معاون سیاسی وزارت خارجه آمریکا ۲۵ تیر ماه به خبرنگاران گفته است «قاسم سلیمانی» که در فاز اول رفع تحریمها، تحریمها در مورد او نیز برچیده میشود، شخص دیگری به جز فرمانده نیروی قدس است.
به گفته خانم شرمن رفع تحریمها از قاسم سلیمانی، در فاز دوم برنامه اقدام مشترک، و در صورتیکه همه به تعهدات خود عمل کنند و در پی چند سال انجام خواهد شد.
این عضو ارشد هیئت آمریکایی در مذاکرات فرجامیافته اتمی، به خبرنگاران گفته است آقای سلیمانی همچنان در فهرست جداگانه تحریمهای ایالات متحده، که با اهداف ضد تروریستی اعمال شدهاند، باقی میماند. این فهرست جدا از فهرست تحریمهای مربوط به برنامه اتمی تهران است.
پرسش یکی از خبرنگاران به «ژنرال سلیمانی» (سرلشکر قاسم سلیمانی) اشاره داشت، که وندی شرمن در توضیح گفت «قاسم سلیمانی که در فاز اول رفع تحریمها از فهرست بیرون میآید، فرمانده نیروی قدس نیست، بلکه مدیر یک معدن اورانیوم است».
پیش از این برخی رسانههای ایالات متحده با اشاره به نام سرلشکر سلیمانی، گفته بودند او از فهرست تحریمها خارج میشود.
از جمله شبکه «ایبیسی» که ۲۴ تیر ماه گزارش داده بود تحریمها علیه فرمانده شاخه برونمرزی سپاه پاسداران ایران، به طور چشمگیری کاهش پیدا میکنند.
در همان زمان این شبکه خبری به نقل از یک مقام بلندپایه وزارت خارجه ایالات متحده گفته بود، رفع تحریمهای آقای سلیمانی به هشت سال زمان نیاز خواهد داشت و پس از آن نیز او همچنان در فهرست تحریمهای ایالات متحده باقی میماند.
سرلشکر سپاه پاسداران ایران، قاسم سلیمانی، از جمله به خاطر سرکوبیهای اعتراضات در سوریه، در سال ۱۳۹۰، در فهرست تحریمهای ایالات متحده قرار گرفت.
در آن زمان وزارت خارجه آمریکا از دمشق به دلیل آنچه «به کار بستن تاکتیکهای ایران در سرکوب معترضان» نامید، انتقاد کرده بود.
تحریمها علیه آقای سلیمانی از جمله ممنوعیتهای مسافرتی یا تجاری را در بر میگیرد.
در آذر ماه سال گذشته، ناظران سازمان ملل متحد «انتشار عکسهای قاسم سلیمانی در عراق» را، احتمالا شاهدی بر حضور فرمانده نیروی قدس در آن کشور و در آنصورت ناقض تحریمهای بینالمللی نامیده بودند.
آن تصاویر مربوط به عملیات نیروهای داوطلب عراق، علیه پیشروهای گروه موسوم به «حکومت اسلامی» در آن کشور بود.
گزارشهایی در مورد نقش سلیمانی در رهبری گروههای داوطلب شیعه یا رایزنی و دیدار با نیروهای کرد عراقی منتشر شده است. این نیروها علیه اسلامگرایان حکومت خودخوانده اسلامی، در نبرد هستند. ائتلافی به رهبری ایالات متحده نیز حکومت خودخوانده اسلامی را هدف حملات هوایی خود قرار داده است.