لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۶:۲۲

نخستین معامله بوئینگ با ایران پس از ۳۵ سال


تعمیر یک هواپیمای بوئینگ ایران ایر
تعمیر یک هواپیمای بوئینگ ایران ایر

شرکت هوا فضای بوئینگ آمريکا، چهارشنبه، اعلام کرد که نخستين معامله اين شرکت با ايران پس از بحران اشغال سفارت آمريکا در تهران انجام شده است.

به گزارش خبرگزاری رويترز، بوئینگ در بيانيه‌ای که چهارشنبه ۳۰ مهر صادر کرده، گفته که دستورالعمل‌های هواپيماهای مسافربری، نقشه‌ها و نمودارهای ناوبری و اطلاعات اين هواپيماها را برای کمک به بهبود ايمنی صنايع هواپيمايی، به شرکت هواپيمايی ايران اير فروخته است.

ايالات متحده آمريکا به دنبال حمله «دانشجويان مسلمان پيرو خط امام» به سفارت آمريکا در تهران در ۱۳ آبان ۱۳۵۸ و گروگانگيری ده‌ها ديپلمات و پرسنل اين سفارت توسط آنها، تحريم‌های اقتصادی و صنعتی متعددی را عليه ايران وضع کرد.

شرکت هواپيمايی ايران اير که در دهه ۱۹۷۰ ميلادی، يکی از بزرگترين و امن‌ترين خطوط هوايی جهان بود، در نتيجه اين تحريم‌ها و به مرور با مشکلات زيادی برای تامين قطعات يدکی هواپيماهای خود که بسياری از آنها ساخت شرکت بوئینگ آمريکا بودند، روبرو شد و حوادث هوايی مختلف، تلفات جانی زيادی را متحمل شد.

بوئينگ اعلام کرده که معامله با ايران پس از ۳۵ سال، شامل فروش قطعات يدکی هواپيماها به ايران اير نبوده است هرچند امکان دارد اين قطعات در آينده به ايران فروخته شوند.

بوئينگ و جنرال الکتريک، ديگر شرکت عظيم صنعتی آمريکا، ۱۵ فروردين ماه از وزارت خزانه‌داری ايالات متحده اين اجازه را دريافت کردند که تحت توافق موقت اتمی ميان ايران و ۵+۱، قطعاتی برای هواپيماهای غيرنظامی به ايران فروخته و تعميراتی را بر روی آنها انجام دهند.

بوئينگ، اول مرداد اعلام کرد که قطعات و خدمات مربوط به «ايمنی پرواز» را در اختيار ايران اير خواهد گذاشت.

با وجود اين، بوئينگ در همان هنگام گفت که اين مجوز تنها برای آن دسته از هواپيماهايی صادر شده که قبل از انقلاب اسلامی ۱۳۵۷ به ايران فروخته شده بودند.

به اعلام بزرگترين شرکت سازنده هواپيما در جهان، اولين معامله اين شرکت با ايران پس از ۳۵ سال، تنها ۱۲۰ هزار دلار درآمد و ۱۲ هزار دلار سود در سه ماهه سوم سال جاری ميلادی نصيب بوئينگ کرده است.

درآمد کل اين شرکت در همين مدت، ۲۳ ميليارد و ۷۰۰ ميليون دلار بوده است.

XS
SM
MD
LG