لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۸:۳۲

«آغاز» طرح تفکیک جنسیتی در سازمان صدا و سیما


خبرگزاری کار ایران، ایلنا، به نقل از «منابع آگاه» از «آغاز طرح تفکیک جنسیتی» در شبکه‌های رادیویی ایران با دستور معاون سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی خبر داد.

براساس این گزارش، نرگس آبروانی، معاون صدا در سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران، «به تازگی» بخش‌نامه‌ای مبنی بر «طرح تفکیک جنسیتی» را به مدیران شبکه‌های رادیویی ایران ابلاغ کرده‌است.

به گزارش یک‌شنبه ۳۱ خرداد خبرگزاری ایلنا، پس از این دستور «در شبکه‌های مختلف رادیو ازجمله رادیو ورزش، اقتصاد و جوان» کارمندها و منشی‌های زن از «تمام اتاق‌هایی که مسئولیت مدیریت آنها» با مردان است، جابه‌جا شده‌اند.

در سال گذشته نیز موضوع ممنوعیت اشتغال زنان در کافی‌شاپ‌ها و تفکیک جنسیتی در شهرداری تهران موضوع بحث دولت با دستگاه‌هایی نظیر نیروی انتظامی و شهرداری تهران بوده‌است.

شهرداری تهران سال گذشته در صورت‌جلسه‌ای اعلام کرده بود که تمامی مدیران ارشد و میانی در شهرداری تهران باید تنها از کارمندان مرد برای کارهایی مانند مسئول دفتر، منشی، اپراتور تلفن، تایپیست و مسئول پیگیری در دفتر خود استفاده کنند.

برخی از مدیران دولت حسن روحانی با این مصوبه ابراز مخالفت کردند و در مقابل تعدادی از نمایندگان مجلس و امامان جمعه به حمایت از آن برخاستند.

در همین حال شهیندخت مولاوردی، معاون رئیس جمهور در امور زنان، نیز ۱۷ بهمن ۹۳ تأکید کرده بود که «دولت با تفکیک جنسیتی در ادارات و دانشگاه‌ها به اسم سالم‌سازی محیط کسب و کار موافق نیست.»

یک روز پس از این سخنان نیز مسعود نیلی، مشاور اقتصادی رئیس جمهور ایران، اعلام کرد که سهم زنان در اشتغال صنعتی «بسیار پایین» است. این در حالی است که سهم زنان در نظام آموزش عالی رو به افزایش است.

احمد شهید، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران، نیز سال گذشته با اشاره به اینکه زنان تنها ۱۶ درصد از نیروی کار ایران را تشکیل می‌دهند نوشته بود که «هیچ‌گونه» نشانه واقعی از بهبود مشارکت زنان در نیروی کار ایران مشاهده نشده‌است.

پیش از این نیز، تصمیم شهرداری تهران برای جداکردن محل کار زنان و مردان در شهرداری تهران، سازمان‌ها و ادارات وابسته به آن، حمایت‌ها و انتقادهای زیادی را به دنبال داشته است.

محمدباقر قالیباف، شهردار تهران، با دفاع از این تصمیم گفته‌است که «غیرت دینی» اجازه حضور همزمان زنان و مردان در اتاق‌های مشترک را نمی‌دهد.

XS
SM
MD
LG