی مستقیم داشته و در صورت نیاز و یا توافق، سود و بهره در مقابل خدمات انجام شده می پردازند. ضمن این که دو طرف می توانند به جای دریافت پول، کالا با محصول دریافت کنند که در این مورد خاص، شرکت انی برخی مواقع به جای پول، نفت خام از ایران دریافت کرده است.

مدیراجرایی شرکت انی گفته که این نوع قرارداد بر اساس همکاری های بلند مدت و وقتی دو طرف به اندازه کافی اعتبار به دست آوردند، اجرا می شود.

آقای سکارونی گفت: «به نظر ما این بهای سنگین هرگونه اعمال تحریم است. به نظر ما بین دریافت نفت خام و واردات نفت خام فرق است و هرگونه تحریم نفتی ایران ممکن است دریافت ما به شکل نفت خام را به خطر بیاندازد.»

طبق آمار اعلام شده از سوی آژانس بين المللی انرژی، ايران حدود ۱۳ درصد از نفت خام مورد نياز اروپا را تامين می کند. آقای سکارونی گفت: « (در صورت تحريم نفتی ايران) مسئله و مشکلی برای پالايشگاه های ما به وجود نمی آيند و توان جايگزينی آن را داريم ولی در بحث قراردادها دچار مشکل خواهيم شد.»

به گزارش خبرگزاری فرانسه، کارشناسان انرژی می گویند در صورت اجرای تحریم نفتی ایران توسط اتحادیه اروپا، اقتصادهای بحران زده ای مانند یونان، ایتالیا و اسپانیا که از ایران نفت وارد می کنند، با مشکلات دیگری روبرو خواهند شد.

طبق اعلام وزارت انرژی آمريکا، ايران پس از عربستان سعودی دومين صادرکننده در ميان شرکت‌های صادرکننده نفت در سازمان اوپک است که روزانه ۲.۳ ميليون بشکه نفت صادر می‌کند که از این مقدار حدود ۴۵۰ هزار بشکه روزانه برای خريداران اروپايی ارسال می‌شود.

فرانسه پیشنهاد کرده بود به دلیل همکاری نکردن ایران در مورد مسائل برنامه هسته ای جمهوری اسلامی، تحریم نفت و بانک مرکزی ایران از سوی اتحادیه اروپا اجرا شود. اتحادیه اروپا اعلام کرده این پیشنهاد را در دست بررسی دارد.

گونتر اوتینگر، کمیسر انرژی اتحادیه اروپا روز سه شنبه گفت، نظری اجماعی در میان اعضای این اتحادیه شکل گرفته که نیاز است نفت ایران مورد تحریم قرار گیرد. وی از هرگونه جزییات دقیق تر در مورد نحوه برنامه های این اتحادیه در مورد اجرای چنین تحریمی، خودداری کرد.
XS
SM
MD
LG