لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۹:۳۵

اوکراین از عقب‌نشینی تدریجی ارتش روسیه از مرز دو کشور خبر داد


عکس تزئینی است.
عکس تزئینی است.
سه روز پس از آن‌که باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا، در مکالمه تلفنی با همتای روس خود خواستار عقب‌نشینی نیروهای روس از مرز با اوکراین شد، وزارت دفاع اوکراین از عقب‌نشینی تدریجی نیروهای نظامی روس از مناطق مرزی دو کشور خبر داد.

در همین حال اوکراین روز دوشنبه ۱۱ فروردین به سفر دمیتری مدودف، نخست‌وزیر روسیه، به شبه‌جزیره کریمه اعتراض کرده و آن را «نقض فاحش قواعد رفتار بین‌الملل» توصیف کرده‌است.

«اولکسی دمیتراشکیفسکی»، سخنگوی ستاد مشترک وزارت دفاع اوکراین، در مصاحبه‌ای تلفنی با خبرگزاری فرانسه با اعلام عقب‌نشینی بخشی از نیروهای روسی از مرز، گفت که نمی‌تواند آمار دقیقی از کاهش نیروهای روسی در این منطقه بدهد.

مقام‌های آمریکایی و اروپایی پیش از این برآورد کرده‌بودند که روسیه در جابجایی‌های اخیر خود، در حدود ۳۰ تا ۴۰ هزار نیروی نظامی را به نزدیکی مرزهای اوکراین منتقل کرده‌است.

یکی از مقام‌های وزارت دفاع اوکراین به خبرگزاری فرانسه گفت که مسکو عقب‌نشینی نیروهای خود از مرز را به طور رسمی به کی‌یف اعلام نکرده‌است و بنابر این در مورد دلایل این عقب‌نشینی نمی‌توان اظهارنظری کرد.

در همین حال اما وزارت دفاع اوکراین گفته‌است که آغاز این عقب‌نشینی هم‌زمان شده‌است با تماسی تلفنی که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، روز جمعه به طور غیرمترقبه با همتای آمریکایی خود باراک اوباما گرفت.

به گفته مقامات کاخ سفید، آقای اوباما در این مکالمه تلفنی به آقای پوتین گفته است که روسیه باید نیروهای نظامی خود را از مرز اوکراین عقب بکشد و به تعمیق بحران در اوکراین دامن نزند.

در همین حال، دو روز پس از این تماس تلفنی، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، نیز با همتای آمریکایی خود درباره تحولات اوکراین دیدار و گفت‌وگو کردند.

این دیدار پس از چهار ساعت بدون دست‌یابی به نتیجه‌ای خاص پایان یافت اما به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، دو طرف موافقت کردند که بحران اوکراین به «راه‌حلی دیپلماتیک» نیاز دارد.

آسوشیتدپرس از قول مقام‌های آمریکایی می‌گوید جان کری پیشنهادهایی به لاوروف در باره عقب رفتن ارتش روسیه از مرزها با اوکراین ارائه کرده است، وزیر خارجه روسیه اما بدون آنکه وعده‌ای در این مورد بدهد گفته است پیشنهادها را با کرملین مطرح می‌کند.

حضور «گسترده» نیروهای روسیه در مرزهای اوکراین، به ویژه پس از اعلام الحاق شبه‌جزیره کریمه به خاک روسیه، نگرانی‌های گسترده‌ای را در اوکراین و کشورهای غربی سبب شده است.

اعتراض اوکراین به سفر مدودف به کریمه

در همین حال به گزارش خبرگزاری رویترز، اوکراین روز دوشنبه با اعتراض به سفر دمیتری مدودف، نخست‌وزیر روسیه، به شبه‌جزیره کریمه آن را «نقض فاحش قواعد رفتار بین‌الملل» دانسته‌است.

«اِوهِن پربینیس»، سخنگوی وزارت خارجه اوکراین در این خصوص به خبرنگاران گفت که «دیدار یک مقام رسمی از منطقه‌ای از کشوری دیگر بدون توافق پارلمانی نقض فاحش قوانین جامعه بین‌الملل است.»

به نوشته خبرگزاری آسوشیتدپرس، دمیتری مدودف که در رأس هیئتی از وزیران روسیه به طور غیرمترقبه به شبه‌جزیره کریمه سفر کرده در دیدار با مقامات محلی اعلام کرده‌است که روسیه قصد دارد «به سرعت» حقوق و درآمد مردم کریمه را افزایش داده و منابع مالی زیادی را برای بهبود آموزش، درمان، و زیرساخت‌های این شبه‌جزیره به کریمه سرازیر کند.

بنا بر این گزارش، در روسیه حتی ورازتخانه جداگانه‌ای برای نظارت بر پیشرفت کریمه تأسیس شده‌است.
XS
SM
MD
LG