تنها یک روز پس از رای عدم اعتماد به فخرالدین دانش آشتیانی، حسن روحانی روز چهارشنبه، ۲۸ آبان، محمد فرهادی، وزیر فرهنگ و آموزش عالی در دولت میرحسین موسوی و وزیر بهداشت در دولت محمد خاتمی را به عنوان پنجمین گزینه پیشنهادی خود برای تصدی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به مجلس معرفی کرد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، نامه معرفی آقای فرهادی صبح روز چهارشنبه در جلسه علنی مجلس اعلام وصول و قرائت شده است.
محمد فرهادی که در حال حاضر رئیس جمعیت هلالاحمر است در فاصله سالهای ۶۴ تا ۶۸ در دولت دوم میرحسین موسوی وزیر علوم بود که در آن زمان وزارت فرهنگ و آموزش عالی نام داشت.
وی در دولت اول محمد خاتمی در خلال سالهای ۷۶ تا ۸۰، متولی وزارت بهداشت بود.
بر اساس آئیننامه داخلی مجلس، جلسه رای اعتماد به وزیر پیشنهادی علوم باید ظرف ده روز پس از معرفی وی برگزار شود.
این در حالی است که بر اساس گزارشها فرصت سرپرستی سه ماههِ محمدعلی نجفی بر وزارت علوم روز پنجشنبه، ۲۹ آبان، به پایان میرسد.
مجلس شورای اسلامی ایران روز سهشنبه، ۲۷ آبان، به فخرالدین احمدی دانش آشتیانی، چهارمین وزیر پیشنهادی حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، برای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری رای نداد.
حسن روحانی، رئیس جمهور، روز چهارشنبه در پیامی به همایش ملی اعتدال بدون اشاره به عدم رای اعتماد مجلس به وزیر پیشنهادی نوشت: «بیایید با سعه صدر با مسائل برخورد کنیم. بگذاریم افراد حرفشان را بزنند و به خاطر اشکالهای کوچک آدمهای بزرگ را کنار نگذاریم.»
مجلس ایران در جلسه ۲۹ مردادماه خود هم رضا فرجی دانا، وزیر علوم، را استیضاح و برکنار کرده بود.
پس از استیضاح آقای فرجی دانا، برخی از رسانهها از محمد فرهادی به عنوان یکی از گزینههای احتمالی برای تصدی وزارت علوم نام برده بودند، اما درنهایت محمود نیلی احمدآبادی به عنوان وزیر پیشنهادی معرفی شد که او هم روز چهارشنبه، هفتم آبان، نتوانست رای اعتماد از نمایندگان مجلس شورای اسلامی کسب کند.
نمایندگان مجلس ایران در ابتدای تشکیل کابینه حسن روحانی، نیز به جعفر میلی منفرد، وزیر پیشنهادی علوم، رای اعتماد نداده بودند.
اعتراضات به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ و همچنین حضور در تجمعهای دانشجویی در سال ۷۸ از جمله دلایل مخالفت نمایندگان مجلس با گزینههای پیشین حسن روحانی برای تصدی وزارت علوم بوده است.