لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۷:۱۳

معاون روحانی: در اجرای قانون گسترش عفاف و حجاب موفق نبوده‌ایم


شهیندخت مولاوردی، معاون رئیس جمهوری ایران در امور زنان و خانواده
شهیندخت مولاوردی، معاون رئیس جمهوری ایران در امور زنان و خانواده

معاون رئیس جمهوری ایران در امور زنان و خانواده با اشاره به گفته او «وضعیت عینی جامعه» گفت که در اجرای «قانون گسترش عفاف و حجاب موفق نبوده‌ایم و حتی از اهداف آن روز به روز بیشتر فاصله گرفته‌ایم.»

به گزارش خبرگزاری ایسنا، شهیندخت مولاوردی، روز یک‌شنبه ۲۱ تیر، همچنین با اشاره به وجود ۲۴ دستگاه مسئول در زمینه «عفاف و حجاب» براساس قانون مصوب مجلس و شورایعالی انقلاب فرهنگی تأکید کرد که وظایف در نظر گرفته شده برای این دستگاه‌ها «با واقعیت‌های موجود همخوانی ندارد.»

به گفته خانم مولاوردی، «ایرادات» قانون عفاف و حجاب در معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری «استخراج» و به مجلس، شورای فرهنگ عمومی و دیگر دستگاه‌ها ارسال شده‌است.

معاون رئیس جمهوری ایران در امور زنان و خانواده در سخنان خود همچنین تأکید کرد: «تا زمانی که اعتقاد قلبی و باور ذهنی به وجود نیاید نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم یک فرد خود را به یک فریضه پایبند بداند.»

پس از روی کار آمدن دولت حسن روحانی بحث‌ها دربارهٔ حجاب شدت گرفته‌است.

درهمین حال حسین اشتری، فرمانده نیروی انتظامی، روز سه‌شنبه ۱۶ تیر گفته بود: «طرح عفاف و حجاب شورای عالی انقلاب فرهنگی ۳۰۰ مصوبه دارد که مربوط به ۲۶ دستگاه است اما از میان این نهادها تنها پلیس به مأموریت خود ادامه می‌دهد.»

در همین حال نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز سه‌شنبه ۳ تیر ماه ۹۳ مجلس از توضیحات عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور دولت حسن روحانی، در مورد «اقدامات این وزارتخانه دربارهٔ قانون حجاب و عفاف» قانع نشدند و به وی «کارت زرد» دادند.

نمایش تصاویری در این جلسه مجلس از دختران و زنانی که جوراب شلواری موسوم به ساپورت به تن می‌کنند، حاشیه‌های زیادی به دنبال داشت.

نمایندگان مجلس همچنین در ۱۶ مهر ۹۳، با وجود مخالفت دولت، کلیات طرح «حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر» را تصویب کردند.

این قانون به تصویب شورای نگهبان رسیده و از سوی علی لاریجانی، رئیس مجلس، برای اجرا ابلاغ شده‌است.

با این حال، براساس گزارش‌ها، حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، در نامه‌ای به رهبر جمهوری اسلامی خواستار «توقف» اجرای این قانون برای بررسی «ایرادهای مد نظر دولت» شده‌است.

۳۶ نماینده مجلس ایران در ۱۷ مهر ۹۳ طرحی را با عنوان «صیانت از حریم عفاف و حجاب» ارائه کردند که در صورت تصویب نهایی آن، زنانِ به گفته این نمایندگان «بدحجاب»، محکوم به شرکت در دوره‌های آموزشی و جریمه نقدی تا سقف یک میلیون تومان می‌شوند.

این طرح‌های نمایندگان مجلس درحالی ارائه شده‌است که حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، روز شنبه ۳ خرداد ۹۳ طی یک سخنرانی با توصیه به این که «این‌همه هر روز در زندگی مردم دخالت نکنیم» این گونه اظهارنظر کرده بود که «نمی‌شود مردم را با زور و شلاق به بهشت فرستاد.»

این سخنان آقای روحانی واکنش شدید برخی از امامان جمعه از جمله احمد علم‌الهدی و احمد خاتمی را به دنبال داشت.

XS
SM
MD
LG