لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۹:۱۹

هشدار وزیر اطلاعات درباره احتمال دور تازه اعتراضات در ایران


روزنامه خراسان در شماره شنبه گفت‌و‌گویی با رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی منتشر کرده که که طی آن حسن فیروزآبادی با «عقب‌نشینی آشکار از تهدید به بستن تنگه هرمز» گفته است که «ایران اقتدار خود را به کار می‌گیرد تا تنگه هرمز باز باشد».

روزنامه اعتماد گزارش داده است که «آیت‌الله هاشمی‌ رفسنجانی بار دیگر و پس از چهار سال، موضوع تشکیل شورای فقهی» را مطرح و تاکید کرده است که «تشکیل شورای فقهی برای مسائل عمده مدیریت کشور، از ضروریات زمانه است».

روزنامه‌های رسالت و جام جم ابراز نگرانی وزیر اطلاعات از احتمال اوج‌گیری دوباره جنبش سبز و آغاز دوره تازه اعتراضات در ایران را مورد توجه قرار داده و از قول حیدر مصلحی نوشته‌اند که «اجازه تکرار فتنه ۸۸ را نخواهیم داد».

روزنامه تهران امروز از «افزایش چشمگیر هزینه‌های درمانی» گزارش داده، و روزنامه خراسان از قول وزیر بهداشت خبر داده که «تورم در حوزه سلامت بیش از ۵۰ درصد است».

روزنامه اعتماد گزارشی درباره «داستان دنباله‌دار لغو کنسرت‌های موسیقی مجوزدار» منتشر کرده و نوشته است که در چند هفته سپری شده از تابستان «کنسرت سالار عقیلی در همدان»، «کنسرت احسان خواجه‌امیری در نور» و «کنسرت شهداد روحانی در کرمان» لغو شده است.

عقب‌نشینی جمهوری اسلامی از تهدید به بستن تنگه هرمز

روزنامه خراسان در شماره شنبه گفت‌و‌گویی با رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی منتشر کرده که نشان از «عقب‌نشینی آشکار از تهدید به بستن تنگه هرمز» دارد و طی آن حسن فیروزآبادی تاکید کرده است که «ایران اقتدار خود را به کار می‌گیرد تا تنگه هرمز باز باشد».

حسن فیروزآبادی برخلاف اظهارات فرماندهان سپاه و نیز طرح شماری از اعضای مجلس درباره «بستن تنگه هرمز در قبال تحریم‌ها» به این روزنامه گفته است که «ایران اقتدار خود را به کار می‌گیرد تا تنگه هرمز باز باشد و چرخش اقتصاد جهانی ادامه داشته باشد» تا «کسانی که نفت‌شان را از تنگه هرمز تامین می‌کنند آرامش داشته باشند».

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی در حاشیه مراسم افتتاحیه هشتمین همایش دکترین مهدویت به روزنامه خراسان گفته است که «تنگه هرمز یکی از ۴ یا ۵ تنگه استراتژیک و راهبردی جهانی است» و «آن چه که همکاران من در نیروهای مسلح گاه به‌گاه مطرح می‌کنند مربوط به ماموریت‌هایی است که برای آمادگی نظامی به آنها داده شده است».

حسن فیروزآبادی همچنین درباره «اقدام مجلس در خصوص تهیه طرح دوفوریتی به منظور بستن تنگه هرمز و هماهنگی این اقدام با ستاد نیروهای مسلح» به طور ضمنی طرح مجلس را غیراجرایی توصیف کرده و گفته است که «فرمان یک عملیات از طریق سلسله‌مراتب بالا‌تر و پس از تصمیم شورای عالی امنیت ملی و تصویب رهبری و فرمان فرمانده کل قوا اجرا خواهد شد»، اما «سخنرانی‌ها، مصاحبه‌ها و هیچ کدام عامل تاثیرگذار در جریان عبور نفت از تنگه هرمز نخواهد بود».

هاشمی رفسنجانی: تشکیل شورای فقهی برای مسائل عمده کشور ضروری است

روزنامه اعتماد گزارش داده است که «آیت‌الله هاشمی ‌رفسنجانی که علاوه بر ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام، عضو مجلس خبرگان رهبری نیز هست، بار دیگر و پس از چهارسال، موضوع تشکیل شورای فقهی را مطرح کرده است».

به نوشته این روزنامه، اکبرهاشمی رفسنجانی طی «گفت‌وگویی با سایت شفقنا» گفته است که «با تخصصی شدن اجتهاد، تخصصی شدن تقلید در بعضی مسائل، شورای فقهی برای مسائل عمده مدیریتی کشور و همراهی علمای اهل ‌سنت و شیعه در دانشگاه‌ها، میزگرد‌ها، اجلاس‌ها‌ و همایش‌ها از ضروریات زمانه است».

اعتماد نوشته است که هاشمی رفسنجانی به علاوه از پیشنهاد تشکیل «شورای فقهی برای مسائل عمده مدیریتی کشور» با «حضورعلمای اهل سنت و شیعه» به عنوان «پیشنهادی در فقه مقارن» نام برده و تاکید کرده است که «باید علمای شیعه و سنی منصفانه درباره این پیشنهاد قضاوت کنند».

رئیس مجمع تشخیص مصلحت همچنین گفته است که «باید در دانشگاه‌ها کلاس‌های مخلوط از دانشجویان شیعه و سنی با استادان شیعه و سنی تشکیل شود که اگر این اقدامات را داشته باشیم می‌توانیم به وحدت جهان اسلام امید ببندیم».

روزنامه اعتماد یادآوری کرده که «هاشمی ‌رفسنجانی که یک بار دیگر و در سال ۸۷ بحث تشکیل شورای اجتهاد یا شورای فقهی را مطرح کرده بود» و نوشته است که او در سال ۸۷ هم موضوع «شورای اجتهاد و شورای فقهی» را مطرح کرده و از جمله در همایش «اجتهاد در عصر معاصر» گفته بود «یک مجتهد به‌تنهایی در همه‌ ابواب مورد نیاز فقهی مردم نمی‌تواند متخصص باشد، چطور فردی می‌تواند در طول ۴۰-۳۰ سال تحصیل خود، همه ‌این حقوق را که هر کدام تخصص بزرگی است بداند؟» بنابراین «ما باید به سمت فقه تخصصی در یک حکومت اسلامی برویم؛ زیرا دخالت در امور مردم با فقه تخصصی امکان‌پذیر است».

به نوشته این روزنامه، اکبر هاشمی رفسنجانی همچنین گفته است که «اگر فقه تخصصی را بپذیریم باید تقلید تخصصی را هم بپذیریم و این‌ گونه لازم نیست کسی در همه امور از یک نفر تقلید کند».

اعتماد همچنین به مخالفت و انتقاد محمدتقی مصباح یزدی و شماری از شاگردانش با پیشنهاد سال ۸۷ اکبر هاشمی رفسنجانی برای تشکیل «شورای فقاهتی» اشاره کرده و نوشته است که قاسم روانبخش از نزدیکان مصباح یزدی در‌‌ همان سال ضمن انتقاد از هاشمی رفسنجانی نوشته بود «طرح این موضوع با هدف قرار گرفتن هاشمی در جایگاه فقیه سیاسی است».

این روزنامه تاکید کرده که «مخالفت منتقدان هاشمی با پیشنهاد او» بیش از همه ‌چیز ناشی از این است که آنها «با شورایی شدن اجتهاد و فقاهت مخالفند و این در حالی است که پس از انتشار سخنان هاشمی، طیفی هم از این پیشنهاد استقبال کردند».

اعتماد پیش بینی کرده است که «با در نظر گرفتن تفاوت پایگاه‌های قدرت طیف هاشمی و طیف آیت‌الله مصباح از سال ۸۷ تاکنون، و با مرور آن چه پس از انتخابات سال ۸۸ بین هاشمی و مخالفانش گذشته، از هم‌ اکنون می‌توان انتظار داشت که طرح مجدد موضوع شورای فقاهتی توسط هاشمی، با واکنش‌های تند‌تر طیف مقابل مواجه شود».

ابراز نگرانی وزیر اطلاعات از آغاز دوباره اعتراضات جنبش سبز

روزنامه‌های رسالت و جام جم هشدار وزیر اطلاعات درباره احتمال دوره تازه‌ای از اعتراضات در ایران را مورد توجه قرار داده و از قول حیدر مصلحی نوشته‌اند که «اجازه تکرار فتنه ۸۸ را نخواهیم داد».

به نوشته روزنامه رسالت، حیدر مصلحی طی سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز‌ جمعه شانزدهم تیرماه تهران گفت که «به فتنه، ضد انقلاب و طراحی‌های داخل و خارج آنها اجازه نمی‌دهیم فتنه ۸۸ تکرار شود».

وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی با تاکید بر این که «بعضی از سران و مرتبطین با فتنه فکر می‌کردند با نفوذ در مجموعه‌های مختلف و ارتباط برقرار کردن باز به صحنه می‌آیند تا انقلاب و نظام را با چالش روبه‌رو ‌کنند»، از سرکوب هرگونه اعتراضی خبر داده و گفته است که «اشراف بسیار خوبی بر همه این جریان‌ها داریم و با همه آنها مقابله می‌کنیم به گونه‌ای که مردم به هیچ وجه با چالش ‌مواجه نشده و حتی حس چالش نداشته باشند».

روزنامه رسالت با اشاره به این که «هنوز یک سال تا انتخابات ریاست جمهوری یازدهم زمان باقی است»، از جلسات و دیدارهای برخی از اصلاح‌طلبان به عنوان «اقدامات سران فتنه» نام برده و نوشته است که «برخی از سران و مرتبطین فتنه ۸۸ از هم اکنون با توسل به یک سلسله اقدامات به هم پیوسته در حوزه‌های سیاسی و رسانه‌ای در حال مهیا کردن مقدمات بازگشت خود به صحنه قدرت هستند».

این روزنامه وابسته به جناح حاکم همچنین ادعا کرده است که «فتنه‌گران در انتخابات ریاست جمهوری آینده سناریوهای حداکثری، حداقلی و میانه را در نظر گرفته‌اند تا بتوانند با حضور در انتخابات زمینه ایجاد ظرفیت‌های جدیدی برای فتنه را در کشور فراهم کنند» و نوشته است که «در روزهای اخیر دعوت‌نامه‌هایی خطاب به وزرا و استانداران سابق دوره سازندگی و اصلاحات، نمایندگان ادوار مجلس، روسای ستادهای انتخاباتی و اعضای بنیاد باران سراسر کشور جهت شرکت در همایش انتخاباتی ریاست جمهوری یازدهم ارسال شده است».

رسالت نوشته است که «قرار است تا قبل از فرا رسیدن ماه رمضان این همایش انتخاباتی برگزار شود»، اما همزمان نوشته «هنوز درباره امکان صدور مجوز برای برگزاری این همایش انتخاباتی خبری دریافت نکرده‌ایم، اما ظاهرا برخی فتنه‌گران بدون پرداخت هزینه فتنه ۸۸ خود را برای ورود به انتخابات آماده کرده‌اند».

روزنامه جام جم بخش دیگری از اظهارات وزیر اطلاعات در سخنان پیش از خطبه‌های نماز جمعه تهران را مورد توجه قرار داده و از قول حیدر مصلحی نوشته است که «بازیگران جنگ نرم می‌کوشند با تخریب باور‌ها، پیوندهای مردم و نظام را از بین ببرند. دشمن به دنبال ایجاد شکاف میان هویت‌های صنفی و قومی مردم است» و «تحریک شکاف‌های اجتماعی و فرهنگی» و «شکاف میان مردم و حاکمیت» و «شکاف دین و سیاست» را دنبال می‌کند.

وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی همچنین از وضعیت «مراکز دینی» ابراز نگرانی کرده و گفته است که «امروز شاهدیم دشمن با اقدامات نرم، به سراغ مراکز دینی ما رفته تا در زمینه جدایی دین از سیاست سرمایه‌گذاری کند».

مقام‌های جمهوری اسلامی و نیز رسانه‌های وابسته به جناح حاکم از ۲۵ بهمن ۸۹ و پس از بازداشت و حصر میرحسین موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد بار‌ها اعلام کرده‌اند که جنبش اعتراضی پس از انتخابات، جنبش سبز، به طور کامل سرکوب شده و مهار شده است، اما اظهارات وزیر اطلاعات در نماز جمعه تهران از وجود نگرانی میان مقام‌های ارشد حکومتی درباره احتمال آغاز دور تازه اعتراضات حکایت دارد.

وزیر بهداشت: تورم در حوزه سلامت و درمان بیش از ۵۰ درصد است

روزنامه تهران امروز از «افزایش چشمگیر هزینه‌های درمانی» گزارش داده و نوشته است که هزینه برخی از بیماری‌های صعب‌العلاج در ایران به بیش از ۷۰ میلیون تومان رسیده است. روزنامه خراسان از قول وزیر بهداشت خبر داده است که «تورم در حوزه سلامت بیش از ۵۰ درصد است».

به نوشته روزنامه خراسان، مرضیه وحید دستجردی وزیر بهداشت روز پنج‌شنبه پانزدهم تیرماه اعلام کرد که «تورم در حوزه سلامت بیش از ۵۰ درصد است و اگر تعرفه‌های پزشکی کمتر از ۲۵ درصد رشد کند، پرداخت از جیب مردم که اکنون حدود ۵۴ درصد است افزایش پیدا می‌کند» و «مسائل و مشکلاتی مانند سوء استفاده و تخلفاتی نظیر دریافتی‌های زیرمیزی بیشتر می‌شود».

همزمان روزنامه تهران امروز در گزارشی با عنوان «درمان به شرط عبور از خط فقر» نوشته است که «اکثر مسئولان و نیز مسئولان بهداشت و درمان کشورمان بر این عقیده‌اند که هزینه‌های بالای درمانی باعث شده تا سالانه ۷.۴ درصد از افرادی که نیازمند خدمات حوزه درمان و سلامت هستند به زیر خط فقر سقوط کنند».

اسماعیل اکبری، رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی بهشتی، به این روزنامه گفته که «عدالت در بهره‌مندی از درمان برای مبتلایان به سرطان سینه در کشور رعایت نمی‌شود».

رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی بهشتی برای نمونه اشاره کرده است که «حدود ۲۰ درصد از بیماران مبتلا به سرطان سینه نیاز به داروهای گران‌قیمت شیمیایی دارند که برای تکمیل دوره درمانی آن باید ۷۰ میلیون تومان هزینه کنند.»

به گفته اسماعیل اکبری، «بسیاری از بیمارانی که نیاز به دارو و درمان خاصی دارند از این درمان بی‌بهره می‌مانند، چرا که مراکز جامع کنترل و درمان سرطان سینه در کشور وجود ندارد و نمی‌توان از اهمیت مشاوره‌های روان‌شناسی برای مبتلایان به این بیماری و دیگر انواع سرطان غافل ماند».

روزنامه تهران امروز ضمن اشاره به «کم‌کاری بیمه‌ها» نوشته است که «کم‌کاری بیمه‌ها موضوعی است که سال‌هاست عنوان می‌شود اما هیچ عزم جدی‌ای برای مقابله با این کم‌کاری‌ها وجود ندارد».

شهاب‌الدین صدر، ‌رئیس کل سازمان نظام پزشکی، هم با تائید «هزینه‌های بالای درمان در ایران» به تهران امروز گفته است که «در حال حاضر یکی از چالش‌های جدی نظام سلامت کمبود اعتبار است و عمده‌ترین نگرانی ما، تحمیل هزینه‌های اضافی و سقوط بیماران و خانواده‌های آنان به زیر خط فقر پس از یک دوره درمان است».

‌رئیس کل سازمان نظام پزشکی تاکید کرده که «اگر موضوع سلامت در جایگاه واقعی و اولویت اول تا پنجم کشور قرار گیرد و سرانه سلامت رشد کافی و مناسبی داشته باشد، بسیاری از مشکلات این حوزه و فشارهای مالی ناشی از درمان بیماری‌ها از روی دوش مردم برداشته خواهد شد».

داستان دنباله‌دار لغو کنسرت‌های موسیقی مجوزدار

روزنامه اعتماد گزارش داده است که «داستان دنباله‌دار لغو کنسرت‌های موسیقی» در تابستان سال جاری که «ششم تیرماه با کنسل شدن برگزاری کنسرت سالار عقیلی در شهر همدان کلید خورده بود، با لغو کنسرت شهداد روحانی در شهر کرمان وارد مرحله تازه‌ای شد».

این روزنامه یادآوری کرده است که «یک هفته پیش در حالی که موسیقی‌دوستان همدانی در انتظار برگزاری کنسرت گروه قمر به سرپرستی سالار عقیلی، خواننده موسیقی سنتی ایرانی در این شهر بودند»، انتشار خبری مبنی بر لغو برگزاری کنسرت فوق «به علت مخالفت رئیس اداره ارشاد شهرستان همدان با وجود موافقت مدیرکل و معاون ارشاد این استان، منتظران این همایش هنری را شوکه کرد».

اعتماد نوشته است که «از فردای کنسرت گروه قمر» اخبار ضدونقیضی با موضوع دلایل این لغو در خبرگزاری‌های رسمی کشور انتشار یافت، اما بابک مغازه‌ای، روزنامه‌نگار و دبیر انجمن ایران‌شناسی کهن‌دژ در همدان، درباره دلیل لغو این کنسرت گفته است که «رئیس اداره ارشاد همدان، تقاضای گرفتن نیمی از بلیت‌های این اجرا را داشته‌ است» و «تقاضای دریافت رایگان ۲۴۰ بلیت از ۴۸۰ بلیت سالن را که نزدیک به چهار میلیون تومان می‌شود، کرد، اما برگزارکننده، هزینه کل رزرو سالن را پرداخت کرده بود و قادر به تامین این هزینه نبود، از دادن این حجم انبوه بلیت رایگان به رئیس اداره ارشاد همدان سر باز زد و ایشان نیز اجازه‌ اجرای کنسرت را نداد».

این روزنامه همچنین لغو کنسرت «احسان خواجه‌امیری در شهر نور استان مازندران از سوی اداره ارشاد این شهر» را نمونه‌ای دیگر از «لغو کنسرت‌های مجوزدار» عنوان کرده و نوشته است که «بنا بر اعلام فرمانداری این شهرستان بند قانونی الزام تفکیک آقایان و خانم‌ها در همایش‌های این‌چنینی به لغو این کنسرت منجر شد»، اما فرماندار شهرستان نور درباره این که چنین «قانونی مصوب چه نهادی است و چرا در همه کشور اجرا نمی‌شود؟» گفت که «این نوع قوانین جزو مواردی است که شورای تامین هر شهرستانی بر اساس وضعیت و فرهنگ بومی آن منطقه تصمیم‌گیری می‌کند».

اعتماد همچنین نوشته است که اکنون «لغو کنسرت شهداد روحانی که قرار بود ۱۵ و ۱۶ تیرماه در شهر کرمان برگزار شود، این باور را در هنردوستان و به‌ویژه علاقه‌مندان هنر موسیقی به وجود آورده که ظاهرا قرار نیست داستان برگزاری کنسرت‌ها به روال عادی خود که پیش از این در جریان بود، بازگردد».
XS
SM
MD
LG