لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ تهران ۲۲:۱۲

آمريکا سازمان مجاهدين خلق را از فهرست گروه‌های تروريستی خارج کرد


وزارت امور خارجه آمريکا روز جمعه هفتم مهرماه در بيانيه‌ای اعلام کرد که نام سازمان مجاهدين خلق را از فهرست گروه‌های تروريستی خود خارج کرده است.

به گزارش رادیو فردا، در بيانيه سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا آمده است: «وزير امور خارجه آمريکا تصميم گرفته است، مطابق با قانون، نام سازمان مجاهدين خلق را از فهرست سازمان های تروريستی خارجی (FTO) خود خارج کند.»

اين بيانيه اضافه کرده است، نام سازمان مجاهدين خلق از روز جمعه از فهرست گروه‌های تروريستی حذف شده است.

وزارت امور خارجه آمريکا می‌گويد، اموال و دارايی سازمان مجاهدين خلق در آمريکا ديگر مسدود نشده و هرگونه معامله با اين گروه نيازمند اخذ جواز نيست.

در ادامه بيانيه وزارت امور خارجه آمريکا آمده است: به رغم «اقدامات امروز، وزارت امور خارجه آمريکا اقدامات تروريستی گذشته سازمان مجاهدين خلق از جمله نقش آن در قتل شهروندان ايالات متحده در ايران در دهه ۱۹۷۰ و حمله در خاک آمريکا در سال ۱۹۹۲، را فراموش يا از آنها چشم پوشی نکرده است. »

وزارت امور خارجه آمريکا همچنين اضافه کرده است: «اين وزارتخانه، نگرانی‌های جدی در خصوص ادعاهای مطرح شده درباره اقدامات سازمان مجاهدين خلق در آزار و اذيت اعضای خود، دارد.»

وزارت امور خارجه آمريکا گفته است: «تصميم وزير امور خارجه آمريکا براساس اقدام سازمان مجاهدين خلق در علنی محکوم کردن خشونت، تاييد نشدن انجام هرگونه اقدام تروريستی توسط اين گروه در یک دهه اخیر، و همکاری مسالمت‌آميز آن در بستن اردوگاه شبه نظامی اشرف اتخاذ شده است.»

مریم رجوی در بیانیه‌ای از اقدام هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا در حذف نام مجاهدین خلق از فهرست گروه های تروریستی استقبال کرده است.

سازمان مجاهدین خلق در سال ۱۹۹۷ به خاطر «کشتن» شش آمريکايی «به دست» این گروه در پيش از انقلاب و «تلاش برای حمله» به مقر ديپلماتيک ايران در سازمان ملل در سال ۱۹۹۲ در فهرست گرو‌ه‌های تروريستی آمريکا قرار گرفت.

سازمان مجاهدين خلق که از خرداد سال ۱۳۶۰ مبارزه مسلحانه جمهوری اسلامی را آغاز کرد، در جريان جنگ ايران و عراق با حمايت صدام حسين، رييس جمهوری سابق عراق، مقر اصلی خود را به عراق و اردگاه اشرف منتقل کرد.

سازمان مجاهدين خلق در دوران جنگ ايران و عراق چندين عمليات نظامی عليه ايران انجام داد.

با حمله نظامی آمريکا و سقوط حکومت صدام حسين، نيروهای سازمان مجاهدين خلق در اردوگاه اشرف خلع سلاح شدند.

دولت عراق خواستار خروج بيش از ۳ هزار نيروی سازمان مجاهدين از اين کشور است . طی ماه‌های اخير با همکاری سازمان ملل متحد، دولت عراق و آمريکا اکثر اعضای سازمان مجاهدين خلق از اردوگاه اشرف به اردوگاه حريه (آزادی) در نزديکی بغداد منتقل شده‌اند تا از اين طريق زمينه خروج اين افراد از عراق فراهم شود.
XS
SM
MD
LG