لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۰:۳۶

موسسه امنیتی: جاسوسی هکرهای ایرانی از مقام‌های آمریکایی


یک موسسه امنیت سایبری گزارش داد که هکرهای ایرانی در سال‌های اخیر با کمک حساب‌های کاربری جعلی در شبکه‌های اجتماعی و وب‌سایت‌های خبری جعلی٬ از مقام‌های نظامی و سیاسی آمریکا٬ اسرائیل و سایر کشورها جاسوسی کرده‌اند.

خبرگزاری رویترز روز پنج‌شنبه، ۸ خردادماه، به نقل از موسسه امنیتی «آی‌سایت پارتنرز» نوشت که یک دریاسالار چهارستاره آمریکایی٬ قانون‌گذاران و سفرای آمریکا٬ اعضای لابی آمریکا-اسرائیل و برخی پرسنل بریتانیایی٬ سعودی٬ سوری٬ عراقی و افغان از جمله افرادی هستند که از سوی هکرهای ایرانی هدف قرار گرفته‌اند.

این موسسه امنیتی نام افرادی را که هدف هکرها قرار گرفته‌اند منتشر نکرده و در مورد این‌ که چه نوع اطلاعاتی از این افراد ربوده شده نیز توضیحی نداده؛ تنها توضیح داده است که هکرهای ایرانی به دنبال نفوذ به شبکه‌های دولتی و شرکت‌ها و آلوده کردن برخی شبکه‌ها به بدافزار بوده‌اند.

این گزارش در حالی منتشر شده است که ۲۲ اردیبهشت‌ماه کارشناسان امنیتی در نشست امنیت سایبری خبرگزاری رویترز که در واشینگتن برگزار شد٬ نسبت به گسترش دامنه فعالیت‌ هکر‌های ایرانی و جاسوسی از وب‌سایت‌های دولتی آمریکا هشدار داده بودند.

پیش از آن نیز شرکت آمریکایی امنیتی سایبری «ماندیانت» هشتم اردیبهشت‌ماه گفته بود که حملات سایبری یک سال اخیر هکرهای ایران به بخش انرژی و سازمان‌های دولتی در ایالات متحده٬ نشان از افزایش خطر آنها برای آمریکا دارد.

این‌ بار هم موسسه امنیت سایبری «آی‌سایت پارتنرز» ضمن ارائه گزارشی درباره جاسوسی هکرهای ایرانی توضیح داده است که این هکرها از جمله شش شخصیت جعلی در فضای مجازی ایجاد کرده‌‌اند که در ظاهر به نظر می‌رسد برای یک وب‌سایت خبری جعلی به نام «نیوز آن اِر» (NewsOnAir.irg) کار می‌کنند. این وب‌سایت در ایران به ثبت رسیده است.

این موسسه افزوده است که هشت «شخصیت» دیگر نیز مدعی شده‌اند که برای پیمانکاران دفاعی و سازمان‌های دیگر کار می‌کنند.

در این گزارش آمده است که هکرهای ایرانی برای این ۱۴ شخصیت جعلی در عین حال حساب‌های کاربری‌ در فیس‌بوک و سایر شبکه‌های اجتماعی ایجاد کرده‌ و از طریق شبکه‌های اجتماعی نیز افراد مورد نظر خود را هدف قرار داده‌اند.

به گفته «آی‌سایت پارتنرز» که مقر آن در شهر دالاس تکزاس است٬ این عملیات از سال ۲۰۱۱ آغاز شده و این هکرها در این مدت توانسته‌اند با کمک ۱۴ شخصیت جعلی خود با بیش از دو هزار نفر در فضای مجازی ارتباط برقرار کنند.

تیفانی جونز٬ معاون مدیر این موسسه٬ به خبرگزاری رویترز گفته است که با توجه به قدمت فعالیت‌ این هکرها واضح است که این افراد در برخی موارد عملیات‌شان موفقیت‌آمیز بوده است.

به گفته رویترز، کارشناسان امنیتی معتقدند که هکرهای ایرانی به تلافی حملات استاکس‌نت به تاسیسات هسته‌ای ایران در سال ٬۲۰۱۰ فعالیت خود علیه اهداف خارجی را آغاز کردند. احتمال بسیار می‌رود که حملات استاکس‌نت از سوی ایالات متحده و اسرائیل صورت گرفته باشد.
XS
SM
MD
LG