لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۹:۱۴

ايران خواستار انجام مذاکرات هسته ای با ۱+۵ در مصر شد


علی اکبر صالحی در جریان سفر روز دهم ژانویه خود به قاهره، پایتخت مصر.
علی اکبر صالحی در جریان سفر روز دهم ژانویه خود به قاهره، پایتخت مصر.
وزير امور خارجه جمهوری اسلامی ايران می گويد که تهران خواستار انجام مذاکرات هسته‌ای با گروه پنج به علاوه يک در مصر است و محمود احمدی نژاد، رييس جمهوری، نيز روز ۱۸ بهمن ماه به قاهره سفر می کند.

علی اکبر صالحی که به تازگی به قاهره سفر کرده است روز چهارشنبه، چهارم بهمن، در پايان جلسه هيات دولت ایران به خبرنگاران گفت که «در سفر مصر به توصيه دوستان در شورای عالی امنيت ملی، بحث ميزبانی مذاکرات در کشور مصر مطرح شد که دوستان مصری از آن استقبال کردند و هم اکنون رايزنی ها در اين باره در جريان است.»

به گفته وی، «خيلی از کشورها متقاضی ميزبانی اين مذاکرات هستند و اگر رايزنی ها در اين باره به نتيجه نرسيد گزينه های ديگر را بررسی خواهيم کرد.»

آخرين دور مذاکرات ايران و گروه پنج به علاوه يک شامل آمريکا، روسيه، چين، فرانسه و بريتانيا همراه با آلمان درباره برنامه هسته ای تهران در ژوئن سال ۲۰۱۲ در مسکو برگزار شد که هيچ نتيجه‌ای در بر نداشت.

کشورهای غربی از ايران خواسته اند که فعاليت های غنی سازی اورانيوم که کاربرد دوگانه نظامی و غير نظامی دارد را به حال تعليق در آورد ولی مقام های جمهوری اسلامی اين درخواست را رد کرده و در مقابل خواستار لغو تحريم های بين المللی بر ضد تهران شده اند.

ايران متهم است که در پوشش فعاليت های هسته ای خود به دنبال دستيابی به دانش ساخت سلاح اتمی است ولی جمهوری اسلامی اين اتهام را رد می کند.

برخی گزارش ها در هفته گذشته حاکی از اين بود که دو طرف قرار است در ژانويه مذاکرات با يکديگر را از سر گيرند ولی سخنگوی کاترين اشتون گفته که هنوز درباره زمان و مکان مذاکرات توافقی نشده است.

علی اکبر صالحی نيز روز چهارشنبه در پاسخ به پرسش به خبرگزاری فارس تاييد کرده که «هنوز زمان و مکان اين مذاکرات قطعی نشده و رايزنی ها در اين باره بين آقای جليلی و خانم اشتون در جريان است.»

وی همچنين از سفر رييس جمهوری اسلامی ايران به قاهره در روز ۱۸ بهمن ماه خبر داده و گفته است که محمود احمدی نژاد قصد دارد تا در اجلاس همکاری اسلامی شرکت کند.

وزير امور خارجه ايران گفته که ايران تلاش می کند تا روابط ميان تهران و قاهره گسترش يابد و روند مناسبات دو کشور را «در حال پيشرفت و رو به جلو» خوانده است.

ايران و مصر از سال ۱۳۵۸ روابط ديپلماتيک با هم ندارد و دو کشور تنها دارای دفاتر حفاظت منافع در پايتخت های یکدیگر هستند.

به رغم درخواست ها و سفرهای متعدد مقام های جمهوری اسلامی ايران به قاهره از زمان سقوط حسنی مبارک در سال ۲۰۱۱، و همچنين سفر سال گذشته محمد مرسی به تهران، مصر حاضر نشده است تا روابط دپيلماتيک خود را با ايران از سر گيرد.

مقام های مصری ايران را متهم به دخالت در امور داخلی کشورهای عربی کرده و بويژه حمايت های جمهوری اسلامی از رژيم بشار اسد در سوريه را مانعی اساسی در ارتقاء مناسبات ميان دو کشور می دانند.
XS
SM
MD
LG