لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۱:۱۹

خامنه‌ای به آمریکا: ما هم تهدیدهایی داریم که به وقت خود اعمال می‌شود


آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، در خطبه‌های نماز جمعه، ۱۴ بهمن‌ماه، و در واکنش به شایعات حمله نظامی به ایران ضمن اشاره به این که «ما هم تهدیدهایی داریم که به وقت خود اعمال خواهد شد»، بار دیگر تاکید کرد که ایران در قضیه برنامه هسته‌ای خود عقب‌نشینی نخواهد کرد.

رهبر جمهوری اسلامی همچنین ایالات متحده را رژیمی خواند که «در چشم مردم خودش ساقط شده» و دیگر «امیدی بهش نیست».

آقای خامنه‌ای در سی و سومین سالگرد انقلاب سال ۱۳۵۷ با اشاره مستقیم به این تهدید آمریکا و اسرائیل که «همه گزینه‌ها روی میز است» چنین اظهار نظر کرد که در صورت درگرفتن جنگ و حمله به ایران، «جنگ ده برابر به ضرر آمریکاست».

ایالات متحده و متحدانش به‌ویژه اسرائیل در بحث از پرونده هسته‌ای ایران و سر باز زدن جمهوری اسلامی از غنی‌سازی اورانیوم بارها اعلام کرده‌اند که در مقابله با برنامه اتمی ایران «همه گزینه‌ها روی میز است»، به این معنا که در نهایت حتی گزینه حمله نظامی هم از نظر دور نخواهد بود.

در مقابل جمهوری اسلامی بارها تاکید کرده است که برنامه هسته‌ای‌اش صلح‌آمیز است، اما با این همه تاکنون مشمول چهار دور تحریم از سوی شورای امنیت سازمان ملل و لیستی بلندبالا از تحریم‌های یک‌جانبه قرار گرفته است.

کار با گستردگی و فشار این تحریم‌ها به آنجا کشیده است که حتی مقامات جمهوری اسلامی نیز اذعان می‌کنند که این تحریم‌ها بر وضعیت اقتصادی کشور اثرگذار بوده است.

با این همه آیت‌الله خامنه‌ای روز جمعه اعلام کرد که «تحریم‌ها باعث می‌شود که از داخل رشد کنیم» و به دنبال این گفته تاکید کرد که «ایران در قضیه هسته‌ای عقب‌نشینی نخواهد کرد».

او همچنین در موضوع برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی در ادامه گفته‌هایش افزود که «ما هم تهدیدهایی داریم که به وقت خودش اعمال خواهد شد».

انتخابات مجلس اسفندماه: «کدام بحران؟»

آقای خامنه‌ای با اشاره به انتخابات مجلس شورای اسلامی که کمتر از یک ماه دیگر برگزار می‌شود با تاکید بر این که تمام انتخابات‌هایی که در ایران پس از انقلاب برگزار شده سالم بوده است به مسئولان توصیه کرد که از توطئه‌ها در کار انتخابات غافل نشوند.

آیت‌الله خامنه‌ای به مسئولان در حکومت جمهوری اسلامی هشدار داد که امنیت را برقرار کنند و «از توطئه دشمن در کار انتخابات غافل نشوند».

او همچنین به کسانی که در انتخابات پیش رو رای نخواهند آورد هشدار داد که «مواظب باشند کلاهی بر سرشان نرود که بر سر کسانی رفت که در انتخابات ۸۸ رای نیاوردند».

به اعتقاد رهبر جمهوری اسلامی، کشور ایران در حال حاضر با هیچ بحرانی دست به گریبان نیست و «کشور آرام» است و «امنیت کامل» برقرار. او همچنین گفت که «این همه کار از سوی دستگاه‌ها انجام می‌گیرد».

او البته ضمن اشاره به این که «همه انتخابات‌ها سالم بوده» اذعان کرد که «اعتراض‌هایی هم بوده» که «البته رسیدگی شده» است.

به دنبال اعلام نتیجه انتخابات ریاست جمهوری در سال ۱۳۸۸ بزرگ‌ترین اعتراض مردمی در تاریخ جمهوری اسلامی در ایران به راه افتاد که در جریان آن ده‌ها نفر کشته شدند و بسیاری به زندان افتادند.

در همین حال دو معترض اصلی به نتیجه این انتخابات یعنی میرحسین موسوی و مهدی کروبی بی آن که اتهامی به آنها تفهیم شده باشد نزدیک به یک سال است که بدون محاکمه در حصر خانگی به سر می‌برند.

به گفته آقای خامنه‌ای، افرادی در خارج از کشور سعی می‌کنند فضای انتخابات [مجلس] را مسموم کنند، و عده‌ای «در داخل غافل‌اند، بدون آن که بدانند با آنها همراه می‌شوند».

این اظهار نظر رهبر جمهوری اسلامی در حالی است که اغلب گروه‌ها و بعضی شخصیت‌های اصلاح‌طلب در کشور با «نمایشی و فرمایشی» خواندن انتخابات مجلس عملا شرکت در آن را تحریم کرده و در بیانیه‌هایی نیز از مردم خواسته‌اند پای صندوق‌های رای نروند.

دخالت در جنگ‌های ۲۲ و ۳۳ روزه

اما در کنار مسئله هسته‌ای، آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به «بهار عربی» و ناآرامی‌ها در بعضی از کشورهای عرب منطقه گریزی به بحرین زد و دخالت جمهوری اسلامی در ناآرامی‌ها و اعتراضات در این کشور را تکذیب کرد.

او در واکنش به گفته مقامات سنی بحرین که همواره ایران را به مداخله در اوضاع کشور خود متهم کرده‌اند گفت که «ایران هر جا دخالت کند صریحا اعلام می‌کند».

آیت‌الله خامنه‌ای سپس پا را از این نیز فراتر گذاشت و اذعان کرد که جمهوری اسلامی به نیروهای حزب‌الله لبنان و حماس فلسطین در ضدیت و مقالبه با اسرائیل کمک کرده است.

او گفت:‌ «ما در ضدیت رژیم صهیونیستی دخالت کردیم که نتیجه آن هم پیروزی در جنگ‌های ۳۳ روزه و ۲۲ روزه شد.»

در سال ۲۰۰۶، در آغاز جنگی که بعدا به «جنگ ۳۳ روزه» معروف شد اسرائیل که نیروهای خود را از خاک لبنان خارج کرده بود بار دیگر به دنبال حمله نیروهای حزب‌الله وارد خاک این کشور شد.

در نتیجه جنگ ۲۲ روزه که با حمله اسرائیل به نوار غزه در سال ۲۰۰۸ آغاز شد، نیروهای فلسطینی از مذاکره با اسرائیل کنار کشیدند.
XS
SM
MD
LG