کاخ سفید آمریکا از اینکه شرکت سونی پیکچرز، «فعالانه» در حال اقدام برای پیدا کردن راهی برای پخش احتمالی کمدی «مصاحبه» است، استقبال کرد؛ فیلمی که در پی حملات هکری که واشینگتن میگوید از کره شمالی انجام شده، از چرخه نمایش خارج شد.
اریک شولتز، معاون سخنگوی کاخ سفید ایالات متحده، ۲۹ آذر، گفته است «مردم خود باید تصمیم بگیرند که دوست دارند به تماشای فیلم بروند یا نه».
آقای شولتز در عین حال گفته است دولت آمریکا تا وقتی که شرکت سونی تصمیم به نمایش ندادن فیلم کرد، هرگز با آن در مورد پخش فیلم صحبتی نکرده است.
هفته گذشته شرکت سونی پیکچرز، اعلام کرد اکران کمدی «مصاحبه» که داستانی طنزآلود در مورد قتل فرضی رهبر کره شمالی، کیم جونگاون است، را به دلیل دریافت تهدیدات امنیتی جدی، لغو کرده است.
از این تهدیدات در حالی سخن رفت، که سونی هدف حملات سایبری گستردهای قرار گرفته بود.
روز جمعه ۲۸ آذر ماه، ایالات متحده آمریکا رسما اعلام کرد که حکومت کره شمالی پشت حملات اینترنتی اخیر به کمپانی سونی پیکچرز و هک شدن اسناد و ایمیلهای این شرکت قرار دارد.
کره شمالی این اتهام را رد کرده و میگوید پیونگیانگ حاضر است در این مورد تحقیقات مشترکی با آمریکا انجام دهد.
در عین حال کره شمالی هشدار داده است که خودداری آمريکا از پذيرش چنين تحقيقات مشترکی «پيامدهای ناگواری» را درپی خواهد داشت.
واشینگتن انجام تحقیقات مشترک را رد کرده است.
مارک استرو، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا، روز شنبه گفت «اگر کره شمالی میخواهد کمکی بکند، میتواند به جرم خود اعتراف کرده و به سونی به خاطر ضرری که این حمله (سایبری) برجای گذاشته، غرامت بدهد».
در عین حال خبرگزاری فرانسه روز ۳۰ آذر ماه در گزارشی به نقل از یکی از مقامهای رسمی کاخ سفید آمریکا، گفت آن کشور نگرانی خود در مورد حملات هکری را با پکن مطرح کرده است.
چین مهمترین همپیمان و حامی حکومت کره شمالی به شمار میرود.
مقام رسمی ایالات متحده که نامش فاش نشده به خبرگزاری فرانسه گفته است، آمریکا از چین خواسته برای مبارزه با هکرهای کره شمالی همکاری کند.